ЛЕДЕНА ПОСЛАСТИЦА ОД ЧОКОЛАДЕ И ЛЕШНИКА: Торта која се не пече, а брзо прави
ЛАКО се прави, направите укусну торту која се не пече !
Потребно:
ЗА ПОДЛОГУ:
* 170 г млевених лешника, претходно тостирани (150 г за подлогу и 20 г за декорацију)
* 150 г кекса с путером
* 80 г шећера у праху
* 100 г путера, отопљен
* 100 мл млека
ЗА КРЕМ:
* 700 мл млека
* 120 г шећера
* 80 г тамне чоколаде
* 250 г путера, собне температуре
ЗА ПОСЛУЖИВАЊЕ:
* 100 г тамне чоколаде за декорацију
* крупно сецкани лешници за декорацију
Припрема:
Припремите калуп оквирних димензија 20 x 30 цм. Дно му обложите папиром за печење.
До лешника (20 г) одвојите за декорацију те их крупније уситните, остале лешнике самељите.
Лешницима додајте претходно растопљен путе, шећер у праху и млеко. Све повежите варјачом и ставите у припремљен калуп. Утисните па спремите у замрзивач.
За крем ставите да се греје 600 мл млека, а 100 мл помешајте с врећицама нугат пудинга.
Кад се млеко угрејало смањите ватру, додајте мешавину пудинга и млека те чоколаду изрезану на коцкице. Мешајте док се чоколада не растопи и док се пудинг не згусне. На крају умешајте путер.
Из замрзивача извадите калуп, па преко охлађене подлоге излијте крем. Замрзните на 3 сата или преко ноћи.
Чоколаду отопите на пари.
Замрзнути колач извадите из калупа па га украсите растопљеном чоколадом користећи кашику (чоколаду помоћу кашике покапајте преко колача). Поспите са сецканим лешницима, изрежите на коцке жељене величине и одмах послужите.
Савет:
Лешнике по жељи тостирајте на тави те им док су топли огулите кору користећи кухињску крпу (топле лешнике ставите у чисту кухињску крпу, крпу преклопите те трљајте длановима).
(Trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЗДРАВИЈА ВЕРЗИЈА ЧУВЕНОГ ПРАЗНИЧНОГ ПРИЛОГА! Руска салата без мајонеза и шунке
07. 01. 2024. у 12:12
АЛАРМАНТНО! "ПРИПРЕМИТЕ ЗАЛИХЕ ЗА 72 САТА": Европа пред катастрофом, a ове земље у опасности
У ИЗВЕШТАЈУ о цивилној и војној спремности Европе, који је објављен у среду, наводи се како би становници Европске уније требало да прикупе залихе неопходних потрепштина у случају избијања рата или неке друге велике опасности, пише "Њузвик".
04. 11. 2024. у 16:15
ПУТИНУ У ПОМОЋ СТИЖЕ НАЈЕЛИТНИЈА ВОЈСКА: Шта је "Олујни корпус", једна од најмоћнијих специјалних јединица на свету
СЕВЕРНОКОРЕЈСКА појачања долазе усред назнака да се Русија бори с попуњавањем својих снага.
30. 10. 2024. у 12:37
КРИЛИ ЉУБАВ: Бане Мојићевић ПРИЗНАО за везу са Миленом Ћеранић
ПЕВАЧ Бане Мојићевић изненадио признањем.
04. 11. 2024. у 13:02
Коментари (0)