НЕОДОЉИВЕ БОМБИЦЕ: Са белом чоколадом од кекса и наполитанки

Novosti online

10. 01. 2024. у 12:00

ВИШЕ од укуса, бомбице од кекса и наполитанки са белом чоколадом

НЕОДОЉИВЕ БОМБИЦЕ: Са белом чоколадом од кекса и наполитанки

Фото Shutterstock

Потребно:

 Састојци за бомбице: 

* наполитанке са лимуном, 150 г
* млевени кекс, 200 г
* бела чоколада за кување, 100 г
* рендана корица од лимуна, 1 ком
* слатка павлака, 100 мл
* маргарин, 50 г

 За белу глазуру: 

* бела чоколада за кување, 150 г

* маргарин, 45 г
* уље, 3 кашике

 За декорацију: 

* уситњене наполитанке, 5-6 ком.


Припрема:

- Наполитанке самлети у блендеру.

- У другу посуду ставити млевени кекс, млевене наполитанке и рендану корицу лимуна.

- У другу посуду сипати слатку павлаку, маслац и загревати на тихој ватри док се маслац не отопи. Склонити са рингле и у смесу додати исецкану белу чоколаду. Мешати док се чоколада не отопити.

- Кекс прелити смесом са отопљеном чоколадом. Све састојке мешати рукама док се не добије компактна смеса. Ставити смесу у фрижидер око 30 минута да се стегне.

- Од смесе правити куглице и ставити их у фрижидеру 10 минута да се стегну.

 За декорацију:

5-6 наполитанки измрвити рукама на дрвеној дасци или у тањиру. На пари отопити чоколаду и маслац, све лепо измешати.

- Узети куглицу и помоћу виљушке их умакати у чоколаду па у уситњену наполитанку.

По жељи куглице ставити у папирне декоративне корпице.

(Super recepti/Žena)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су писма Милеве и Ајнштајна које је Србија купила на аукцији (ФОТО)

ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су писма Милеве и Ајнштајна које је Србија купила на аукцији (ФОТО)

МИНИСТАРСТВО културе је, припремајући се за обележавање 150 година од рођења српске научнице Милеве Ајнштајн, на аукцији аукцијске куће Кристи у Лондону купило вредну документарну грађу коју чини серија од 43 потписана аутограмска писма Алберта Ајнштајна упућена Милеви Марић, са 10 аутограмских писама које је потписала Милева, упућених Ајнштајну.

12. 12. 2024. у 13:43

Коментари (0)

КОНКУРС ЗА МАЛЕ ДОМАЋЕ ПРОИЗВОЂАЧЕ: Mercator-S вас позива да постанете део бренда „укуси мога краја“