ПОСНЕ ВАНИЛИЦЕ ПО БАКИНОМ РЕЦЕПТУ: Подједнако укусне као и мрсне

Јована Васић

25. 12. 2024. у 09:00

Веома лако се праве, а док их будете пекли, замирисаће цела кућа.

ПОСНЕ ВАНИЛИЦЕ ПО БАКИНОМ РЕЦЕПТУ: Подједнако укусне као и мрсне

Foto: Jutjub/Printskrin/

Састојци:

  • Маргарин (омекшани) 250 г
  • Шећер у праху 125 г
  • Лимун пола коре, пола сока
  • Брашно по потреби
  • Пекмез од кајсија по жељи

Припрема:

Умутити маргарин са шећером у праху, додати сирће, сок од лимуна, воду и са брашном умесити тесто. Оставити да стоји у фрижидеру један сат. Развити тесто, вадити модлом или чашом ванилице и слагати у плех обложен пек-папиром. Пећи на 180°С, али водити рачуна да не потамне превише, већ да остану беличасте. Спајати по две ванилице мармеладом. Посути шећером у праху помешаним са ванилин шећером.

Напомена: Ванилице буду лепше кад одстоје, па их је најбоље правити дан или два раније.

(superrecepti)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

НЕВЕРОВАТНО! Златан Ибрахимовић купио цркву и одмах је СРУШИО, ево због чега!