НИЈЕ БИЛО ОСОБЕ У БИВШОЈ ЈУГОСЛАВИЈИ КОЈА НИЈЕ ПРОБАЛА ТОРТУ АНЂЕОСКЕ СУЗЕ: Сваки залогај враћа нас у детињство
КАДА се охлади, ставите је у фрижидер да се потпуно охлади и да се на површини појаве капи у виду суза, по којима је торта и добила име
Реткост је да је у Југославији постојала жена која није имала рецепт за ову култну торту.
Ова торта са сиром је специфичан по томе што му се на врху појаве златне капљице од кондензације кад се колач охлади, а које се називају "анђеоске сузе".
Састојци за кору:
330 г брашна
1/2 паковања маргарина
50-60 мл млека
1 јаје
1/2 прашка за пециво
75 г шећера
1 ванилија шећер
За фил:
500 г младог сира
1 већа чаша шећера
1 кашика гриза
2 кашике киселе павлаке
1 ванилин шећер
3 жуманца
За шам:
4 беланца
100 г шећера
3-4 капи лимуновог сока
Припрема:
Брашно просејати и додати све суве састојке, па омекшали маргарин. Уз постепено додавање млаког млека умутити глатко тесто. Умотајте га у најлонску фолију и оставите у фрижидеру пола сата. Све састојке за фил помешајте у блендеру. Развући кору и ставити у подмазан и брашном посут калуп. Ивице теста мало подићи према зидовима калупа да се фил не би разлио. Додајте фил и пеците у загрејаној рерни око 35 минута. Умутити беланца са шећером у чврст снег, распоредити по филу и вратити у рерну на тачно 12 минута. Треба се држати времена да би се на торти појаве "анђеоске сузе". Извадите колач из рерне и ставите у хладнију просторију. Када се охлади, ставите је у фрижидер да се потпуно охлади и да се на површини појаве капи у виду суза, по којима је торта и добила име.
(Stil)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
СПРЕМАЈУ СЕ БРЗО, А УКУС ЈЕ НЕПОНОВЉИВ! Ово је најбољи рецепт за фритуле до сада
05. 02. 2024. у 08:00
ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су писма Милеве и Ајнштајна које је Србија купила на аукцији (ФОТО)
МИНИСТАРСТВО културе је, припремајући се за обележавање 150 година од рођења српске научнице Милеве Ајнштајн, на аукцији аукцијске куће Кристи у Лондону купило вредну документарну грађу коју чини серија од 43 потписана аутограмска писма Алберта Ајнштајна упућена Милеви Марић, са 10 аутограмских писама које је потписала Милева, упућених Ајнштајну.
12. 12. 2024. у 13:43
ОВОГ ДАТУМА ТЕМПЕРАТУРА ПАДА НА МИНУС 15: Детаљна временска прогноза до краја децембра
МЕТЕОРОЛОГ Иван Ристић најавио је да нас након краткотрајне стабилизације времена у другој половини децембра очекује јаче захлађење тачно 21. и 22. децембра.
12. 12. 2024. у 13:58
"УЦЕЊИВАО НАС ЈЕ": Илић 23 године крио разлог свађе са Поповићем
МИРОСЛАВ Илић одржао је први од два велика солистичка концерта у „Сава центру”, и то баш на 74. рођендан.
13. 12. 2024. у 17:54
Коментари (0)