ПОСНИ ЧИЗКЕЈК: Кремасти десерт који помера границе доброг укуса

Новости онлине

19. 03. 2025. у 13:30

Чизкејк, једна од најпопуларнијих посластица на свету, има много варијанти, а данас вам представљамо посни дезерт инспирисан чизкејком, чији се фил заправо прави од индијског ораха. Укусан је, сластан и траје дуго, а прави се очас посла!

ПОСНИ ЧИЗКЕЈК: Кремасти десерт који помера границе доброг укуса

Foto: Shutterstock

Састојци:


За кору:

  • 200 г урми
  • 200 г сирових ораха


За фил:

  • 300 г натопљених индијских ораха
  • 70 мл истопљеног кокосовог уља
  • 150 мл кокосовог млека
  • 100 мл јаворовог сирупа
  • сок од једног лимуна
  • мед по укусу

Припрема:

Вече пре припреме торте потопите индијске орахе у хладну воду или пред припрему ставите сат времена у врућу воду. Уситните добро урме у блендеру, па их склоните на страну. Потом самељите орахе док не буду прашкасте текстуре.

Сједините урме и орахе, па их заједно блендајте све док не буду као паста која се развлачи између прстију и лепљива је. (Ако је пресува смеса, слободно додајте још неку урму, а ако је сувише влажна, убаците још мало млевених ораха).
Утисните смесу у калуп за торту како бисте добили кору, па ставите у фрижидер да се стегне. Натопљене индијске орахе оцедите од воде и ставите у блендер, па уситните.
Додајте кокосово уље, кокосово млеко, јаворов сируп, сок од лимуна и мед.
Блендајте док не будете задовољни текстуром. Нанесите фил преко коре у калупу.
По укусу можете украсити млевеним или сецканим орасима, сувим воћем по укусу или свежим попут јагода и малина.

(glossy)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РОДИТЕЉИ ПОГИНУЛЕ ДЕЦЕ ФОРМИРАЛИ ЖИВИ ШТИТ: Не дозвољавају да се тела однесу на обдукцију

РОДИТЕЉИ ПОГИНУЛЕ ДЕЦЕ ФОРМИРАЛИ ЖИВИ ШТИТ: Не дозвољавају да се тела однесу на обдукцију

РОДИТЕЉИ који су у пожару изгубили своју децу у дискотеци "Пулс" у Кочанима не дозвољавају да се тела настрадалих однесу на додатну обдукцију у Скопље, тражећи да им се одмах предају како би припремили сахране, јавља Плусинфо.

16. 03. 2025. у 19:40

Коментари (0)

ЈАНИК СИНЕР И ДОПИНГ: Италијан решио да ово уради са тениском каријером