РЕЦЕПТ ЗА ПОПУЛАРНА СРНЕЋА ЛЕЂА: Чоколадно савршенство за чисту десетку

Новости онлине

29. 11. 2024. у 11:00

Ако сте у потрази за колачем који је подједнако укусан и једноставан за припрему, ту је рецепт за чувена срнећа леђа.

РЕЦЕПТ ЗА ПОПУЛАРНА СРНЕЋА ЛЕЂА: Чоколадно савршенство за чисту десетку

Foto: Printskrin Youtube/Bokina kuhiwa

Састојци:

За кору:
  • 150 г чоколаде
  • 150 г маргарина
  • 150 г шећера
  • 100 г млевеног кекса
  • 30 г какаоа
  • 150 г млевених ораха
  • 6 јаја
  • 1 кесица ванилин шећера

За фил:

  • 150 г шећера
  • 150 мл млека
  • 150 г чоколаде
  • 150 г путера
  • 1 кашика рума

Припрема:

Умутите беланца док не добијете чврст шне, потом додајте шећер и жуманца. Измиксајте, па убаците млевени кекс, млевене орахе и какао, па поново добро умиксајте. Додајте отопљен маргарин и чоколаду истопљену на пари, умутите, па смесу излијте у калуп за печење полуваљкастог облика. Пеците на 180 °C око 10 минута. У шерпу додајте изломљену чоколаду, шећер, исецкан путер и млеко, па кувајте на средњој температури док смеса не прокључа. Смањите температуру и мешајте још 5 минута док не добијете гушћу текстуру и на крају додајте рум. Охлађену кору пресеците уздужно на три дела. Преко прве коре нанесите охлађен фил, па је прекријте другом кором. Поновите поступак, па други слој фила прекријте кором. Преко ње распоредите остатак фила, искористите као глазуру.

(stvar ukusa)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

Потписан уговор о изградњи пројекта Марина Дорћол