ТОЛИКО ЈЕ ДОБАР ДА ВРАЋА У ДЕТИЊСТВО: Плазма колач, савршенство укуса
ПРЕДОБРОГ је укуса.

Фото Shutterstock
Потребно:
За кору:
* јаја, 6 комада
* со, 1 прстохват
* шећер, 6 кашика
* брашно, 6 кашика
* какао, 3 кашике
* уље, 100 мл
За преливање:
* чоколадно млеко, 300 мл
За фил:
* кисела павлака, 400 г
* шећер у праху, 150 г
* ванилин шећер, 1 кесица
* слатка павлака, 200 мл
* млевена плазма, 300 г
За декорацију:
* 150 г, шлаг крема
Припрема:
За кору:
Одвојити беланца од жуманаца. У беланца додати со и умутити миксером. Додати шећер и добро умутити миксером. Умешати једно по једно жуманце непрекидно мутећи миксером. Умешати какао и брашно и сјединити миксером. На крају додати уље и измиксати.
- Плех премазати уљем,посути брашном, усути припремљену смесу и равномерно распоредити по плеху. Пећи у добро загрејаној рерни на 200 степени 15 минута,а затим смањити на 100 степени и пећи још 15 минута.
- Готову кору извадити из рерне,избоцкати чачкалицом и одмах је прелити чоколадним млеком.Оставити да се охлади и да лепо упије чоколадно млеко.
За фил:
Миксером умутити слатку павлаку у чврст шлаг. Додати киселу павлаку,шећер у праху, ванилин шећер и добро умутити миксером. Миксер искључити,умешати млевену плазму и измешати шпатулом како би се сви састојци сјединили.
- Фил распоредити преко охлађене коре.
За декорациију:
Шлаг крем умутити по упутству са кесице и нанети преко фила. Оставити да одстоји у фрижидеру сат времена.
Колач сећи на коцке,сервирати и послужити.
(Super recepti/Žena)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ВЕЛИКА ПРОМЕНА У ШКОЛАМА У СРБИЈИ: Од данас ништа неће бити исто, односи се на родитеље
РОДИТЕЉИ школараца у Србији од данас добијају аутоматска звучна обавештења када наставник у електронски дневник упише изостанак детета са часа или нову оцену. Мада су деца годинама налазила начине да не кажу родитељима баш сва дешавања у школи, то сада више неће бити могуће.
17. 04. 2025. у 11:29

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ОТВОРЕН ХРИСТОВ ГРОБ Ево шта су нашли: "Колена су ми клецала, нисам то очекивао - вековима је био затворен" (ВИДЕО)
"АПСОЛУТНО сам задивљен. "
19. 04. 2025. у 08:39
Коментари (0)