ТОРТА МОНАХИЊИНА ТАЈНА: Дезерт који ћете одмах пожелити да пробате
Торта монахињина тајна је врло раскошна и богата сиром, а прелива се чоколадом.
Foto: Printscreen Youtube/Home Made Recipes
Састојци:
За прву кору:
- 100 г маргарина
- 100 г шећера у праху
- 100 г брашна
- 4 жуманца
- 1/2 кашичице прашка за пециво
За другу кору:
- 150 г брашна
- 75 г маргарина
- 50 г шећера у праху
- 2 жуманца
- 1/2 кашичице прашка за пециво
- 2 кашичице какаоа
За крем од сира:
- 400 г свежег сира
- 170 г шећера у праху
- 1 пакет пудинга од ваниле
- 4 јајета
- 100 г маргарина
- 1/2 кашичице прашка за пециво
За пудинг крем:
- 400 мл млека
- 1 кесица пудинга од ваниле
- 2 кашике шећера
- 180 г путера
- 1 паковање црвеног желеа
За чоколадну глазуру:
- 1 кашика путера
- 3 кашике какао праха
- 5 кашика млека
- 120 г шећера
Додатно:
- шака пржених млевених ораха за посипање
Припрема:
Како бисте направили торту, направите прву кору. Омекшали маргарин умутите са шећером у праху, затим додајте једно по једно јаје и брашно просејано са прашком за пециво. Тесто ставите у плех обложен папиром за печење (тепсија 25x25 цм) и пеците око 20 минута на 180°Ц.
Након тога направите другу кору, тако што ћете да замесите тесто од састојака, осим какаоа. Поделите смесу на два дела. Један део ставите у фрижидер, а у други део смесе додајте какао, поново премесите и ставите у замрзивач.
Почните да правите крем од сира тако што ћете да одвојите јаја на жуманца и беланца. Умутите беланца. Умутите маргарин са шећером у праху, додајте жуманца, свежи сир, пудинг, прашак за пециво и пенасто умућен снег од беланаца. Смрзнуто смеђе тесто нарендајте на крупно ренде. И све изрендано тесто у деловима додајте у овај крем, мешајући. Раширите светло тесто преко плеха обложеног папиром за печење. Пеците на 180°Ц док не порумени, око 10-15 минута. По печеном тесту равномерно распоредите крем од сира и пеците на 175°Ц око 45-60 минута.
Затим направите пудинг крем. Растворите желе у 60 мл куване воде. У 60 мл млека растворите пудинг и шећер, преостало млеко оставите да прокључа, сипајте пудинг и уз снажно мешање кувајте, док се не згусне. Охладите пудинг. Умутити путер, додајући пудинг и желе.
На печено светло тесто намажите пудинг крем и одозго ставите тамно тесто. Све састојке за глазуру помешати и кувајте на тихој ватри, мешајући, док се не згусне. Поспите преко торте глазуру и преко глазуре орахе. Уживајте!
(stvarukusa)
Препоручујемо
ЧОКОЛАДНА ТРИЛОГИЈА: Феноменална торта са три врсте чоколаде
24. 01. 2025. у 15:00Новости онлине
БРЗИНСКИ РЕЦЕПТ ЗА ПЛАЗМА ТОРТУ: Предлажемо вам да пробате рецепт која успева буквално свима
19. 01. 2025. у 11:00Новости онлине
НАПРАВИТЕ УКУСНУ ТОРТУ ЗА СВЕТОГ ЈОВАНА: Ледено царство је прави хит и десерт који ће да заузме централно место на славској трпези
17. 01. 2025. у 15:00Новости онлине
НЕОДОЉИВА МОЦАРТ ТОРТА ЗА СВЕ ПРИЛИКЕ: Краљевски спој нутеле, марципана и пистаћа (ВИДЕО)
21. 01. 2025. у 13:00Новости онлине
ЕКСКЛУЗИВНО - УРАНИЈУМ И ТЕШКИ МЕТАЛИ ОТКРИВЕНИ У ТКИВУ ГЕНЕРАЛА ПАВКОВИЋА: Из италијанске лабораторије стигли резултати анализа (ФОТО)
У ТУМОРСКОМ ткиву генерала Небојше Павковића, које је 15. септембра послато на анализе у специјализовану лабораторију у Италији, пронађени су уранијум и тешки метали у екстремно високим концентрацијама!
29. 11. 2025. у 08:00
ОТАЦ ПАДАО У НЕСВЕСТ, ХИТНА ИНТЕРВЕНИСАЛА НЕКОЛИКО ПУТА Мучне сцене на сахрани Ане Радовић - Из породичне куће је испратили на вечни починак
ДАНАС је на Златиборском гробљу сахрањена Ана Радовић из Чајетине, која је погинула у тешкој сабраћајној несрећи на магистралном путу код Чачка.
28. 11. 2025. у 14:45
НА ТРГУ ЗА ДОЧЕК НОВЕ ГОДИНЕ Објављено колико ће град платити Мерлину за концерт у "најлуђој ноћи"
Већина певача дочек Нове године проводи радно јер је ово својеврсна прилика да зараде огромне хонораре, који су неретко и по неколико пута већи у односу на стандардне.
29. 11. 2025. у 17:35
Коментари (0)