ПОСЛАСТИЦА КОЈОЈ НЕЋЕТЕ ОДОЛЕТИ: Укусни крем од јаја и цимета

Далиборка Лазаревић

03. 02. 2025. у 09:00

КРЕМ од јаја и цимета се дуго припрема, али је права посластица којој нећете одолети.

ПОСЛАСТИЦА КОЈОЈ НЕЋЕТЕ ОДОЛЕТИ: Укусни крем од јаја и цимета

Foto: Shutterstock

Додају се и сок од лимуна, шећер и ванилин шећер. Уколико волите овакве посластице, можда ћете желети да направите и десерт од банана и ванила крема са кексом. Ево и како се прави крем од јаја и цимета!

Састојци:

  • 1 трака, око 5 цм лимунове коре
  • 1 штапић цимета
  • 1/4 кашичице соли
  • 160 г шећера
  • 8 великих жуманаца
  • 30 г кукурузног скроба, раствореног у 30 мл шоље воде
  • 1 ванилин шећер
  • млевени цимет, за украс

Рецепт за крем од јаја и цимета:

Помешајте млеко са лимуновом корицом, штапићем цимета и сољу у великој шерпи. Кувајте на средњој ватри, повремено мешајући да не загори, а затим склоните са ватре.

У међувремену, у великој посуди отпорној на топлоту, миксером умутите шећер са жуманцима на средњој брзини, док не постану бледа, око 4 минута. Умутите кашу од кукурузног шкроба. Миксером на малој брзини постепено умутите половину врелог млека.

Вратите мешавину јаја и млека у шерпу са преосталим врелим млеком и кувајте крем на средње ниској ватри, непрестано мешајући 10 до 12 минута, док смеса не постане веома густа. Умешајте ванилин шећер.

Процедите крем кроз жичану мрежасту цедиљку у велику чинију и баците штапић цимета и лимунову корицу. Притисните комад пластичне фолије директно на површину крема и оставите у фрижидеру најмање 8 сати. Убаците крем у 6 чинија, поспите млевеним циметом и сервирајте.

(стварукуса.мондо)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ: Имамо посла са дилетантом – Зеленски не може да поднесе да је крај

БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ: Имамо посла са дилетантом – Зеленски не може да поднесе да је крај

ШЕФ украјинског режима Владимир Зеленски подсвесно не може да прихвати тему повлачења украјинских снага у зони борбених дејстава, изјавио је британски војни аналитичар Александар Меркурис

30. 01. 2025. у 07:58

Коментари (0)

О ОВОМ ПОДАТКУ СВИ ПРИЧАЈУ: Лука Дончић седми најтежи играч у НБА лиги (ФОТО)