ОРИГИНАЛНЕ ФРАНЦУСКЕ МАДЛЕНЕ: Мирисни колачићи од путера чија припрема је врло једноставна
Мадлене су традиционални француски колачићи од маслаца и обично се служе уз шољу кафе или чаја. Направите мирисне колачиће по овом лаком рецепту, а сигурно да ће вас одушевити на први залогај.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 150 г шећера
- 130 г омекшалог маслаца
- нарендана кора једног лимуна
- 3 јајета
- 170 г брашна
- 1 кашика прашка за пециво
- пола кашичице соли
Припрема:
У великој чинији помешајте 50 грама шећера са омекшалим маслацем и лимуновом кором, и мутите док смеса не постане пахуљаста. Додајте жуманца и наставите са мућењем док се све лепо не сједини. Беланца посебно умутите са остатком шећера док не добијете чврст снег. Помешајте беланца са смесом од путера и жуманаца, све лагано измешајте, а потом додајте брашно, прашак за пециво и со. Лагано ручно промешајте да добијете компактну смесу. Овако добијено тесто оставите да се хлади око 2 сата. Рерну загрејте на 180 степени, а затим маслацем или уљем премажите лимене калупе за колаче. Сваки калуп напуните тестом мало више од половине, поређајте на плех и пеците око 10-12 минута док не добију румену боју. Када се мало прохладе извадите их из калупа, поређајте на тацну и поспите шећером у праху.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ЧОКОЛАДНЕ ЛЕДЕНЕ КОЦКЕ: Чоколаднија и укуснија верзија познате посластице
25. 02. 2025. у 08:00Jована Васић

БРЗИ КОЛАЧ СА ЈАБУКАМА КОЈИ СВИМА УСПЕВА: Направите укусну посластицу и обрадујте укућане
19. 02. 2025. у 13:00Jована Васић

ЗЕБРА КОЛАЧ ПО РУСКОМ РЕЦЕПТУ: Крајње једноставан, а тако ефектан
15. 02. 2025. у 15:00Јована Васић

ЧОКОЛАДНИ САН: Рецепт за фантастичан колач који је толико сочан да неће дочекати јутро
16. 02. 2025. у 11:00Јована Васић

СКАНДАЛ У СКОПЉУ ДОК ЗЕМЉА ПЛАЧЕ ЗА 60 МРТВИХ: "Срамота и бесчашће, ово нисам дозволио, нити ћу икада дозволити" (ВИДЕО)
ДИРЕКТОР Спортског центра „Борис Трајковски“ у Скопљу објавио је снимак испред сале, где је, према његовим речима, одржан дрифт догађај са 300 возила, иако је организатор пријавио да је у питању снимање спота. Том приликом, дошло је до десетак судара и причињена је штета.
17. 03. 2025. у 07:57

РОДИТЕЉИ ПОГИНУЛЕ ДЕЦЕ ФОРМИРАЛИ ЖИВИ ШТИТ: Не дозвољавају да се тела однесу на обдукцију
РОДИТЕЉИ који су у пожару изгубили своју децу у дискотеци "Пулс" у Кочанима не дозвољавају да се тела настрадалих однесу на додатну обдукцију у Скопље, тражећи да им се одмах предају како би припремили сахране, јавља Плусинфо.
16. 03. 2025. у 19:40

ЦЕЦА У АРКАНОВОМ РОДНОМ МЕСТУ: Обузеле је нарочите емоције
ПЕВАЧИЦА Цеца Ражнатовић, синоћ, 15. марта, приредила је спектакуларан концерт пред пуном халом у Брежицама, у Словенији.
16. 03. 2025. у 13:17
Коментари (0)