НЕОДОЉИВО КРЕМАСТО САВРШЕНСТВО: Зимска чоколадна Павлова торта - Сезонска варијанта најпопуларније торте на свету
Зимска чоколадна Павлова торта има хрскав и изнутра сочан патишпањ, богат какаом и зрнцима сецкане обичне чоколаде, преливен је дебљим слојем белог крема, а одозго слојем мандарина.

Foto: Shutterstock
Састојци:
За Патишпањ:
- 6 великих беланца
- 300 грама шећера
- 3 кашике какао праха, просејаног
- 1 кашичица балзамико сирћета
- 50 грама црне чоколаде, ситно исецкане
за прелив:
- 500 милилитара слатке павлаке
- 500 грама мандарина
- 3 кашике црне чоколаде, грубо нарендане
Припрема:
За зимску чоколадну Павлова торту загрејте рерну на 180°Ц и обложите плех папиром за печење. Умутите беланца док се не створи снег, а затим кашику по кашику умутите шећер док се колач од беланаца не учврсти и не постане сјајан. Поспите какао и сирће, и сецкану чоколаду. Затим лагано преклопите све, док се какао не умеша добро. Нанесите на плех у калуп, заглађујући странице и врх. Ставите у рерну, а затим одмах смањите температуру на 150°Ц и пеците око један сат до сат и 15 минута. Када је готово, требало би да изгледа хрскаво око ивица и са стране и да буде суво одозго, али када додирнете средину, требало би да осетите да је мекано под прстима. Искључите рерну и лагано отворите врата и пустите да се чоколадни безе диск за зимску чоколадну Павлова торту потпуно охлади.
Када будете спремни за сервирање, преокрените торту на велики тањир са равним дном. Умутите крем од слатке павлаке да буде густ, али и даље мек, и ставите га на безе, а затим га прекријте мандаринама. Чоколаду грубо нарендајте и насумично поспите по врху, пуштајући да нешто чоколаде падне, на ивицу тањира.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

БРЗИНСКИ РЕЦЕПТ ЗА ПЛАЗМА ТОРТУ: Предлажемо вам да пробате рецепт која успева буквално свима
19. 01. 2025. у 11:00Новости онлине

НЕОДОЉИВА МОЦАРТ ТОРТА ЗА СВЕ ПРИЛИКЕ: Краљевски спој нутеле, марципана и пистаћа (ВИДЕО)
21. 01. 2025. у 13:00Новости онлине

БЕЗГЛУТЕНСКА ТОРТА СА ЈАБУКАМА: По рецепту Џејмија Оливера, једноставан слаткиш за све прилике
14. 01. 2025. у 18:58Новости онлине

БАНАНА СПЛИТ ТОРТА: Непобедива посластица коу сви обожавају
09. 01. 2025. у 15:45Новости онлине

ОГЛАСИО СЕ МЕДВЕДЕВ: Макрон ће заувек нестати овог датума
ФРАНЦУСКИ председник Емануел Макрон не представља претњу и никоме неће недостајати након што му се заврши мандат, изјавио је заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев.
06. 03. 2025. у 07:47

"БИЋЕТЕ УХАПШЕНИ ИЛИ ПРОТЕРАНИ" Трамп запретио студентима ако започну незаконите протесте
АМЕРИЧКИ председник Доналд Трамп запретио је да ће укинути савезно финансирање факултетима, школама и универзитетима који омогућавају „незаконите протесте“.
04. 03. 2025. у 15:24

ПРЕМИНУО ПЕВАЧ БОРА БОЈИЋ: Био је власник чувеног свадбарског хита и солиста Радио Београда
НАРОДНА музика је остала без још једног великог мајстора. 4. марта 2025. године.
05. 03. 2025. у 19:04
Коментари (0)