ОРИГИНАЛНЕ ФРАНЦУСКЕ МАДЛЕНЕ: Мирисни колачићи од путера чија припрема је врло једноставна
Мадлене су традиционални француски колачићи од маслаца и обично се служе уз шољу кафе или чаја. Направите мирисне колачиће по овом лаком рецепту, а сигурно да ће вас одушевити на први залогај.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 150 г шећера
- 130 г омекшалог маслаца
- нарендана кора једног лимуна
- 3 јајета
- 170 г брашна
- 1 кашика прашка за пециво
- пола кашичице соли
Припрема:
У великој чинији помешајте 50 грама шећера са омекшалим маслацем и лимуновом кором, и мутите док смеса не постане пахуљаста. Додајте жуманца и наставите са мућењем док се све лепо не сједини. Беланца посебно умутите са остатком шећера док не добијете чврст снег. Помешајте беланца са смесом од путера и жуманаца, све лагано измешајте, а потом додајте брашно, прашак за пециво и со. Лагано ручно промешајте да добијете компактну смесу. Овако добијено тесто оставите да се хлади око 2 сата. Рерну загрејте на 180 степени, а затим маслацем или уљем премажите лимене калупе за колаче. Сваки калуп напуните тестом мало више од половине, поређајте на плех и пеците око 10-12 минута док не добију румену боју. Када се мало прохладе извадите их из калупа, поређајте на тацну и поспите шећером у праху.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ЧОКОЛАДНЕ ЛЕДЕНЕ КОЦКЕ: Чоколаднија и укуснија верзија познате посластице
25. 02. 2025. у 08:00Jована Васић

БРЗИ КОЛАЧ СА ЈАБУКАМА КОЈИ СВИМА УСПЕВА: Направите укусну посластицу и обрадујте укућане
19. 02. 2025. у 13:00Jована Васић

ЗЕБРА КОЛАЧ ПО РУСКОМ РЕЦЕПТУ: Крајње једноставан, а тако ефектан
15. 02. 2025. у 15:00Јована Васић

ЧОКОЛАДНИ САН: Рецепт за фантастичан колач који је толико сочан да неће дочекати јутро
16. 02. 2025. у 11:00Јована Васић

ЏЕЈ ДИ ВЕНС УДАРИО НА ЗЕЛЕНСКОГ: То што он ради је апсурдно
У ИНТЕРВЈУУ за интернет портал УнХерд , амерички потпредседник Џеј Ди Венс назвао је нападе украјинског председника Володимира Зеленског на САД „непродуктивном реториком“ и „апсурдним“.
15. 04. 2025. у 10:27

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"СИНА СМО САХРАНИЛИ У НИКШИЋУ" Жељко Самарџић о највећој животној трагедији: "То је била туга за све нас"
ПЕВАЧ проговорио о болној теми.
15. 04. 2025. у 10:18
Коментари (0)