АКО ВОЛИТЕ ШАМПИТЕ, ЊИХ ЋЕТЕ ОБОЖАВАТИ: Индијанери, сочни кремасти дезерт којем нико не може да одоли
ИНДИЈАНЕРИ су чувени колачи са шамом, преливени чоколадом. Топе се у устима.

Фото: Принтскрин Јутјуб/Дијамант
Састојци:
За тесто:
250 г маргарина, исеченог, на собној температури
4 кашике млека
450 г брашна, просејаног
100 г какаоа
2 јајета
2 жуманца
200 г шећера
За шам:
300 г шећера
10 беланаца
70 мл воде
За чоколадну глазуру:
150 г чоколаде за кување Фото: Shutterstock
120 мл уља
Рецепт за индијанере:
За овај колач помешајте брашно, шећер, какао, јаја, млеко и маргарин, па умесите све ове састојке, док не добијете тесто. Прекријте га фолијом и оставите да одстоји сат времена. Након тога га развуците оклагијом на побрашњеној површини и помоћу модле пречника 6 цм вадите кругове. Поставите их на плех који сте обложили папиром за печење и пеците 10 минута у рерни коју сте загрејали на 200 степени.
Направите шам тако што ћете да умутите беланца са 150 г шећера у чврсти снег. Треба да мутите око 20 минута. Другу половину шећера ушпинујте са 25 мл воде у густи сируп. Тај сируп постепено додајте у беланца, док непрекидно мутите. Помоћу посластичарског шприца наносите шам на кору у три притиска. Оставите колаче у фрижидеру да се стегну.
Након тога отопите чоколаду са уљем на лаганој ватри. Колаче прекријте глазуром. Пре сервирања их држите у фрижидру. Уживајте!
(ствар укуса)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ОГЛАСИО СЕ МЕДВЕДЕВ: Макрон ће заувек нестати овог датума
ФРАНЦУСКИ председник Емануел Макрон не представља претњу и никоме неће недостајати након што му се заврши мандат, изјавио је заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев.
06. 03. 2025. у 07:47

"БИЋЕТЕ УХАПШЕНИ ИЛИ ПРОТЕРАНИ" Трамп запретио студентима ако започну незаконите протесте
АМЕРИЧКИ председник Доналд Трамп запретио је да ће укинути савезно финансирање факултетима, школама и универзитетима који омогућавају „незаконите протесте“.
04. 03. 2025. у 15:24

"ТРЕБАЛО ЈЕ ЈА ДА ОДЕМ ПРЕ ЊЕГА": Ко је рођена сестра Саше Поповића? (ФОТО)
САША Поповић, идејни творац и креативни директор Гранд продукције испраћен је данас на вечни починак. Рођена сестра Саше Поповића, иако у годинама и слабог здравља, дошла је на последњи испраћај брату, а на комеморацији је седела поред Сузане и њене деце.
06. 03. 2025. у 16:45
Коментари (0)