ЊЕНО ВИСОЧАНСТВО ТОРТА БЕЛА КРАЉИЦА: Најлепша посластица на свету
Читава породица ће бити одушевљена укусом и текстуром ове чаробне посластице. Савршена торта за све прилике.
Састојци:
Кора
- 8 беланаца
- 8 кашика шећера
- 8 кашика печених, млевених лешника
- 2 кашике брашна
- 5 г прашка за пециво
Крем:
- 8 жуманаца
- 8 кашика шећера
- 2 кесице или 80 г пудинга од ваниле
- 100 г беле чоколаде
- 100 г маслаца
- 150 г плазма кекса
- Још: 100 г беле чоколаде + 1 кашика уља
Припрема:
Улупати беланца са шећером, па им додати лешнике, брашно и прашак за пециво и све заједно спојити. Истрести у велики плех од рерне и пећи 15 минута у претходно загрејаној рерни на 180 степени.
За фил помешати жуманца, шећер и густин, па сипати мало хладног млека. Остатак ставити на ватру да проври.
Кад млеко проври, закувати жуманца и мешати док се не згусне. Склонити са ватре, додати маслац и белу чоколаду и мешати док се не отопе и сједине са филом.
Истрести у другу посуду како би се брже охладио и прекрити фолијом. На охлађену кору намазати белу чоколаду коју сте са уљем отопили на пари или у микроталасној. Оставити да се стегне. Када се фил охладио улупати слатку павлаку. Охлађен фил израдити миксером, додати слатку павлаку и умутити све заједно.
Изломити млевени кекс и додати крему, а затим све измешати.
Кору пресећи на два дела, па на прву нанети пола фила, поклопити другом кором и премазати остатком фила.
Одгоре декорација по жељи и добро хлађење.
(Trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ТОРТА ШНЕНОКЛА: Испробајте овај невероватан дезерт с неописивим укусом
13. 03. 2024. у 17:44
АКО ВОЛИТЕ БЕЛУ ЧОКОЛАДУ И ПЛАЗМА КЕКС: Брзински рецепт за плазма торту
10. 03. 2024. у 13:00
НЕОЧЕКИВАНА ИЗЈАВА БЕРБОКОВЕ О ХАРКОВСКОЈ ОБЛАСТИ: Болно признање немачке министарке
НЕМАЧКА министарка спољних послова Аналена Бербок признала је озбиљне потешкоће за Оружане снаге Украјине у Харковској области.
18. 05. 2024. у 12:12
"ТО ЈЕ НОЋНА МОРА" Један гест на састанку Путина и Си Ђинпинга изазвао панику у САД
ПРИЈАТЕЉСКИ загрљај између руског председника Владимира Путина и кинеског председника Си Ђинпинга био је доказ колосалног стратешког пораза Сједињених Америчких Држава, рекао је аналитичар Херитиџ фондације Мајкл Пилсбери у интервјуу за Фокс њуз.
19. 05. 2024. у 07:15
КАКО ЈЕ КОСОВО И МЕТОХИЈА ДОБИЛО ИМЕ? Различито порекло и велика симболка - назив користе САМО СРБИ
КОСОВО и Метохија веома су значајан део српске историје и традиције, али ретки су они који знају како је тако важно поднебље нашег постанка и идентитета добило име. Обе речи у називу нађе јужне покрајине имају различито порекло и велику симболику.
18. 05. 2024. у 11:47
Коментари (0)