ОРИГИНАЛНЕ ФРАНЦУСКЕ МАДЛЕНЕ: Мирисни колачићи од путера чија припрема је врло једноставна

Јована Васић

16. 03. 2025. у 13:00

Мадлене су традиционални француски колачићи од маслаца и обично се служе уз шољу кафе или чаја. Направите мирисне колачиће по овом лаком рецепту, а сигурно да ће вас одушевити на први залогај.

ОРИГИНАЛНЕ ФРАНЦУСКЕ МАДЛЕНЕ: Мирисни колачићи од путера чија припрема је врло једноставна

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 150 г шећера
  • 130 г омекшалог маслаца
  • нарендана кора једног лимуна
  • 3 јајета
  • 170 г брашна
  • 1 кашика прашка за пециво
  • пола кашичице соли

Припрема:

У великој чинији помешајте 50 грама шећера са омекшалим маслацем и лимуновом кором, и мутите док смеса не постане пахуљаста. Додајте жуманца и наставите са мућењем док се све лепо не сједини. Беланца посебно умутите са остатком шећера док не добијете чврст снег. Помешајте беланца са смесом од путера и жуманаца, све лагано измешајте, а потом додајте брашно, прашак за пециво и со. Лагано ручно промешајте да добијете компактну смесу. Овако добијено тесто оставите да се хлади око 2 сата. Рерну загрејте на 180 степени, а затим маслацем или уљем премажите лимене калупе за колаче. Сваки калуп напуните тестом мало више од половине, поређајте на плех и пеците око 10-12 минута док не добију румену боју. Када се мало прохладе извадите их из калупа, поређајте на тацну и поспите шећером у праху.

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РОДИТЕЉИ ПОГИНУЛЕ ДЕЦЕ ФОРМИРАЛИ ЖИВИ ШТИТ: Не дозвољавају да се тела однесу на обдукцију

РОДИТЕЉИ ПОГИНУЛЕ ДЕЦЕ ФОРМИРАЛИ ЖИВИ ШТИТ: Не дозвољавају да се тела однесу на обдукцију

РОДИТЕЉИ који су у пожару изгубили своју децу у дискотеци "Пулс" у Кочанима не дозвољавају да се тела настрадалих однесу на додатну обдукцију у Скопље, тражећи да им се одмах предају како би припремили сахране, јавља Плусинфо.

16. 03. 2025. у 19:40

Коментари (0)

СТИГАО НОВИ ЈУСЕИН БОЛТ! Има 17 година и управо је запањио цео свет како трчи (ВИДЕО)