ШЕХЕРЕЗАДА ТОРТА: Невероватно је кремаста и укусна, а прави се за 20 минута
Постоје торте које се праве веома једноставно и брзо, али је зато уживање у њима немерљиво.
Састојци:
- 2 паковања турског кекса
- 5 кесица пудинга од карамеле (кесица је од 40 г)
- 1,700 мл млека + 400 мл да се умути шлаг
- 250 г маслаца или маргарина
- 200 г шећера
- 300 г шлага са укусом слатке павлаке
- 500 мл слатке павлаке (за облагање торте)
Припрема:
Упржите шећер и налијте млеко. Оставите мало млека да размутите пудинг (око 300 – 400 мл). Кувајте све док се карамелизовани шећер не истопи.
Закувајте пудинг који сте размутили у млеку. Фил склоните са рингле и оставите да се хлади.
Умутите маслац или маргарин па умешајте миксером у пудинг који сте предходно размутили миксером. Умутите и шлаг са 400 мл хладног млека.
Филујте: кекс, фил, шлаг, кекс, фил, шлаг, кекс, фил, шлаг, кекс, фил и умућена слатка павлака.
Оставите торту да се стегне па је послужите. Пријатно!
(still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ШЛАГ ТОРТА: Брза и укусна торта без печења, готова за 20 минута
06. 03. 2024. у 15:00
ЈЕДНОСТАВНА, А БОЖАНСТВЕНА ТОРТА СА КАЈСИЈАМА: Сочни укус који се памти
04. 07. 2024. у 16:00
КОЛИБРИ ТОРТА: Посластица препуна кремастог фила и кора које се топе у устима
30. 06. 2024. у 20:45
НУТЕЛА ТОРТА СА ПИШКОТАМА И БЕЛОМ ЧОКОЛАДОМ: Кремаста и богата фантазија укуса
28. 06. 2024. у 16:00
МАКРОН СВЕ ИЗНЕНАДИО: Ево шта каже о преговорима са Путином
ФРАНЦУСКИ председник Емануел Макрон рекао је да не искључује могућност преговора са руским председником Владимиром Путином „када контекст дозвољава“.
17. 11. 2024. у 21:03
ШТА ЈЕ АТАЦМС КОЈИМ ЋЕ УКРАЈИНА УДАРИТИ НА РУСИЈУ? Америчка ракета има домет 300 км, користи се за гађање ових циљева
АДМИНИСТРАЦИЈА америчког председника Џозефа Бајдена укинула је данас ограничења која су досад Украјини блокирала употребу америчког оружја за нападе дубоко на руску територију.
17. 11. 2024. у 19:48
"ТЕРАЛИ СУ МЕ ДА РАДИМ ЈУТАРЊИ ПРОГРАМ, НАСИЛНО - ПО КАЗНИ": Оливера Ковачевић о каријери на РТС-у
ВОДИТЕЉКА Оливера Ковачевић је о својим почецима, изазовима у послу, о томе зашто понекад пожели да буде викиншка ратница, као и о свему што јој даје снагу и инспирацију.
17. 11. 2024. у 09:28
Коментари (0)