ЦИГАРЕ ОД БАДЕМА ПРЕЛИВЕНЕ МЕДОМ И ЦВЕТОМ ПОМОРАНЏЕ: Рецепт за посластицу у којој ћете уживати

Бојана Јовановић

20. 08. 2024. у 07:00

Топе се у устима

ЦИГАРЕ ОД БАДЕМА ПРЕЛИВЕНЕ МЕДОМ И ЦВЕТОМ ПОМОРАНЏЕ: Рецепт за посластицу у којој ћете уживати

FOTO: Promo

Потребно је:

  • 1 паковање кора за питу,
  • 300 г бадема у праху,
  • 75 г шећера,
  • 1/2 кашике цимета у праху,
  • 2 кашике воде од поморанџиног цвета (мало више или мање),
  • 1 литар уља за пржење,
  • 500 г меда,
  • 1 л воде од поморанџиног цвета

Листове кора преполовите и прекријте како бисте спречили сушење. У чинији помешајте бадеме, цимет, шећер и воду с цветом наранче док не добијете нелепљиво, али не претврдо тесто. Смесу обликујте у ваљке и стављајте их у половине листова кора, па их заролајте.

Направите правилне облике цигара, па их умочите у вруће, али не превише горуће, уље и пеците на ватри средње јачине, док не порумене са сваке стране. Ставите цигаре у мед с поморанџиним цветом, редовно их окрећући, а затим их поређајте на тањир за послужење.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

СВЕТСКИ ДАН ВЕШТИНА МЛАДИХ: Пут ка бољој будућности