ТОРТА МОНАХИЊИНА ТАЈНА: Дезерт који ћете одмах пожелити да пробате

Јована Васић

27. 01. 2025. у 12:00

Торта монахињина тајна је врло раскошна и богата сиром, а прелива се чоколадом.

ТОРТА МОНАХИЊИНА ТАЈНА: Дезерт који ћете одмах пожелити да пробате

Foto: Printscreen Youtube/Home Made Recipes

Састојци:

За прву кору:

  • 100 г маргарина
  • 100 г шећера у праху
  • 100 г брашна
  • 4 жуманца
  • 1/2 кашичице прашка за пециво

За другу кору:

  • 150 г брашна
  • 75 г маргарина
  • 50 г шећера у праху
  • 2 жуманца
  • 1/2 кашичице прашка за пециво
  • 2 кашичице какаоа

За крем од сира:

  • 400 г свежег сира
  • 170 г шећера у праху
  • 1 пакет пудинга од ваниле
  • 4 јајета
  • 100 г маргарина
  • 1/2 кашичице прашка за пециво

За пудинг крем:

  • 400 мл млека
  • 1 кесица пудинга од ваниле
  • 2 кашике шећера
  • 180 г путера
  • 1 паковање црвеног желеа

За чоколадну глазуру:

  • 1 кашика путера
  • 3 кашике какао праха
  • 5 кашика млека
  • 120 г шећера

Додатно:

  • шака пржених млевених ораха за посипање

Припрема:

Како бисте направили торту, направите прву кору. Омекшали маргарин умутите са шећером у праху, затим додајте једно по једно јаје и брашно просејано са прашком за пециво. Тесто ставите у плех обложен папиром за печење (тепсија 25x25 цм) и пеците око 20 минута на 180°Ц.

Након тога направите другу кору, тако што ћете да замесите тесто од састојака, осим какаоа. Поделите смесу на два дела. Један део ставите у фрижидер, а у други део смесе додајте какао, поново премесите и ставите у замрзивач.

Почните да правите крем од сира тако што ћете да одвојите јаја на жуманца и беланца. Умутите беланца. Умутите маргарин са шећером у праху, додајте жуманца, свежи сир, пудинг, прашак за пециво и пенасто умућен снег од беланаца. Смрзнуто смеђе тесто нарендајте на крупно ренде. И све изрендано тесто у деловима додајте у овај крем, мешајући. Раширите светло тесто преко плеха обложеног папиром за печење. Пеците на 180°Ц док не порумени, око 10-15 минута. По печеном тесту равномерно распоредите крем од сира и пеците на 175°Ц око 45-60 минута.

Затим направите пудинг крем. Растворите желе у 60 мл куване воде. У 60 мл млека растворите пудинг и шећер, преостало млеко оставите да прокључа, сипајте пудинг и уз снажно мешање кувајте, док се не згусне. Охладите пудинг. Умутити путер, додајући пудинг и желе.

На печено светло тесто намажите пудинг крем и одозго ставите тамно тесто. Све састојке за глазуру помешати и кувајте на тихој ватри, мешајући, док се не згусне. Поспите преко торте глазуру и преко глазуре орахе. Уживајте!

(stvarukusa)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МОГЛО БИ УМРЕТИ 4.500 ЉУДИ Ова земља је најугроженија на Западном Балкану, хитан састанак у СЗО због врућина у Европи

"МОГЛО БИ УМРЕТИ 4.500 ЉУДИ" Ова земља је најугроженија на Западном Балкану, хитан састанак у СЗО због врућина у Европи

ЈУЖНА Европа суочава се са жестоким топлотним таласом - температуре прелазе 40 степени Целзијуса, а у шпанској покрајини Уелва измерено је рекордних 46 степени, што је највиша јунска температура у историји земље. Истовремено, Италија, Грчка, Португалија и Западни Балкан такође бележе рекордне врућине, праћене шумским пожарима и људским жртвама.

01. 07. 2025. у 11:45

ИСПОВЕСТ РАДНИЦЕ: Кад бисте ово знали, никад не бисте крочили на крузер

ИСПОВЕСТ РАДНИЦЕ: "Кад бисте ово знали, никад не бисте крочили на крузер"

ДРУШТВЕНИМ мрежама круже вирални снимци у којима особа која се представља као радница на крузеру дели детаље из живота на броду. У једном таквом видеу поделила је низ фотки у којима тврди да открива тајне живота на крузеру и тако шокирала многе.

05. 07. 2025. у 11:33

Коментари (0)

УКРАЈИНСКИ АГЕНТ УСРЕД НАТО-А: Тајна мисија у срцу Турске откривена