РАФАЕЛО ТОРТА: Ваздушаста и лагана, попут снега, и подсећа на чувене чоколадице

Јована Васић

21. 12. 2024. у 11:00

За љубитеље кокоса рафаело торта је право решење.

РАФАЕЛО ТОРТА: Ваздушаста и лагана, попут снега, и подсећа на чувене чоколадице

Foto: Shutterstock

Састојци:

За патишпањ:

  • 8 беланаца
  • 160 г шећера
  • 1 ванилин шећер
  • 1 прашак за пециво
  • 80 г оштрог брашна
  • 160 г кокосовог брашна

За крему:

  • 8 жуманаца
  • 2 пудинга од ваниле
  • 750 мл млека
  • 150 г маслаца
  • 150 г шећера у праху
  • 500 мл слатке павлаке

Додатно:

  • 12 комада петит беурре кекса
  • 100 мл млека
  • 3 кашичице ликера од вишње

За посипање:

  • 60 г кокосових пахуљица

Припрема:

Како бисте направили торту, беланца умутите у снег и постепено додајте шећер и ванилин шећер, уз мешање. Прашак за пециво помешајте с брашном и додајте умућеном снегу, а затим лагано умешајте кокосово брашно. Смесу сипајте у калуп за торте пречника 26 цм, који сте претходно обложили папиром за печење.

Пеците у рерни загрејаној на 170 °Ц око 15-20 минута док површина не постане лагано жута. Патишпањ охладите и ставите на тањир тако да горњу страну окренете према доле. Можете да га навлажити са мало млека.

За крем жуманца измешајте с пудингом и 200 мл млека. Преостало млеко кувајте и када проври умешајте у њега припремљену смесу. Кувајте уз мешање, док се не згусне, а затим скините са ватре и охладите. Маслац и шећер умутите миксером, па умешајте у хладан крем.

Слатку павлаку умутите у шлаг и умешајте у крем. На патишпањ ставите пола крема, затим распоредите кекс који сте умочили у смесу млека и ликера од вишње. Прекријте остатком крема. Торту поспите кокосовим пахуљицама.

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
СТИГЛА ПРВА ВЕЛИКА ПРОГНОЗА ЗА ПРОЛЕЋЕ: Европски стручњаци открили какво нас време очекује у марту, априлу и мају (МАПА)

СТИГЛА ПРВА ВЕЛИКА ПРОГНОЗА ЗА ПРОЛЕЋЕ: Европски стручњаци открили какво нас време очекује у марту, априлу и мају (МАПА)

СТРУЧЊАЦИ са сајта Severe Weather Europe објавили су прву дугорочну прогнозу за пролеће и открили какво време очекује Европу у марту, априлу и мају користећи два главна сезонска модела - ECMWF и UKMO.

20. 01. 2025. у 11:29

РАДИОАКТИВНА ТАЈНА У ЛЕДУ ГРЕНЛАНДА: Мрежа тунела и нуклеарни отпад - потенцијални проблем за Трампа (ФОТО/ВИДЕО)

РАДИОАКТИВНА ТАЈНА У ЛЕДУ ГРЕНЛАНДА: Мрежа тунела и нуклеарни отпад - потенцијални проблем за Трампа (ФОТО/ВИДЕО)

КАКО се планета загрева, "Camp Century" - смештен на једној од најудаљенијих локација на Земљи, око 1.500 километара северно од Нука, главног града Гренланда - постао је предметом обновљеног интересовања и забринутости око тога колико ће дуго остати закопан.

19. 01. 2025. у 10:15

Коментари (0)

ЛЕПОТА У СКЛАДУ СА ПРИРОДОМ:  Еco-friendly beauty производи