НЕОДОЉИВО КРЕМАСТО САВРШЕНСТВО: Зимска чоколадна Павлова торта - Сезонска варијанта најпопуларније торте на свету
Зимска чоколадна Павлова торта има хрскав и изнутра сочан патишпањ, богат какаом и зрнцима сецкане обичне чоколаде, преливен је дебљим слојем белог крема, а одозго слојем мандарина.

Foto: Shutterstock
Састојци:
За Патишпањ:
- 6 великих беланца
- 300 грама шећера
- 3 кашике какао праха, просејаног
- 1 кашичица балзамико сирћета
- 50 грама црне чоколаде, ситно исецкане
за прелив:
- 500 милилитара слатке павлаке
- 500 грама мандарина
- 3 кашике црне чоколаде, грубо нарендане
Припрема:
За зимску чоколадну Павлова торту загрејте рерну на 180°Ц и обложите плех папиром за печење. Умутите беланца док се не створи снег, а затим кашику по кашику умутите шећер док се колач од беланаца не учврсти и не постане сјајан. Поспите какао и сирће, и сецкану чоколаду. Затим лагано преклопите све, док се какао не умеша добро. Нанесите на плех у калуп, заглађујући странице и врх. Ставите у рерну, а затим одмах смањите температуру на 150°Ц и пеците око један сат до сат и 15 минута. Када је готово, требало би да изгледа хрскаво око ивица и са стране и да буде суво одозго, али када додирнете средину, требало би да осетите да је мекано под прстима. Искључите рерну и лагано отворите врата и пустите да се чоколадни безе диск за зимску чоколадну Павлова торту потпуно охлади.
Када будете спремни за сервирање, преокрените торту на велики тањир са равним дном. Умутите крем од слатке павлаке да буде густ, али и даље мек, и ставите га на безе, а затим га прекријте мандаринама. Чоколаду грубо нарендајте и насумично поспите по врху, пуштајући да нешто чоколаде падне, на ивицу тањира.
(stvarukusa)
Препоручујемо

БРЗИНСКИ РЕЦЕПТ ЗА ПЛАЗМА ТОРТУ: Предлажемо вам да пробате рецепт која успева буквално свима
19. 01. 2025. у 11:00Новости онлине

НЕОДОЉИВА МОЦАРТ ТОРТА ЗА СВЕ ПРИЛИКЕ: Краљевски спој нутеле, марципана и пистаћа (ВИДЕО)
21. 01. 2025. у 13:00Новости онлине

БЕЗГЛУТЕНСКА ТОРТА СА ЈАБУКАМА: По рецепту Џејмија Оливера, једноставан слаткиш за све прилике
14. 01. 2025. у 18:58Новости онлине

БАНАНА СПЛИТ ТОРТА: Непобедива посластица коу сви обожавају
09. 01. 2025. у 15:45Новости онлине

ВЕШТАК ОТКРИО ЈЕЗИВЕ ДЕТАЉЕ О ДЕЧАКУ УБИЦИ: Ево зашто је Коста пуцао на чувара школе, није га потресло сазнање кога је све убио
ЗАКЉУЧИЛИ смо да је Коста био способан да управља својим поступцима у време извршења злочина и да та способност није била битно смањена. Постоји једна краткотрајна ометеност, за период у учионици за који он каже да нема сећања, али он је све радио по плану. То указује да је он управљао својим поступцима.
05. 06. 2025. у 17:05

СРПСКА ПОСЛА: Никола Јокић запањио свет! Вратио се у Србију и урадио ОВО (ВИДЕО)
НИКОЛА Јокић је најбољи кошаркаш планете, али дајте му лопту и биће најбољи у сваком спорту. То је показао још једном.
08. 06. 2025. у 08:54

ВРТОГЛАВА СУМА: Колику националну пензију прима Љиљана Благојевић
ЈЕДНА од наших најистакнутијих драмских уметница Љиљана Благојевић отишла је у пензију, а налази се међу двадесетчетворо уметника, који ће примају националну пензију за допринос култури.
07. 06. 2025. у 11:30
Коментари (0)