ПОСНИ ЧИЗКЕЈК: Кремасти десерт који помера границе доброг укуса
Чизкејк, једна од најпопуларнијих посластица на свету, има много варијанти, а данас вам представљамо посни дезерт инспирисан чизкејком, чији се фил заправо прави од индијског ораха. Укусан је, сластан и траје дуго, а прави се очас посла!

Foto: Shutterstock
Састојци:
За кору:
- 200 г урми
- 200 г сирових ораха
За фил:
- 300 г натопљених индијских ораха
- 70 мл истопљеног кокосовог уља
- 150 мл кокосовог млека
- 100 мл јаворовог сирупа
- сок од једног лимуна
- мед по укусу
Припрема:
Вече пре припреме торте потопите индијске орахе у хладну воду или пред припрему ставите сат времена у врућу воду. Уситните добро урме у блендеру, па их склоните на страну. Потом самељите орахе док не буду прашкасте текстуре.
Утисните смесу у калуп за торту како бисте добили кору, па ставите у фрижидер да се стегне. Натопљене индијске орахе оцедите од воде и ставите у блендер, па уситните.
Додајте кокосово уље, кокосово млеко, јаворов сируп, сок од лимуна и мед.
Блендајте док не будете задовољни текстуром. Нанесите фил преко коре у калупу.
По укусу можете украсити млевеним или сецканим орасима, сувим воћем по укусу или свежим попут јагода и малина.
(glossy)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ЛОАРА ТОРТА: Посластица јединственог рецепта, фантастичног укуса
13. 03. 2025. у 15:00

БРЗИНСКИ РЕЦЕПТ ЗА ПЛАЗМА ТОРТУ: Предлажемо вам да пробате рецепт која успева буквално свима
19. 01. 2025. у 11:00Новости онлине

БИВШИ АМЕРИЧКИ ГЕНЕРАЛ О СПОРАЗУМУ: Трампов план је да се Украјина преда Русији
БИВШИ командант америчке војске у Европи, пензионисани генерал Бен Хоџес, изјавио је да Трампов план за мир у Украјини значи њену „предају“ Русији.
18. 03. 2025. у 11:53

РОДИТЕЉИ ПОГИНУЛЕ ДЕЦЕ ФОРМИРАЛИ ЖИВИ ШТИТ: Не дозвољавају да се тела однесу на обдукцију
РОДИТЕЉИ који су у пожару изгубили своју децу у дискотеци "Пулс" у Кочанима не дозвољавају да се тела настрадалих однесу на додатну обдукцију у Скопље, тражећи да им се одмах предају како би припремили сахране, јавља Плусинфо.
16. 03. 2025. у 19:40

ПОРОШЕНКО УДАРИО НА ЗЕЛЕНСКОГ: "Води Украјину у диктатуру, Трамп не верује Путину - треба му план Б"
ОН ЈЕ БИВШИ председник Украјине и сматра се главним политичким супарником актуелног председника Володимира Зеленског.
19. 03. 2025. у 10:20
Коментари (0)