САВРШЕН РУЧАК УЗ САЛАТУ ИЛИ КРОМПИР: Сочни печени пилећи батаци уваљани у корнфлекс, деца им неће одолети
ПИЛЕЋИ батаци су понекад потцењени у свакодневном кувању, али добићете лаган оброк у коме ће сви уживати.
Уз неколико састојака су готови, а по жељи можете да их припремате и у зачињеној варијанти.
Састојци:
2 кашике путера, растопљеног
130 г здробљених кукурузних пахуљица
130 г вишенаменског брашна
1-1/2 кашичица соли
2 јајета, умућена
8 пилећих батака, скинута кожа
Рецепт за печене пилеће батаке уваљане у корнфлекс:
Загрејте рерну на 220°. Сипајте путер у ватросталну посуду. У плиткој чинији помешајте кукурузне пахуљице, брашно и со. Умућена јаја ставите у другу посуду. Умочите батак у јаја, а затим уваљајте у мешавину кукурузних пахуљица. Поновите са свим батацима.
У припремљену тепсију поређајте пилетину, меснатијом страном надоле. Пеците, откривено, 20 минута. Окрените пилетину и пеците, 10-15 минута дуже.
(Ствар укуса)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ИЛОН МАСК ПОДЕЛИО СНИМАК ИСТИНЕ: "НАТО је бомбардовао Београд како би распарчао Србију" (ВИДЕО)
МИЛИЈАРДЕР Илон Маск, власник Тесле, "Спејс Икса", друштвене платформе Икс, поделио је на свом профилу говор у којем Џефри Сакс прича о нелегалном бомбардовању Србије од стране НАТО-а.
12. 11. 2024. у 15:47
"ГЛАВНА ТЕМА ЈЕ ДА ЛИ ЋЕ МОСКВА БИТИ ГАЂАНА" Велико упозорење Вучића: Свет се креће по ивици амбиса!
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се јавности после говора на Самиту КОП29 у Азербејџану.
12. 11. 2024. у 12:33
НАЈВЕЋИ ЈАТАК "ЗЕМУНАЦА" Она је била последња линије одбране клана - у кући крила килограме кокаина, а онда им пресудила
ПОСЛЕ убиства Ђинђића, она се представљала као Зорица Весић и купила је салаш у месту Путинци, где се једно време скривао врх земунског клана.
13. 11. 2024. у 10:23
Коментари (0)