МЕКАН И СОЧАН ДЕСЕРТ: Торта од банана и пудинга од ваниле, хладно савршенство за ове вреле дане

Novosti online

24. 06. 2024. у 13:00

Торта од ванилиног пудинга и банана је мекан и сочан десерт, можете да је декоришете и другим воћем.

МЕКАН И СОЧАН ДЕСЕРТ: Торта од банана и пудинга од ваниле, хладно савршенство за ове вреле дане

Фото Shutterstock

 Прави се са пудингом од ваниле и бананама.

Састојци:

3 банане

За кору:

6 беланаца

6 кашика шећера
пудинг од ваниле
1,5 кашика брашна
3,5 кашике уља

За фил:

6 жуманаца

3 ванилина шећера
700 мл млека
3 пудинга од ваниле
150 г путера
250 мл слатке павлаке

Фото Shutterstock

За декорацију:

350 мл слатке павлаке

колутови банане

Рецепт за торту од ванилиног пудинга и банана

Рерну загрејте на 180 степени. Припремите све за кору - улупајте беланца у чврст снег и додајте након тога шећер па добро измиксирајте. Умешајте уље, пудинг од ваниле и брашно. Добијену смесу распоредите на плех обложен папиром за печење и пеците 10 минута. Када се испече, кору одвојите од папира за печење и исеците је уздужно на три дела.

Прокувајте 400 мл млека, а засебно умутите жуманца, шећер, ванилин шећер, пудинг од ваниле и још 300 мл млека, па све добро измешајте. Смесу сипајте у кључало млеко и мешајте док не постане густа. Оставите да се охлади па хладан крем помешајте са умућеним путером. Након тога улупајте слатку павлаку и све сједините.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за Билд о руским бомбама - Ово није могло да се замисли...

„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за "Билд" о руским бомбама - "Ово није могло да се замисли..."

НА ЗАПАДУ нису могли да верују да постоји тако масивна бомба као што је ФАБ-3000 коју су руске снаге недавно употребиле у Украјини, оцењује немачки новинар Јулијан Репке у репортажи за „Билд“.

22. 06. 2024. у 19:05

Коментари (0)

НОВАК ЂОКОВИЋ ЈЕ ТЕНИСКИ ЗЛИКОВАЦ: Изненађујуће речи Џона Мекинроа, ово је рекао о Надалу и Федереру