КРЕМАСТО И СОЧНО: Чоколадна лазања колач који се не пече
Чоколадна лазања је кремаст и сочан колач који се топи у устима.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 240 г чоколадног млевеног кекса
- 6 кашика путера, отопљеног
За крем слој:
- 230 г крем сира, омекшаног
- 60 г шећера
- 2 кашике млека
- 1/2 кашичице екстракта ваниле
- 360 г умућеног шлага
За слој пудинга:
- 100 г чоколадног пудинга
- 760 мл млека
За украс:
- чоколадне струготине
- 700 г умућеног шлага
Припрема:
Како бисте направили овај колач, прво припремите кору. Премажите тепсију уљем. Ставите млевени кекс и сипајте путер. Мешајте док се добро не сједине. Чврсто притисните мешавину о дно тигања прстима. Замрзните тепсију 10 минута да се кора стегне.
За крем слој умутите миксером крем сир, док смеса не постане глатка и мекана. Додајте шећер, млеко и екстракт ваниле и умутите док не постане глатко. Умешајте умућени шлаг у мешавину крем сира. Распоредите смесу у равном слоју преко коре. Ставите посуду у замрзивач на 10-15 минута да се охлади.
За слој пудинга скувајте пудинг у млеку, кувајте 2-3 минута. Распоредите пудинг у равном слоју преко слоја крем сира. Ставите посуду у замрзивач на 10-15 минута да се охлади.
Преко слоја пудинга нанесите умућени шлаг. Поспите чоколадним струготинама. Покријте плех и оставите у фрижидеру најмање 3 сата или до 3 дана. Исеците на квадрате и сервирајте.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

КОЛАЧ СНЕГУЉИЦА: Најкремастија посластица која се спрема за 15 минута (ВИДЕО)
27. 02. 2025. у 12:30Јована Васић

ЈУГОСЛОВЕНСКИ КОЛАЧ: Најукуснија старинска посластица, која је била незаобилазана на трпези (ВИДЕО)
26. 02. 2025. у 13:00Јована Васић

ЧОКОЛАДНЕ ЛЕДЕНЕ КОЦКЕ: Чоколаднија и укуснија верзија познате посластице
25. 02. 2025. у 08:00Jована Васић

ЛЕЊИНГРАДСКИ КОЛАЧ: Старински десерт који обара с ногу
23. 02. 2025. у 13:00Јована Васић

ЏЕЈ ДИ ВЕНС УДАРИО НА ЗЕЛЕНСКОГ: То што он ради је апсурдно
У ИНТЕРВЈУУ за интернет портал УнХерд , амерички потпредседник Џеј Ди Венс назвао је нападе украјинског председника Володимира Зеленског на САД „непродуктивном реториком“ и „апсурдним“.
15. 04. 2025. у 10:27

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"СИНА СМО САХРАНИЛИ У НИКШИЋУ" Жељко Самарџић о највећој животној трагедији: "То је била туга за све нас"
ПЕВАЧ проговорио о болној теми.
15. 04. 2025. у 10:18
Коментари (0)