ОБЛАНДА ТОРТА ПРЕЛИВЕНА БЕЛОМ ЧОКОЛАДОМ: Чаробна посластица која осваја на први залогај
Обланда торта преливена белом чоколадом биће вам један од омиљених десерта, а фил можете да мењате и правите по свом укусу.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 9 обланди округлог облика, пречника 22 цм
- 200 г путера
- 400 г куваног кондензованог млека
- 100 г беле чоколаде
- 30 г ораха
- 20 мл млека
Припрема:
Како бисте направили торту, прво направите крем. Узмите 200 г меког путера исеченог на комаде и ставите у чинију. Мутите путер миксером око 3-4 минута док не побели. У умућен путер додајте кувано кондензовано млеко у 2 корака. После сваког додавања умутите миксером. Ставите слој обланде и намажите га припремљеним кремом. Слој крема треба да буде довољно танак. На крем торту ставите још један слој обланде и поново га намажите кремом. На овај начин саставите целу торту. Готову торту притисните даском и ставите нешто тешко на њу. Оставите да одстоји на собној температури. Након тога припремите крем за украшавање торте.
У чинију ставите 100 г беле чоколаде и прелијте са око 20 мл млека. Отопите на пари. Прелијте торту чоколадном глазуром и поспите исецканим орасима. Уживајте!
(still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

НАПРАВИТЕ СВЕ ПОПУЛАРНИЈУ ПОСЛАСТИЦУ КОЈА ОСВАЈА СВАКОГ: Сплитска торта богатог укуса (ВИДЕО)
25. 02. 2025. у 11:00Јована Васић

ЧЕМБЕРЛЕН ТОРТА: Раскошна посластица, божанственог укуса
12. 02. 2025. у 13:00Јована Васић

ТОРТА МОНАХИЊИНА ТАЈНА: Дезерт који ћете одмах пожелити да пробате
27. 01. 2025. у 12:00Новости онлине

БРЗИНСКИ РЕЦЕПТ ЗА ПЛАЗМА ТОРТУ: Предлажемо вам да пробате рецепт која успева буквално свима
19. 01. 2025. у 11:00Новости онлине

БЕГУНАЦ ИЗ ЗАТВОРА УХВАЋЕН ПОСЛЕ 40 ГОДИНА: Одала га једна информација (ФОТО)
МУШКАРАЦ који је побегао из затвора у Порторику пре скоро 40 година ухапшен је у Флориди, саопштила је полиција округа Ли.
09. 03. 2025. у 16:04

ВУЧИЋ ОТКРИО ВЕЗЕ УСАИД-А И ЦРТЕ: Организација "Да смрадови оду" добијала 190.000 евра, биће још много изненађења наредних дана
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обишао је у Ковину завршне радове на градском купалишту ''Шљункара'' и том приликом открио да је организација УСАИД плаћала 190 хиљада евра преко ЦРТЕ организацији која се зове "Да смрадови оду".
09. 03. 2025. у 11:56 >> 13:15

НИСУ ЗДРАВЕ ЗА СВЕ: Ко не би смео да једе сардине
НУТРИЦИОНИСТИ наглашавају колико је сардина корисна за здравље и да би било добро да се барем 2 пута недељно нађе на трпези.
11. 03. 2025. у 13:33
Коментари (0)