ПОСНИ ЧИЗКЕЈК: Кремасти десерт који помера границе доброг укуса
Чизкејк, једна од најпопуларнијих посластица на свету, има много варијанти, а данас вам представљамо посни дезерт инспирисан чизкејком, чији се фил заправо прави од индијског ораха. Укусан је, сластан и траје дуго, а прави се очас посла!

Foto: Shutterstock
Састојци:
За кору:
- 200 г урми
- 200 г сирових ораха
За фил:
- 300 г натопљених индијских ораха
- 70 мл истопљеног кокосовог уља
- 150 мл кокосовог млека
- 100 мл јаворовог сирупа
- сок од једног лимуна
- мед по укусу
Припрема:
Вече пре припреме торте потопите индијске орахе у хладну воду или пред припрему ставите сат времена у врућу воду. Уситните добро урме у блендеру, па их склоните на страну. Потом самељите орахе док не буду прашкасте текстуре.
Утисните смесу у калуп за торту како бисте добили кору, па ставите у фрижидер да се стегне. Натопљене индијске орахе оцедите од воде и ставите у блендер, па уситните.
Додајте кокосово уље, кокосово млеко, јаворов сируп, сок од лимуна и мед.
Блендајте док не будете задовољни текстуром. Нанесите фил преко коре у калупу.
По укусу можете украсити млевеним или сецканим орасима, сувим воћем по укусу или свежим попут јагода и малина.
(glossy)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ЛОАРА ТОРТА: Посластица јединственог рецепта, фантастичног укуса
13. 03. 2025. у 15:00

БРЗИНСКИ РЕЦЕПТ ЗА ПЛАЗМА ТОРТУ: Предлажемо вам да пробате рецепт која успева буквално свима
19. 01. 2025. у 11:00Новости онлине

ЏЕЈ ДИ ВЕНС УДАРИО НА ЗЕЛЕНСКОГ: То што он ради је апсурдно
У ИНТЕРВЈУУ за интернет портал УнХерд , амерички потпредседник Џеј Ди Венс назвао је нападе украјинског председника Володимира Зеленског на САД „непродуктивном реториком“ и „апсурдним“.
15. 04. 2025. у 10:27

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"СИНА СМО САХРАНИЛИ У НИКШИЋУ" Жељко Самарџић о највећој животној трагедији: "То је била туга за све нас"
ПЕВАЧ проговорио о болној теми.
15. 04. 2025. у 10:18
Коментари (0)