"ЕУФОРИЈА" СА МАКОМ И БЕЛОМ ЧОКОЛАДОМ: Рецепт за неодољиви колач који одузима дах

Новости онлине

01. 03. 2024. у 15:00

МАК је популаран састојак у свету посластичарства, посебно када је у питању прављење колача.

ЕУФОРИЈА СА МАКОМ И БЕЛОМ ЧОКОЛАДОМ: Рецепт за неодољиви колач који одузима дах

Фото Shutterstock

У комбинацији са белом чоколадом овај рецепт ће вам сваки следећи пут бити на уму када вам се једе нешто слатко а домаће.

Састојци:

  • 3 јајета
  • 150 г шећера
  • 100 г брашна
  • 100 г гриза
  • 200 г млевеног мака
  • 1 прашак за пециво
  • 200 мл јогурта
  • 50 г сувог грожђа
  • мало рума
  • 100 г беле чоколаде

Припрема:

Измешати брашно, гриз, прашак за пециво и мак. Умутити јаја са шећером, додати суве састојке, затим уље, јогурт, и све добро изједначити. Плех премазати уљем и посути брашном. Сипати смесу и пећи на 190 степени око 45 минута. На тихој ватри отопити чоколаду са 2 кашике уља, измешати и прелити колач. Оставити да се добро охлади и сећи.

(Супержена92)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су писма Милеве и Ајнштајна које је Србија купила на аукцији (ФОТО)

ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су писма Милеве и Ајнштајна које је Србија купила на аукцији (ФОТО)

МИНИСТАРСТВО културе је, припремајући се за обележавање 150 година од рођења српске научнице Милеве Ајнштајн, на аукцији аукцијске куће Кристи у Лондону купило вредну документарну грађу коју чини серија од 43 потписана аутограмска писма Алберта Ајнштајна упућена Милеви Марић, са 10 аутограмских писама које је потписала Милева, упућених Ајнштајну.

12. 12. 2024. у 13:43

Коментари (0)

ОТВОРЕНА НОВА ФИЛИЈАЛА ADRIATIC БАНКЕ У КОМПЛЕКСУ SKYLINE