КРЕМАСТО САВРШЕНСТВО КОЈЕ СЕ ТОПИ У УСТИМА: Карамел чизкејк са кикирики путером, овакав слаткиш још нисте пробали
КАРАМЕЛ чизкејк са кикирики путером је савршен за љубитеље слаткиша, врло издашан и кремаст.

Фото: Инстаграм/allasyummyfood
Састојци:
За подлогу:
190 г измрвљених грахам крекера
130 г путера, растопљеног
За фил:
380 г крем сира, омекшаног
125 г шећера
125 г кикирики путера
1 кашичица екстракта ваниле
3 велика јајета
60 мл слатке павлаке
За карамел слој:
125 г шецћера
6 кашика путера, исеченог на коцкице
60 мл слатке павлаке
За посипање:
2 банане, нарезане на колутове
30 г сецканог кикирикија
карамел топинг
Рецепт за карамел чизкејк са кикирики путером:
Како бисте направили овај чизкејк прво загрејте рерну на 160°Ц. У средњој посуди помешајте мрвице грахам крекера и отопљени путер. Притисните смесу на дно тепсије. Пеците 10 минута, а затим оставите да се охлади. Направите фил тако што ћете у великој посуди да умутите крем сир и шећер, док не постане глатко. Додајте путер од кикирикија и екстракт ваниле и мешајте док се добро не сједине.
Додајте јаја једно по једно, мутећи након сваког додавања. Умутите слатку павлаку. Охлађену кору прелијте филом. Пеците 50-60 минута. Оставите да се охлади на собној температури, а затим ставите у фрижидер на најмање 4 сата или преко ноћи.
За карамел сос у тигању на средњој ватри истопите шећер, непрестано мешајући, док не добије златнобраон боју. Додајте путер и мешајте док се не растопи. Полако додајте слатку павлаку, мешајући смесу док не постане глатка. Скините са ватре и оставите да се мало охлади.
Прелијте карамел преко охлађеног чизкејка и равномерно распоредите. Оставите у фрижидеру 30 минута. По површини чизкејка поређајте кришке банане и поспите сецканим кикирикијем. Пре сервирања прелијте карамел топингом.
(Ствар укуса)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

"РЕЦИТЕ МИ..." Трамп се нагнуо ка Порошенку, па му поставио питање које га је оставило у чуду
АМЕРИЧКИ лидер Доналд Трамп је током свог првог председничког мандата питао бившег украјинског лидера Петра Порошенка о томе да ли је Крим Русија.
13. 04. 2025. у 15:45

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ПРАВАЦ БЕОГРАД: Хрватски певач после хапшења стигао у Србију - Миле Кекин дошао дан после скандала
МИЛЕ Кекин је ухапшен у петак ујутру, а после испитивања у УСКОК-у пуштен је на слободу, након што је изнео своју одбрану.
12. 04. 2025. у 20:23
Коментари (0)