ИДЕАЛАН ТОПЛИ КОЛАЧ ЗА ХЛАДНЕ ДАНЕ: Савршено мирисне америчке питице са јабукама
Савршено мирисне!
![ИДЕАЛАН ТОПЛИ КОЛАЧ ЗА ХЛАДНЕ ДАНЕ: Савршено мирисне америчке питице са јабукама ИДЕАЛАН ТОПЛИ КОЛАЧ ЗА ХЛАДНЕ ДАНЕ: Савршено мирисне америчке питице са јабукама](/data/images/2024-01-31/448541_shutterstock-215067754_fmob.jpg)
Фото Shutterstock
Састојци:
Потребно је за тесто:
* маргарин, 125 г
* брашно, 220 г
* шећер, 75 г
* Јаје, 1 ком
* прашак за пециво, 1/2 кашичице
* со, прстохват
Фил:
* јабуке 4-5 ком
* шећер, 60 г
* вода, 100 мл
* кукурузни скроб, 1 кашичица
Припрема:
За фил:
- јабуке ољуштите, очистите и исецкајте на коцкице. Додајте кукурузни скроб, шећер, цимет и воду и крчкајте 5-6 минута. Оставите да се охлади. За тесто је потребно умесити путер, шећер, јаје, прашак за пециво, со и брашно и оставити да мирује око 30 мин. Загрејте рерну на 180°C. Калуп за мафине науљите, од теста одвојите једну лоптицу величине мандарине и измрвите са додатком брашна, од остатка теста формирајте лоптице.
Истањите рукама и ставите у калупе за мафине,треба да покрије цео калуп, напуните филом а преко намрвите измрвљено тесто. Пећи око 30 минута, када су печене оставите их у калуп да се скроз охладе па тек онда вадити. На крају посути шећером у праху, пријатно!
(Super recepti/Žena)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
![СЕРГЕЈ ТРИФУНОВИЋ О ПРОДАЈИ СББ-А: Добра је фора да се на крају продаш фирми с којом си водио рат СЕРГЕЈ ТРИФУНОВИЋ О ПРОДАЈИ СББ-А: Добра је фора да се на крају продаш фирми с којом си водио рат](/data/images/2020-11-25/41908_sergejtrifunovic0420022020_kf.jpg?time=1739359130)
СЕРГЕЈ ТРИФУНОВИЋ О ПРОДАЈИ СББ-А: Добра је фора да се на крају продаш фирми с којом си водио рат
ГЛУМАЦ и бивши председник Покрета слободних грађана Сергеј Трифуновић коментарисао је продају бизниса Драгана Шолака у Србији.
12. 02. 2025. у 12:02
![ОТКРИВЕН УЗРОК СМРТИ СРПСКЕ ПЕВАЧИЦЕ: Преминула у колима Хитне помоћи ОТКРИВЕН УЗРОК СМРТИ СРПСКЕ ПЕВАЧИЦЕ: Преминула у колима Хитне помоћи](/data/images/2025-02-12/572152_jasna-bosnjakovic-nikad-nije-kasno_kf.jpg?time=1739372786)
ОТКРИВЕН УЗРОК СМРТИ СРПСКЕ ПЕВАЧИЦЕ: Преминула у колима Хитне помоћи
ЈАСНА Бошњаковић, певачица и некадашња учесница шоуа „Никад није касно“, преминула је изненада у 48. години, на путу ка болници.
12. 02. 2025. у 16:05
![3 МИЛИОНА СЛЕПАЦА У ХРВАТСКОЈ: Томпсон - то није будала! Наши хероји су давно починили масакр, а чији смо ми? 3 МИЛИОНА СЛЕПАЦА У ХРВАТСКОЈ: Томпсон - то није будала! Наши хероји су давно починили масакр, а чији смо ми?](/data/images/2025-02-11/571873_vedrana-rudan-zoran-milanovic-marko-perkovic-tompson-foto-yt-printscreen-profimedia-ata-images-2_kf.jpg?time=1739290351)
3 МИЛИОНА СЛЕПАЦА У ХРВАТСКОЈ: "Томпсон - то није будала! Наши 'хероји' су давно починили масакр, а чији смо ми?"
"ЧИЈИ смо ми? Питајте Загребачку банку, Привредну банку, питајте Хрватску народну банку... Питајте све оне који нам се свакодневно церекају са свих портала и реците, имате Хрватску."
11. 02. 2025. у 17:12
Коментари (0)