КОЛАЧ ОД ВИШАЊА У СИРУПУ ОД ПРОСЕКА: Рецепт који ће одушевити све сладокусце

Јована Васић

18. 02. 2025. у 09:00

Колач од вишања у сирупу од просека је заиста права рапсодија укуса, састојци које ћете радо да комбинујете.

КОЛАЧ ОД ВИШАЊА У СИРУПУ ОД ПРОСЕКА: Рецепт који ће одушевити све сладокусце

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 360 мл незаслађеног сока од вишње
  • 750 мл просека
  • 300 г шећера, подељено
  • 1 велико јаје
  • 280 г смрзнутих вишања, одмрзнутих
  • 1 шоља вишенаменског брашна
  • 230 г соде бикарбоне
  • 1 кашичица соли
  • 1/2 кашичице ванилиног екстракта
  • 1 кашика растопљеног путера

Припрема:

Како бисте направили овај колач за сируп сипајте сок од вишње, просеко и шећер у шерпу и оставите да проври на јакој ватри. Смањите топлоту и кувајте на лаганој ватри док не добије изглед сирупа и смањи се за најмање пола, око 40 минута.

Одвојите 240 г вишања за колач, па додајте преостале вишње у сируп и оставите да се охлади. Загрејте рерну на 180 степени Ц. Обложите квадратну тепсију папиром за печење.

Помешајте шећер и јаје у чинији. Умешајте резервисане вишње. Додајте брашно, соду бикарбону, со, ванилин екстракт и путер и мешајте. Смесу распоредите у припремљену тепсију.

Пеците у загрејаној рерни док чачкалица не буде чиста, 30 до 40 минута. Колач ће се "срушити" у средини, и тако и треба да буде. Охладите га на решетки на собној температури.

Исеците колач и сваку порцију прелијте обилно сирупом са вишњама. Сервирајте топло и уживајте!

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВЕЛИКИ ПРЕОКРЕТ У НАЈБРУТАЛНИЈЕМ РАТУ: Уз помоћ Путина пао главни град, Русија добија војну базу од непроцењивог значаја?

ВЕЛИКИ ПРЕОКРЕТ У НАЈБРУТАЛНИЈЕМ РАТУ: Уз помоћ Путина пао главни град, Русија добија војну базу од непроцењивог значаја?

ДОГОДИО се преокрет у најбруталнијем рату и то захваљујући Владимиру Путину, председнику Русије. Наиме, суданске оружане снаге заузеле су Картум избацивши из делова суданског главног града побуњенике из Снага за брзу подршку. Реч је о важној прекретници у сукобу који ту афричку земљу пустоши већ две године.

31. 03. 2025. у 08:39

АМЕРИКА СПРЕМА ВЕЛИКИ УДАР: Бомбардери убице циљају нуклеарне електране у Ирану (ФОТО)

АМЕРИКА СПРЕМА ВЕЛИКИ УДАР: Бомбардери "убице" циљају нуклеарне електране у Ирану (ФОТО)

Сједињене Државе су распоредиле стелт бомбардере Б-2 Спирит у војну базу Дијего Гарсија у Индијском океану, потез који би наводно могао бити повезан са припремама за потенцијални напад на иранску нуклеарну инфраструктуру.

29. 03. 2025. у 19:25

Коментари (0)

ЏЕЈЛИ НА НАСТУПУ ПОЛОМИЛИ ЗУБ: Тај бол не могу да опишем