КОЛАЧ ОД ВИШАЊА У СИРУПУ ОД ПРОСЕКА: Рецепт који ће одушевити све сладокусце
Колач од вишања у сирупу од просека је заиста права рапсодија укуса, састојци које ћете радо да комбинујете.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 360 мл незаслађеног сока од вишње
- 750 мл просека
- 300 г шећера, подељено
- 1 велико јаје
- 280 г смрзнутих вишања, одмрзнутих
- 1 шоља вишенаменског брашна
- 230 г соде бикарбоне
- 1 кашичица соли
- 1/2 кашичице ванилиног екстракта
- 1 кашика растопљеног путера
Припрема:
Како бисте направили овај колач за сируп сипајте сок од вишње, просеко и шећер у шерпу и оставите да проври на јакој ватри. Смањите топлоту и кувајте на лаганој ватри док не добије изглед сирупа и смањи се за најмање пола, око 40 минута.
Одвојите 240 г вишања за колач, па додајте преостале вишње у сируп и оставите да се охлади. Загрејте рерну на 180 степени Ц. Обложите квадратну тепсију папиром за печење.
Помешајте шећер и јаје у чинији. Умешајте резервисане вишње. Додајте брашно, соду бикарбону, со, ванилин екстракт и путер и мешајте. Смесу распоредите у припремљену тепсију.
Пеците у загрејаној рерни док чачкалица не буде чиста, 30 до 40 минута. Колач ће се "срушити" у средини, и тако и треба да буде. Охладите га на решетки на собној температури.
Исеците колач и сваку порцију прелијте обилно сирупом са вишњама. Сервирајте топло и уживајте!
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

БОСТОН КРЕМПИТЕ: Необичне су, очас посла спремне и укус је једноставно неодољив (ВИДЕО)
14. 02. 2025. у 13:00Јована Васић

ВАНИЛИЦЕ ЗА ЗАЉУБЉЕНЕ: Миришљаве, слатке, срцасте, прави су избор за Дан љубави
13. 02. 2025. у 13:00Jована Васић

ВАЗДУШАСТЕ, МЕКАНЕ, ПРАВЕ СЕ БРЗО И ЛАКО: Турске капе - Колач за који су вам довољна два јаја
11. 02. 2025. у 15:50Јована Васић

ЛАКО И БРЗО СЕ СПРЕМА: Најлепши чоколадни брауни са поморанџом
07. 02. 2025. у 15:00

МОНСТРУОЗНО! Овај хоће да влада Србијом! Жене му криве кад их неко силује или пребије!
ВУК Нектаријевић, студент блокадер са Машинског факултета у Београду, који је тобож бициклом ишао у Стразбур, има у најмању руку проблематичне ставове.
20. 04. 2025. у 14:35

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ОТВОРЕН ХРИСТОВ ГРОБ Ево шта су нашли: "Колена су ми клецала, нисам то очекивао - вековима је био затворен" (ВИДЕО)
"АПСОЛУТНО сам задивљен. "
19. 04. 2025. у 08:39
Коментари (0)