ТОЛИКО ЈЕ ДОБАР ДА ВРАЋА У ДЕТИЊСТВО: Плазма колач, савршенство укуса
ПРЕДОБРОГ је укуса.
Потребно:
За кору:
* јаја, 6 комада
* со, 1 прстохват
* шећер, 6 кашика
* брашно, 6 кашика
* какао, 3 кашике
* уље, 100 мл
За преливање:
* чоколадно млеко, 300 мл
За фил:
* кисела павлака, 400 г
* шећер у праху, 150 г
* ванилин шећер, 1 кесица
* слатка павлака, 200 мл
* млевена плазма, 300 г
За декорацију:
* 150 г, шлаг крема
Припрема:
За кору:
Одвојити беланца од жуманаца. У беланца додати со и умутити миксером. Додати шећер и добро умутити миксером. Умешати једно по једно жуманце непрекидно мутећи миксером. Умешати какао и брашно и сјединити миксером. На крају додати уље и измиксати.
- Плех премазати уљем,посути брашном, усути припремљену смесу и равномерно распоредити по плеху. Пећи у добро загрејаној рерни на 200 степени 15 минута,а затим смањити на 100 степени и пећи још 15 минута.
- Готову кору извадити из рерне,избоцкати чачкалицом и одмах је прелити чоколадним млеком.Оставити да се охлади и да лепо упије чоколадно млеко.
За фил:
Миксером умутити слатку павлаку у чврст шлаг. Додати киселу павлаку,шећер у праху, ванилин шећер и добро умутити миксером. Миксер искључити,умешати млевену плазму и измешати шпатулом како би се сви састојци сјединили.
- Фил распоредити преко охлађене коре.
За декорациију:
Шлаг крем умутити по упутству са кесице и нанети преко фила. Оставити да одстоји у фрижидеру сат времена.
Колач сећи на коцке,сервирати и послужити.
(Super recepti/Žena)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ДРАМА У ФРАНЦУСКОЈ: Масовна пуцњава, учествовало неколико стотина људи
У МАСОВНОЈ пуцњави повезаној с трговином дрогом у западној Француској, тешко је повређено петоро људи, међу којима и један тинејџер, рекао је министар унутрашњих послова Бруно Ретаиллеау, пише Гардијан.
01. 11. 2024. у 11:25
ПУТИНУ У ПОМОЋ СТИЖЕ НАЈЕЛИТНИЈА ВОЈСКА: Шта је "Олујни корпус", једна од најмоћнијих специјалних јединица на свету
СЕВЕРНОКОРЕЈСКА појачања долазе усред назнака да се Русија бори с попуњавањем својих снага.
30. 10. 2024. у 12:37
ХРВАТ УГЛЕДАО СРПСКУ ЗАСТАВУ НА ПОДУ: Одмах упалио камеру и урадио ово - због његовог потеза се усијале мреже (ВИДЕО)
ИВАН из Хрватске одушевио је читав регион када је једним малим гестом показао како је мало потребно а јако лепо, држати се оне чувене реченице "воли своје, поштуј туђе".
01. 11. 2024. у 10:24 >> 10:28
Коментари (0)