ТОЛИКО ЈЕ ДОБАР ДА ВРАЋА У ДЕТИЊСТВО: Плазма колач, савршенство укуса
ПРЕДОБРОГ је укуса.
Потребно:
За кору:
* јаја, 6 комада
* со, 1 прстохват
* шећер, 6 кашика
* брашно, 6 кашика
* какао, 3 кашике
* уље, 100 мл
За преливање:
* чоколадно млеко, 300 мл
За фил:
* кисела павлака, 400 г
* шећер у праху, 150 г
* ванилин шећер, 1 кесица
* слатка павлака, 200 мл
* млевена плазма, 300 г
За декорацију:
* 150 г, шлаг крема
Припрема:
За кору:
Одвојити беланца од жуманаца. У беланца додати со и умутити миксером. Додати шећер и добро умутити миксером. Умешати једно по једно жуманце непрекидно мутећи миксером. Умешати какао и брашно и сјединити миксером. На крају додати уље и измиксати.
- Плех премазати уљем,посути брашном, усути припремљену смесу и равномерно распоредити по плеху. Пећи у добро загрејаној рерни на 200 степени 15 минута,а затим смањити на 100 степени и пећи још 15 минута.
- Готову кору извадити из рерне,избоцкати чачкалицом и одмах је прелити чоколадним млеком.Оставити да се охлади и да лепо упије чоколадно млеко.
За фил:
Миксером умутити слатку павлаку у чврст шлаг. Додати киселу павлаку,шећер у праху, ванилин шећер и добро умутити миксером. Миксер искључити,умешати млевену плазму и измешати шпатулом како би се сви састојци сјединили.
- Фил распоредити преко охлађене коре.
За декорациију:
Шлаг крем умутити по упутству са кесице и нанети преко фила. Оставити да одстоји у фрижидеру сат времена.
Колач сећи на коцке,сервирати и послужити.
(Super recepti/Žena)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
РУСИ ОСВОЈИЛИ КУРАХОВ? Рогов: Наше трупе подигле заставу над зградом градске управе
РУСКЕ трупе заузеле су зграду градског већа у западном делу града Куракова у ДНР и подигле на њу тробојку.
14. 12. 2024. у 13:48
ДА ЛИ ЈЕ МОГЛО ГОРЕ? Ево зашто је пред репрезентацијом Србије "немогућа мисија" у квалификацијама за Светско првенство?
Фудбалска репрезентација Србије играће у групи К са Енглеском, Албанијом, Летонијом и Андором у оквиру квалификација за Светско првенство 2026. али је селекција "горди албиона" нешто што ће представљати највећи проблем изабраницима Драгана Стојковића Пиксија. Не само због квалитета, већ и због нечег другог.
14. 12. 2024. у 13:16
"УЦЕЊИВАО НАС ЈЕ": Илић 23 године крио разлог свађе са Поповићем
МИРОСЛАВ Илић одржао је први од два велика солистичка концерта у „Сава центру”, и то баш на 74. рођендан.
13. 12. 2024. у 17:54
Коментари (0)