"ЕУФОРИЈА" СА МАКОМ И БЕЛОМ ЧОКОЛАДОМ: Рецепт за неодољиви колач који одузима дах
МАК је популаран састојак у свету посластичарства, посебно када је у питању прављење колача.
Фото Shutterstock
У комбинацији са белом чоколадом овај рецепт ће вам сваки следећи пут бити на уму када вам се једе нешто слатко а домаће.
Састојци:
- 3 јајета
- 150 г шећера
- 100 г брашна
- 100 г гриза
- 200 г млевеног мака
- 1 прашак за пециво
- 200 мл јогурта
- 50 г сувог грожђа
- мало рума
- 100 г беле чоколаде
Припрема:
Измешати брашно, гриз, прашак за пециво и мак. Умутити јаја са шећером, додати суве састојке, затим уље, јогурт, и све добро изједначити. Плех премазати уљем и посути брашном. Сипати смесу и пећи на 190 степени око 45 минута. На тихој ватри отопити чоколаду са 2 кашике уља, измешати и прелити колач. Оставити да се добро охлади и сећи.
(Супержена92)
Препоручујемо
ПРАВИ СЕ БРЗО, А СВЕ САСТОЈКЕ ИМАТЕ У КУЋИ: Чоколадне коцке без јаја
09. 02. 2024. у 19:00
ЈОШ СЛАЂИ И УКУСНИЈИ, ОТОПИЋЕТЕ СЕ ОД МИЛИНЕ: Куглоф са кокосом
08. 02. 2024. у 10:00
СЛАТКИ КОЛАЧИЋИ КОЈИ ОДУШЕВЉАВАЈУ УКУСОМ: Домаће тоблероне, успевају свима
07. 02. 2024. у 13:00
СУТРА СЛАВИМО АРАНЂЕЛОВДАН: Постоји веровање да се не спрема жито, ево шта је истина
СРПСКА православна црква сутра ће прославити Сабор Светог Архангела Михаила, у народу познатом као Аранђеловдан.
20. 11. 2025. у 22:23
ПУТИН ЗАВРШИО У БОЛНИЦИ: Провео ноћ на клиници
РУСКИ председник Владимир Путин објавио је да је завршио годишњи лекарски преглед и резултати су добри.
19. 11. 2025. у 20:22
АРНАУТОВИЋ ЕМОТИВАН: Пет година имам проблем са супругом
ИЗУЗЕТНО емотиван био је капитен Аустрије Марко Арнаутовић након великог успеха у квалификацијама за Мундијал.
20. 11. 2025. у 12:40
Коментари (0)