ОБЛАНДА ТОРТА ПРЕЛИВЕНА БЕЛОМ ЧОКОЛАДОМ: Чаробна посластица која осваја на први залогај

Јована Васић

11. 03. 2025. у 15:00

Обланда торта преливена белом чоколадом биће вам један од омиљених десерта, а фил можете да мењате и правите по свом укусу.

ОБЛАНДА ТОРТА ПРЕЛИВЕНА БЕЛОМ ЧОКОЛАДОМ: Чаробна посластица која осваја на први залогај

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 9 обланди округлог облика, пречника 22 цм
  • 200 г путера
  • 400 г куваног кондензованог млека
  • 100 г беле чоколаде
  • 30 г ораха
  • 20 мл млека

Припрема:

Како бисте направили торту, прво направите крем. Узмите 200 г меког путера исеченог на комаде и ставите у чинију. Мутите путер миксером око 3-4 минута док не побели. У умућен путер додајте кувано кондензовано млеко у 2 корака. После сваког додавања умутите миксером. Ставите слој обланде и намажите га припремљеним кремом. Слој крема треба да буде довољно танак. На крем торту ставите још један слој обланде и поново га намажите кремом. На овај начин саставите целу торту. Готову торту притисните даском и ставите нешто тешко на њу. Оставите да одстоји на собној температури. Након тога припремите крем за украшавање торте.

У чинију ставите 100 г беле чоколаде и прелијте са око 20 мл млека. Отопите на пари. Прелијте торту чоколадном глазуром и поспите исецканим орасима. Уживајте!

(still)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВУЧИЋ ОТКРИО ВЕЗЕ УСАИД-А И ЦРТЕ: Организација Да смрадови оду добијала 190.000 евра, биће још много изненађења наредних дана

ВУЧИЋ ОТКРИО ВЕЗЕ УСАИД-А И ЦРТЕ: Организација "Да смрадови оду" добијала 190.000 евра, биће још много изненађења наредних дана

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обишао је у Ковину завршне радове на градском купалишту ''Шљункара'' и том приликом открио да је организација УСАИД плаћала 190 хиљада евра преко ЦРТЕ организацији која се зове "Да смрадови оду".

09. 03. 2025. у 11:56 >> 13:15

Коментари (0)

ТО ЈЕ БИЛА ПАРТИЈА ШАХА, БЕЗ ТАЈНИ: Рафаел Надал о ривалству са Роџером Федерером (ВИДЕО)