ПОСЛАСТИЦА КОЈОЈ НЕЋЕТЕ ОДОЛЕТИ: Укусни крем од јаја и цимета
КРЕМ од јаја и цимета се дуго припрема, али је права посластица којој нећете одолети.

Foto: Shutterstock
Додају се и сок од лимуна, шећер и ванилин шећер. Уколико волите овакве посластице, можда ћете желети да направите и десерт од банана и ванила крема са кексом. Ево и како се прави крем од јаја и цимета!
Састојци:
- 1 трака, око 5 цм лимунове коре
- 1 штапић цимета
- 1/4 кашичице соли
- 160 г шећера
- 8 великих жуманаца
- 30 г кукурузног скроба, раствореног у 30 мл шоље воде
- 1 ванилин шећер
- млевени цимет, за украс
Рецепт за крем од јаја и цимета:
Помешајте млеко са лимуновом корицом, штапићем цимета и сољу у великој шерпи. Кувајте на средњој ватри, повремено мешајући да не загори, а затим склоните са ватре.
У међувремену, у великој посуди отпорној на топлоту, миксером умутите шећер са жуманцима на средњој брзини, док не постану бледа, око 4 минута. Умутите кашу од кукурузног шкроба. Миксером на малој брзини постепено умутите половину врелог млека.
Вратите мешавину јаја и млека у шерпу са преосталим врелим млеком и кувајте крем на средње ниској ватри, непрестано мешајући 10 до 12 минута, док смеса не постане веома густа. Умешајте ванилин шећер.
Процедите крем кроз жичану мрежасту цедиљку у велику чинију и баците штапић цимета и лимунову корицу. Притисните комад пластичне фолије директно на површину крема и оставите у фрижидеру најмање 8 сати. Убаците крем у 6 чинија, поспите млевеним циметом и сервирајте.
(стварукуса.мондо)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ТОРТА СА ВИШЊАМА: За мање од пола сата спремите кремасту посластицу којој нема премца
26. 01. 2025. у 11:00Новости онлине

ФРАНЦУСКА КРЕМПИТА СА ВИШЊАМА: Укус који се не заборавља лако
01. 02. 2025. у 09:00

ПЕЧЕНИ КОЛАЧ ОД СИРА: Одличан десерт у савршеном слатко-сланом споју
23. 01. 2025. у 16:00Новости онлине

ЏЕЈ ДИ ВЕНС УДАРИО НА ЗЕЛЕНСКОГ: То што он ради је апсурдно
У ИНТЕРВЈУУ за интернет портал УнХерд , амерички потпредседник Џеј Ди Венс назвао је нападе украјинског председника Володимира Зеленског на САД „непродуктивном реториком“ и „апсурдним“.
15. 04. 2025. у 10:27

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"СИНА СМО САХРАНИЛИ У НИКШИЋУ" Жељко Самарџић о највећој животној трагедији: "То је била туга за све нас"
ПЕВАЧ проговорио о болној теми.
15. 04. 2025. у 10:18
Коментари (0)