БАНАНА СПЛИТ ТОРТА: Непобедива посластица коу сви обожавају
Једноставна и лака торта у којој ће уживати сви чланови породице.

Фото Shutterstock
Састојци:
- 300 г млевеног кекса
- 120 г маргарина
- 50 г чоколаде за кување
- 5 кашика млека
За крему:
- 3 банане
- 2 пудинга од ваниле
- 7 дл млека
- 150 г шећера
- 150 г маргарина
За декорацију:
- 350 г слатке павлаке
- 50 г чоколаде
- 2 кашике уља
- листићи бадема
Припрема:
У већу посуди ставите млеко, маргарин и чоколаду отопљену на тихој ватри. Склоните с ватре и додајте кекс. Ако је смеса превише сува, додајте још малкице млека. Калуп премажите уљем. Лепо, равномерно распоредите смесу рукама, онда можете неким равним предметом. Ставите у фрижидер да се стегне. У већу шерпу ставите млеко за пудинг, а претходно одвојте мало млека да пудинг размутите. Укувајте пудинг онако како иначе кувате, па у врео додајте 150 г маргарина. Изгњечите виљушком 3 банане, додајте 3 кашике врућег пудинга. Лепо промешајте и сипајте преко кекса. Лепо распоредите, затим преко премажите пудинг. Оставите пар сати да се лепо стегне у фрижидеру. Кад се стегне, умутите слатку павлаку и преко пудинга премажите. Истопите чоколаду и декоришите листићима бадема.
(trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ТОРТА" НЕВЕРНА ЖЕНА": Слаткиш који морате да пробате (ВИДЕО)
01. 01. 2025. у 15:51Новости онлине

ПЕСАК ТОРТА - ДОСТОЈНА СВАКЕ ПРАЗНИЧНЕ ТРПЕЗЕ: Слатка и неодољива, а спрема се брзо, лако и без печења
24. 12. 2024. у 11:00Новости онлине

РАФАЕЛО ТОРТА: Ваздушаста и лагана, попут снега, и подсећа на чувене чоколадице
21. 12. 2024. у 11:00

ДРЖАВА ОДРЕДИЛА ОГРОМАН ПОРЕЗ ЗА КУЋУ ЖЕЉКА МИТРОВИЋА: Ево колико мора да плаћа
ДРЖАВА је одредила огроман порез за кућу Жељка Митровића.
01. 04. 2025. у 14:12

ПРОЦУРИО ПОВЕРЉИВИ ДОКУМЕНТ ИЗ ПЕНТАГОНА: Европа нек се брани сама у случају руског напада, друга држава је главна претња
СУПРОСТАВЉАЊЕ руској агресији, некада једна од кључних тачака Националне одбрамбене стратегије из 2022. године током администрације Џозефа Бајдена, три године касније више није међу најважнијим приоритетима Сједињених Америчких Држава.
01. 04. 2025. у 12:17

ЈЕДАН РАКИЈА, А ДРУГИ... Нећете веровати КАКО се зову пси новог амбасадора САД у Србији Марка Брновића
МАРК Брновић је увек поносно истицао своје порекло, уосталом ћерке му се зову - Милена и Софија.
31. 03. 2025. у 19:31
Коментари (0)