САВРШЕН РУЧАК УЗ САЛАТУ ИЛИ КРОМПИР: Сочни печени пилећи батаци уваљани у корнфлекс, деца им неће одолети

Татјана Марковић

25. 06. 2024. у 15:54

ПИЛЕЋИ батаци су понекад потцењени у свакодневном кувању, али добићете лаган оброк у коме ће сви уживати.

САВРШЕН РУЧАК УЗ САЛАТУ ИЛИ КРОМПИР: Сочни печени пилећи батаци уваљани у корнфлекс, деца им неће одолети

Фото Shutterstock

 Уз неколико састојака су готови, а по жељи можете да их припремате и у зачињеној варијанти.

Састојци:

2 кашике путера, растопљеног
130 г здробљених кукурузних пахуљица
130 г вишенаменског брашна
1-1/2 кашичица соли
2 јајета, умућена
8 пилећих батака, скинута кожа

Рецепт за печене пилеће батаке уваљане у корнфлекс:

Загрејте рерну на 220°. Сипајте путер у ватросталну посуду. У плиткој чинији помешајте кукурузне пахуљице, брашно и со. Умућена јаја ставите у другу посуду. Умочите батак у јаја, а затим уваљајте у мешавину кукурузних пахуљица. Поновите са свим батацима.

У припремљену тепсију поређајте пилетину, меснатијом страном надоле. Пеците, откривено, 20 минута. Окрените пилетину и пеците, 10-15 минута дуже.

(Ствар укуса)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

НЕВЕРОВАТНО! Златан Ибрахимовић купио цркву и одмах је СРУШИО, ево због чега!