ТОЛИКО ЈЕ УКУСНА, ДА ИСТОГ МОМЕНТА СТАВИТЕ ДУПЛУ МЕРУ: Чоколадна посластица са крушкама

Novosti online

07. 01. 2024. у 14:00

ФЕНОМЕНАЛНОГ је укуса, сви ће вам тражити рецепт.

ТОЛИКО ЈЕ УКУСНА, ДА ИСТОГ МОМЕНТА СТАВИТЕ  ДУПЛУ МЕРУ: Чоколадна посластица са крушкама

Фото Shutterstock

Овај колач са крушкама одличан је за све прилике.

Потребно:

* 4 јајета
* 4 крушке
* 200 г чоколаде за кување
* 60 г маргарина
* 70 г шећера
* 100 г брашна
* кесица ванилин шећера
* кесица прашка за пециво

Припрема:

Очистите три крушке и исеците их на коцкице. Направите снег од беланаца, а жуманца умутите са шећером. Додајте брашно и прашак за пециво. На лаганој ватри отопите чоколаду и маргарин и умешајте их у тесто. Додајте беланца и крушке. Све добро промешајте, па смесу сипајте у подмазан плех. Четврту крушку ољуштите и исеците на кришке, па их поређајте преко теста. Пеците око 20 минута на 180 степени. Колач охладите и служите.

(Trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВЕЛИКА ПРОМЕНА У ШКОЛАМА У СРБИЈИ: Од данас ништа неће бити исто, односи се на родитеље

ВЕЛИКА ПРОМЕНА У ШКОЛАМА У СРБИЈИ: Од данас ништа неће бити исто, односи се на родитеље

РОДИТЕЉИ школараца у Србији од данас добијају аутоматска звучна обавештења када наставник у електронски дневник упише изостанак детета са часа или нову оцену. Мада су деца годинама налазила начине да не кажу родитељима баш сва дешавања у школи, то сада више неће бити могуће.

17. 04. 2025. у 11:29

Коментари (0)

Са панела „ЕТС и ЦБАМ – шта је за Србију и регион боље?“ ОИЕ инвестиције шанса за преговоре са ЕУ