ТОЛИКО ЈЕ ДОБАР ДА ВРАЋА У ДЕТИЊСТВО: Плазма колач, савршенство укуса

Novosti online

28. 12. 2023. у 20:00

ПРЕДОБРОГ је укуса.

ТОЛИКО ЈЕ ДОБАР ДА ВРАЋА У ДЕТИЊСТВО: Плазма колач, савршенство укуса

Фото Shutterstock

Потребно:

 За кору:  

* јаја, 6 комада
* со, 1 прстохват
* шећер, 6 кашика
* брашно, 6 кашика
* какао, 3 кашике
* уље, 100 мл

За преливање:  

* чоколадно млеко, 300 мл

За фил:  

* кисела павлака, 400 г
* шећер у праху, 150 г
* ванилин шећер, 1 кесица
* слатка павлака, 200 мл
* млевена плазма, 300 г

 За декорацију:  

* 150 г, шлаг крема

Припрема:

 За кору: 

Одвојити беланца од жуманаца. У беланца додати со и умутити миксером. Додати шећер и добро умутити миксером. Умешати једно по једно жуманце непрекидно мутећи миксером. Умешати какао и брашно и сјединити миксером. На крају додати уље и измиксати.

- Плех премазати уљем,посути брашном, усути припремљену смесу и равномерно распоредити по плеху. Пећи у добро загрејаној рерни на 200 степени 15 минута,а затим смањити на 100 степени и пећи још 15 минута.

- Готову кору извадити из рерне,избоцкати чачкалицом и одмах је прелити чоколадним млеком.Оставити да се охлади и да лепо упије чоколадно млеко.

 За фил: 

Миксером умутити слатку павлаку у чврст шлаг. Додати киселу павлаку,шећер у праху, ванилин шећер и добро умутити миксером. Миксер искључити,умешати млевену плазму и измешати шпатулом како би се сви састојци сјединили.

- Фил распоредити преко охлађене коре.

 За декорациију: 

Шлаг крем умутити по упутству са кесице и нанети преко фила. Оставити да одстоји у фрижидеру сат времена.

Колач сећи на коцке,сервирати и послужити.

(Super recepti/Žena)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДА ЛИ ЈЕ МОГЛО ГОРЕ? Ево зашто је пред репрезентацијом Србије немогућа мисија у квалификацијама за Светско првенство?

ДА ЛИ ЈЕ МОГЛО ГОРЕ? Ево зашто је пред репрезентацијом Србије "немогућа мисија" у квалификацијама за Светско првенство?

Фудбалска репрезентација Србије играће у групи К са Енглеском, Албанијом, Летонијом и Андором у оквиру квалификација за Светско првенство 2026. али је селекција "горди албиона" нешто што ће представљати највећи проблем изабраницима Драгана Стојковића Пиксија. Не само због квалитета, већ и због нечег другог.

14. 12. 2024. у 13:16

Коментари (0)

КОНКУРС ЗА МАЛЕ ДОМАЋЕ ПРОИЗВОЂАЧЕ: Mercator-S вас позива да постанете део бренда „укуси мога краја“