МЕКАН И СОЧАН ДЕСЕРТ: Торта од банана и пудинга од ваниле, хладно савршенство за ове вреле дане
Торта од ванилиног пудинга и банана је мекан и сочан десерт, можете да је декоришете и другим воћем.
Прави се са пудингом од ваниле и бананама.
Састојци:
3 банане
За кору:
6 беланаца
пудинг од ваниле
1,5 кашика брашна
3,5 кашике уља
За фил:
6 жуманаца
3 ванилина шећера
700 мл млека
3 пудинга од ваниле
150 г путера
250 мл слатке павлаке
За декорацију:
350 мл слатке павлаке
колутови банане
Рецепт за торту од ванилиног пудинга и банана
Рерну загрејте на 180 степени. Припремите све за кору - улупајте беланца у чврст снег и додајте након тога шећер па добро измиксирајте. Умешајте уље, пудинг од ваниле и брашно. Добијену смесу распоредите на плех обложен папиром за печење и пеците 10 минута. Када се испече, кору одвојите од папира за печење и исеците је уздужно на три дела.
Прокувајте 400 мл млека, а засебно умутите жуманца, шећер, ванилин шећер, пудинг од ваниле и још 300 мл млека, па све добро измешајте. Смесу сипајте у кључало млеко и мешајте док не постане густа. Оставите да се охлади па хладан крем помешајте са умућеним путером. Након тога улупајте слатку павлаку и све сједините.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
ТРАМП ЋЕ БИТИ БЕСАН: Нова велика одлука Бајдена само пет дана пре краја мандата
ОДЛАЗЕЋИ амерички председник Џо Бајден одлучио је да ублажи санкције Куби, неколико дана пре него што новоизабрани председник Доналд Трамп ступи на дужност, у низу корака за које се очекује да ће довести до ослобађања политичких затвореника у Хавани.
15. 01. 2025. у 07:31
ХРВАТСКИ СТРУЧЊАК: Поштовање до неба "Ер Србији", а вама неспособним олошима у Хрватској - срам вас било
ХРВАТСКА има битно више авио-путника него Србија. Међутим, Ер Србија је потпуно доминантна у региону, пише хрватски ваздухопловни аналитичар и стручњак Ален Шћурић са регионалног портала "Замааеро", чији текст преносимо у целости.
14. 01. 2025. у 11:38
ОД КОЛЕГА ИЗ "ПОТЕРЕ", САМО МЕМЕД: Зашто "трагачи" нису били на сахрани?
МИЛОРАД Милинковић преминуо је у 60. години на Божић, у цркви у Јабуковцу где је пратио литургију.
13. 01. 2025. у 20:59
Коментари (0)