РАФАЕЛО ТОРТА: Ваздушаста и лагана, попут снега, и подсећа на чувене чоколадице

Јована Васић

21. 12. 2024. у 11:00

За љубитеље кокоса рафаело торта је право решење.

РАФАЕЛО ТОРТА: Ваздушаста и лагана, попут снега, и подсећа на чувене чоколадице

Foto: Shutterstock

Састојци:

За патишпањ:

  • 8 беланаца
  • 160 г шећера
  • 1 ванилин шећер
  • 1 прашак за пециво
  • 80 г оштрог брашна
  • 160 г кокосовог брашна

За крему:

  • 8 жуманаца
  • 2 пудинга од ваниле
  • 750 мл млека
  • 150 г маслаца
  • 150 г шећера у праху
  • 500 мл слатке павлаке

Додатно:

  • 12 комада петит беурре кекса
  • 100 мл млека
  • 3 кашичице ликера од вишње

За посипање:

  • 60 г кокосових пахуљица

Припрема:

Како бисте направили торту, беланца умутите у снег и постепено додајте шећер и ванилин шећер, уз мешање. Прашак за пециво помешајте с брашном и додајте умућеном снегу, а затим лагано умешајте кокосово брашно. Смесу сипајте у калуп за торте пречника 26 цм, који сте претходно обложили папиром за печење.

Пеците у рерни загрејаној на 170 °Ц око 15-20 минута док површина не постане лагано жута. Патишпањ охладите и ставите на тањир тако да горњу страну окренете према доле. Можете да га навлажити са мало млека.

За крем жуманца измешајте с пудингом и 200 мл млека. Преостало млеко кувајте и када проври умешајте у њега припремљену смесу. Кувајте уз мешање, док се не згусне, а затим скините са ватре и охладите. Маслац и шећер умутите миксером, па умешајте у хладан крем.

Слатку павлаку умутите у шлаг и умешајте у крем. На патишпањ ставите пола крема, затим распоредите кекс који сте умочили у смесу млека и ликера од вишње. Прекријте остатком крема. Торту поспите кокосовим пахуљицама.

(stvarukusa)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ОТКРИВЕНА ТАЈНА КОЈУ СУ КРИЛИ ГОДИНАМА?! Кристијано Роналдо и Георгина Родригез су све преверили?