КОЛАЧ ОД ВИШАЊА У СИРУПУ ОД ПРОСЕКА: Рецепт који ће одушевити све сладокусце
Колач од вишања у сирупу од просека је заиста права рапсодија укуса, састојци које ћете радо да комбинујете.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 360 мл незаслађеног сока од вишње
- 750 мл просека
- 300 г шећера, подељено
- 1 велико јаје
- 280 г смрзнутих вишања, одмрзнутих
- 1 шоља вишенаменског брашна
- 230 г соде бикарбоне
- 1 кашичица соли
- 1/2 кашичице ванилиног екстракта
- 1 кашика растопљеног путера
Припрема:
Како бисте направили овај колач за сируп сипајте сок од вишње, просеко и шећер у шерпу и оставите да проври на јакој ватри. Смањите топлоту и кувајте на лаганој ватри док не добије изглед сирупа и смањи се за најмање пола, око 40 минута.
Одвојите 240 г вишања за колач, па додајте преостале вишње у сируп и оставите да се охлади. Загрејте рерну на 180 степени Ц. Обложите квадратну тепсију папиром за печење.
Помешајте шећер и јаје у чинији. Умешајте резервисане вишње. Додајте брашно, соду бикарбону, со, ванилин екстракт и путер и мешајте. Смесу распоредите у припремљену тепсију.
Пеците у загрејаној рерни док чачкалица не буде чиста, 30 до 40 минута. Колач ће се "срушити" у средини, и тако и треба да буде. Охладите га на решетки на собној температури.
Исеците колач и сваку порцију прелијте обилно сирупом са вишњама. Сервирајте топло и уживајте!
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

БОСТОН КРЕМПИТЕ: Необичне су, очас посла спремне и укус је једноставно неодољив (ВИДЕО)
14. 02. 2025. у 13:00Јована Васић

ВАНИЛИЦЕ ЗА ЗАЉУБЉЕНЕ: Миришљаве, слатке, срцасте, прави су избор за Дан љубави
13. 02. 2025. у 13:00Jована Васић

ВАЗДУШАСТЕ, МЕКАНЕ, ПРАВЕ СЕ БРЗО И ЛАКО: Турске капе - Колач за који су вам довољна два јаја
11. 02. 2025. у 15:50Јована Васић

ЛАКО И БРЗО СЕ СПРЕМА: Најлепши чоколадни брауни са поморанџом
07. 02. 2025. у 15:00

ВЕЛИКИ ПРЕОКРЕТ У НАЈБРУТАЛНИЈЕМ РАТУ: Уз помоћ Путина пао главни град, Русија добија војну базу од непроцењивог значаја?
ДОГОДИО се преокрет у најбруталнијем рату и то захваљујући Владимиру Путину, председнику Русије. Наиме, суданске оружане снаге заузеле су Картум избацивши из делова суданског главног града побуњенике из Снага за брзу подршку. Реч је о важној прекретници у сукобу који ту афричку земљу пустоши већ две године.
31. 03. 2025. у 08:39

АМЕРИКА СПРЕМА ВЕЛИКИ УДАР: Бомбардери "убице" циљају нуклеарне електране у Ирану (ФОТО)
Сједињене Државе су распоредиле стелт бомбардере Б-2 Спирит у војну базу Дијего Гарсија у Индијском океану, потез који би наводно могао бити повезан са припремама за потенцијални напад на иранску нуклеарну инфраструктуру.
29. 03. 2025. у 19:25

ТЕШКИ ТРЕНУЦИ: Откривен узрок смрти Жељка Рутовића
ЈЕДАН је од ретких учесника филма "Видимо се у читуљи" који су преживели, преминуо је у Италији.
31. 03. 2025. у 12:59
Коментари (0)