КРЕМАСТО И СОЧНО: Чоколадна лазања колач који се не пече

Јована Васић

09. 03. 2025. у 16:00

Чоколадна лазања је кремаст и сочан колач који се топи у устима.

КРЕМАСТО И СОЧНО: Чоколадна лазања колач који се не пече

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 240 г чоколадног млевеног кекса
  • 6 кашика путера, отопљеног

За крем слој:

  • 230 г крем сира, омекшаног
  • 60 г шећера
  • 2 кашике млека
  • 1/2 кашичице екстракта ваниле
  • 360 г умућеног шлага

За слој пудинга:

  • 100 г чоколадног пудинга
  • 760 мл млека

За украс:

  • чоколадне струготине
  • 700 г умућеног шлага

Припрема:

Како бисте направили овај колач, прво припремите кору. Премажите тепсију уљем. Ставите млевени кекс и сипајте путер. Мешајте док се добро не сједине. Чврсто притисните мешавину о дно тигања прстима. Замрзните тепсију 10 минута да се кора стегне.

За крем слој умутите миксером крем сир, док смеса не постане глатка и мекана. Додајте шећер, млеко и екстракт ваниле и умутите док не постане глатко. Умешајте умућени шлаг у мешавину крем сира. Распоредите смесу у равном слоју преко коре. Ставите посуду у замрзивач на 10-15 минута да се охлади.

За слој пудинга скувајте пудинг у млеку, кувајте 2-3 минута. Распоредите пудинг у равном слоју преко слоја крем сира. Ставите посуду у замрзивач на 10-15 минута да се охлади.

Преко слоја пудинга нанесите умућени шлаг. Поспите чоколадним струготинама. Покријте плех и оставите у фрижидеру најмање 3 сата или до 3 дана. Исеците на квадрате и сервирајте.

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ТРАМП ОСТАО У ШОКУ: Ево шта је управо урадио Џеј Ди Венс, потпредседник САД (ВИДЕО)