БРЗИНСКИ РЕЦЕПТ ЗА ПЛАЗМА ТОРТУ: Предлажемо вам да пробате рецепт која успева буквално свима
За њену припрему ће вам бити потребно мање од сат времена, а супер је предлог ако вам је потребна торта за Светог Јована.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 400 г млевеног плазма кекса
- 150 г путера
- 50 мл сока од поморанџе
За фил:
- 100 г путера
- 2 јајета
- 100 г шећера
- 10 г ванилин шећера
- 100 г скроба
- 600 мл млека
- 200 г беле чоколаде (може и нутела)
Припрема:
Плазму помешајте са путером који сте истопили, па сипајте и сок од поморанџе. Све добро сједините и пола смесе утисните у калуп. Добро притисните и ставите у фрижидер да се охлади док правите фил. У шерпу сипајте млеко, шећер и ванилин шећер и све лепо промешајте. Затим додајте скроб и умућена јаја, па све добро сједините тако да нема грудвица. Кувајте док се не згусне, уз непрестано мешање. У врућ фил додајте путер и чоколаду и мешајте док се не отопе. Сипајте фил преко плазме. Преко поспите плазмом која је преостала, па прелијте млеком (100 мл) и ставите у фрижидер на пола сата.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ЛАГАНА И КРЕМАСТА: Пуслица торта, старинска посластица са којом нема грешке
13. 01. 2025. у 13:00Новости онлине

БАНАНА СПЛИТ ТОРТА: Непобедива посластица коу сви обожавају
09. 01. 2025. у 15:45Новости онлине

СПОЉА ХРСКАВА, ИЗНУТРА НЕОДОЉИВО КРЕМАСТА: Зимска бисквит торта (ВИДЕО)
11. 01. 2025. у 15:00Новости онлине

РЕЦЕПТ ЗА ЧУВЕНУ РОЗЕН ТОРТУ: Посластица која одолева времену - САвршен слаткиш за Бадње вече
05. 01. 2025. у 15:00Новости онлине

ВЕЛИКИ ПРЕОКРЕТ У НАЈБРУТАЛНИЈЕМ РАТУ: Уз помоћ Путина пао главни град, Русија добија војну базу од непроцењивог значаја?
ДОГОДИО се преокрет у најбруталнијем рату и то захваљујући Владимиру Путину, председнику Русије. Наиме, суданске оружане снаге заузеле су Картум избацивши из делова суданског главног града побуњенике из Снага за брзу подршку. Реч је о важној прекретници у сукобу који ту афричку земљу пустоши већ две године.
31. 03. 2025. у 08:39

АМЕРИКА СПРЕМА ВЕЛИКИ УДАР: Бомбардери "убице" циљају нуклеарне електране у Ирану (ФОТО)
Сједињене Државе су распоредиле стелт бомбардере Б-2 Спирит у војну базу Дијего Гарсија у Индијском океану, потез који би наводно могао бити повезан са припремама за потенцијални напад на иранску нуклеарну инфраструктуру.
29. 03. 2025. у 19:25

ТЕШКИ ТРЕНУЦИ: Откривен узрок смрти Жељка Рутовића
ЈЕДАН је од ретких учесника филма "Видимо се у читуљи" који су преживели, преминуо је у Италији.
31. 03. 2025. у 12:59
Коментари (0)