ФРАНЦУСКА КРЕМПИТА СА ВИШЊАМА: Укус који се не заборавља лако

Далиборка Лазаревић

01. 02. 2025. у 09:00

ФРАНЦУЗИ су прави мајстори за посластице, а кремпита са вишњама је врхунац гастрономије

ФРАНЦУСКА КРЕМПИТА СА ВИШЊАМА: Укус који се не заборавља лако

Foto: Printskrin Youtube

Састојци:

  • паковање готових кора за кремпиту

Ванил крем

  • 6 јаја
  • 300 гр шећера
  • 3 ванил шећера
  • 250 гр густина
  • 1,5 л млека
  • 1 кашичица ванила екстрата
  • 50 гр путера
  • 200 мл слатке павлаке
  • 200 гр путера

Још је потребно:

  • 300 мл слатке павлаке

Фил од вишања:

  • 400 гр. смрзнутих вишања
  • 100 гр. шећера
  • 50 гр. густина
  • 100 мл. воде за посипање
  • шећер у праху за посипање

Припрема:

Умутите жуманца са шећером и ванил шећером, па им додајте густин. Затим у млеку скувајте жуманца са густином. Када се прохлади додајте путер и слатку павлаку.

Умутите слатку павлаку и оставите је да достоји.

Затим скувајте фил од вишања са шећером и густином и мало воде. Када и он постане кремаст оставите га да се охлади.

Ређајте кремпиту тако што ћете ставити корицу за кремпиту, па жути фил, па фил од вишње па опет жути фил и на крају корицу.

Детаљно упутство погледајте овде:

(стил.курир)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
БИЋЕТЕ УХАПШЕНИ ИЛИ ПРОТЕРАНИ Трамп запретио студентима ако започну незаконите протесте

"БИЋЕТЕ УХАПШЕНИ ИЛИ ПРОТЕРАНИ" Трамп запретио студентима ако започну незаконите протесте

АМЕРИЧКИ председник Доналд Трамп запретио је да ће укинути савезно финансирање факултетима, школама и универзитетима који омогућавају „незаконите протесте“.

04. 03. 2025. у 15:24

ТРЕБАЛО ЈЕ ЈА ДА ОДЕМ ПРЕ ЊЕГА: Ко је рођена сестра Саше Поповића? (ФОТО)

"ТРЕБАЛО ЈЕ ЈА ДА ОДЕМ ПРЕ ЊЕГА": Ко је рођена сестра Саше Поповића? (ФОТО)

САША Поповић, идејни творац и креативни директор Гранд продукције испраћен је данас на вечни починак. Рођена сестра Саше Поповића, иако у годинама и слабог здравља, дошла је на последњи испраћај брату, а на комеморацији је седела поред Сузане и њене деце.

06. 03. 2025. у 16:45

Коментари (0)

РУСИЈА ЈЕ ЗГРОЖЕНА: Не може да верује шта јој је Чешка урадила