ТОРТА СА ВИШЊАМА: За мање од пола сата спремите кремасту посластицу којој нема премца
Торта са вишњама има желирани слој вишања и укусан крем између патишпања, само се топи у устима.

Foto: Printskrin Youtube / DieBestenRezepte
Састојци:
За тесто:
- 5 јаја
- прстохват соли
- 150 г шећера
- 160 г брашна
- 1 кашичица прашка за пециво
- 30 мл уља
- 30 мл кључале воде
За џем од вишања:
- 600 г вишње
- 50 г шећера
- 25 г кукурузног скроба
- 80 мл воде
- 1/2 кашичице лимунске киселине
За крем:
- 600 г крем сира
- 300 г слатке павлаке
- 90 г шећера
Припрема:
За торту прво у чинији помешајте жуманца са шећером и умутите миксером. У смесу додајте брашно, прашак за пециво и промешајте метлицом. Додајте уље и врелу воду и мешајте. Сипајте смесу у припремљени калуп за колаче 18x28 цм, чији се оквир скида, и обложите га папиром за печење. Пеците на 180 степени, 30 минута.
У шерпу сипајте вишње и шећер и отопите на лаганој ватри. Помешајте кукурузни скроб и воду па и њих умешајте. Затим додајте лимунску киселину и наставите да крчкате на рингли. Сипајте у чинију када је готово. Прекријте најлонском фолијом.
Патишпањ извадите из рерне, исеците га хорзонтално на три једнака дела. Потом направите крем тако што ћете да помешате крем сир, слатку павлаку и шећер и умутите миксером. Сваки слој патишпања премажите кремом. Преко сваког крема ставите слој припремљених вишања. Завршите слојем крема па одозго украсите припремљеним вишњама. Охладите је 4 сата и сервирајте.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ТОРТА" НЕВЕРНА ЖЕНА": Слаткиш који морате да пробате (ВИДЕО)
01. 01. 2025. у 15:51Новости онлине

СОЧАН ГРИЗ КОЛАЧ СА ЏЕМОМ: Брз, јефтин колач за сваки дан (ВИДЕО)
21. 11. 2024. у 13:30

ВУЧИЋ СЕ ХИТНО ОГЛАСИО ИЗ АВИОНА: Стигла ми је фантастична вест од Ђорђе Мелони (ВИДЕО)
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић огласио се из авиона и рекао да му је стигла фантастична вест из Рима.
04. 04. 2025. у 12:49

СРБИ ВИШЕ НЕ МОГУ ДА ПУТУЈУ БЕСПЛАТНО У ОВУ ЕВРОПСКУ ЗЕМЉУ: Треба вам посебна дозвола, ево колико кошта
ЕВРОПСКИ држављани који путују у Велику Британију од данас морају имати дигиталну пропусницу за улазак у земљу, за коју британска влада тврди да ће побољшати безбедност граница.
02. 04. 2025. у 10:16

ПРИЛАЗЕ МУ ЈЕДАН ПО ЈЕДАН: Јоца Амстердам из затвора стигао на сахрану Рутовића (ВИДЕО)
ДА СЕ опрости од Жељка Рутовића стигао је и Сретен Јоцић, познатији као Јоца Амстердам.
07. 04. 2025. у 13:36
Коментари (0)