ТОРТА СА ВИШЊАМА: За мање од пола сата спремите кремасту посластицу којој нема премца

Јована Васић

26. 01. 2025. у 11:00

Торта са вишњама има желирани слој вишања и укусан крем између патишпања, само се топи у устима.

ТОРТА СА ВИШЊАМА: За мање од пола сата спремите кремасту посластицу којој нема премца

Foto: Printskrin Youtube / DieBestenRezepte

Састојци:

За тесто:

  • 5 јаја
  • прстохват соли
  • 150 г шећера
  • 160 г брашна
  • 1 кашичица прашка за пециво
  • 30 мл уља
  • 30 мл кључале воде

За џем од вишања:

  • 600 г вишње
  • 50 г шећера
  • 25 г кукурузног скроба
  • 80 мл воде
  • 1/2 кашичице лимунске киселине

За крем:

  • 600 г крем сира
  • 300 г слатке павлаке
  • 90 г шећера

Припрема:

За торту прво у чинији помешајте жуманца са шећером и умутите миксером. У смесу додајте брашно, прашак за пециво и промешајте метлицом. Додајте уље и врелу воду и мешајте. Сипајте смесу у припремљени калуп за колаче 18x28 цм, чији се оквир скида, и обложите га папиром за печење. Пеците на 180 степени, 30 минута.

У шерпу сипајте вишње и шећер и отопите на лаганој ватри. Помешајте кукурузни скроб и воду па и њих умешајте. Затим додајте лимунску киселину и наставите да крчкате на рингли. Сипајте у чинију када је готово. Прекријте најлонском фолијом.

Патишпањ извадите из рерне, исеците га хорзонтално на три једнака дела. Потом направите крем тако што ћете да помешате крем сир, слатку павлаку и шећер и умутите миксером. Сваки слој патишпања премажите кремом. Преко сваког крема ставите слој припремљених вишања. Завршите слојем крема па одозго украсите припремљеним вишњама. Охладите је 4 сата и сервирајте.

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
БИЋЕТЕ УХАПШЕНИ ИЛИ ПРОТЕРАНИ Трамп запретио студентима ако започну незаконите протесте

"БИЋЕТЕ УХАПШЕНИ ИЛИ ПРОТЕРАНИ" Трамп запретио студентима ако започну незаконите протесте

АМЕРИЧКИ председник Доналд Трамп запретио је да ће укинути савезно финансирање факултетима, школама и универзитетима који омогућавају „незаконите протесте“.

04. 03. 2025. у 15:24

Коментари (0)

НЕ МОЖЕТЕ ДА ИМ ВИЧЕТЕ ДА СУ СРБИ! Историјске казне за Динамо Загреб и Хајдук Сплит због понашања БББ и Торциде