ИДЕАЛАН ТОПЛИ КОЛАЧ ЗА ХЛАДНЕ ДАНЕ: Савршено мирисне америчке питице са јабукама
Савршено мирисне!

Фото Shutterstock
Састојци:
Потребно је за тесто:
* маргарин, 125 г
* брашно, 220 г
* шећер, 75 г
* Јаје, 1 ком
* прашак за пециво, 1/2 кашичице
* со, прстохват
Фил:
* јабуке 4-5 ком
* шећер, 60 г
* вода, 100 мл
* кукурузни скроб, 1 кашичица
Припрема:
За фил:
- јабуке ољуштите, очистите и исецкајте на коцкице. Додајте кукурузни скроб, шећер, цимет и воду и крчкајте 5-6 минута. Оставите да се охлади. За тесто је потребно умесити путер, шећер, јаје, прашак за пециво, со и брашно и оставити да мирује око 30 мин. Загрејте рерну на 180°C. Калуп за мафине науљите, од теста одвојите једну лоптицу величине мандарине и измрвите са додатком брашна, од остатка теста формирајте лоптице.
Истањите рукама и ставите у калупе за мафине,треба да покрије цео калуп, напуните филом а преко намрвите измрвљено тесто. Пећи око 30 минута, када су печене оставите их у калуп да се скроз охладе па тек онда вадити. На крају посути шећером у праху, пријатно!
(Super recepti/Žena)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ВЕЛИКА ПРОМЕНА У ШКОЛАМА У СРБИЈИ: Од данас ништа неће бити исто, односи се на родитеље
РОДИТЕЉИ школараца у Србији од данас добијају аутоматска звучна обавештења када наставник у електронски дневник упише изостанак детета са часа или нову оцену. Мада су деца годинама налазила начине да не кажу родитељима баш сва дешавања у школи, то сада више неће бити могуће.
17. 04. 2025. у 11:29

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ЗВАНИЧНО - КРАХ БРАКА АНЕ ИВАНОВИЋ И БАСТИЈАНА: Швајнштајгер скинуо бурму (ФОТО)
АКО се уопште и сумњало у развод Ане Ивановић и Бастијана Швајнштајгера, сада дилеме више нема.
18. 04. 2025. у 07:51
Коментари (0)