КАПРЕЗЕ ТОРТА: Очаравујућа италијанска чоколадна посластица
Са романтичног италијанског острва Капри потиче и један посебан слатки специјалитет – торта капрезе.

Foto: Shutterstock
Овај чувени десерт, познат по богатом укусу чоколаде, прави се једноставно и без брашна, па је идеалан за љубитеље безглутенских посластица.
Састојци:
- 250 г црне чоколаде за кување
- 200 г маслаца
- 4 јаја
- 180 г шећера
- 300 г млевених бадема (или бадемовог брашна)
- шећер у праху за посипање
Припрема:
Исецкајте чоколаду и растопите је на пари заједно с омекшалим маслацем, па добро сједините.
Одвојте беланца од жуманаца. Жуманца умутите са шећером док смеса не постане глатка и кремаста. Додајте смесу од жуманаца у смесу с чоколадом и маслацем и све лепо сједините. Беланца умутите у чврст снег и нежно их умешајте у смесу користећи шпатулу.
На крају додајте бадемово брашно или млевене бланширане бадеме и све прелијте у округли калуп претходно подмазан маслацем.
Пеците у унапред загрејаној рерни на 180 степени око 25 минута. Када је торта готова, оставите је да се охлади. Охлађену торту поспите шећером у праху и, по жељи, послужите са свежим воћем.
(still)
Препоручујемо

ТОРТА СА ГРИЗОМ, ПУДИНГОМ И ПИШКОТАМА: Кремаста, јефтина, не пече се
01. 04. 2025. у 13:00

ЛОАРА ТОРТА: Посластица јединственог рецепта, фантастичног укуса
13. 03. 2025. у 15:00

ЧЕТИРИ ЗЕМЉЕ ЕУ ОДБИЛЕ ТРАМПОВ ПЛАН: Неће да купују америчко оружје за Украјину!
ЧЕТИРИ европске земље одбиле су да учествују у пројекту председника САД Доналда Трампа о куповини америчког оружја за Украјину.
16. 07. 2025. у 14:12

БЕБА ИЗ СРБИЈЕ СЕ УГУШИЛА НАОЧИГЛЕД РОДИТЕЉА: Незапамћена трагедија на Халкидикију
БЕБА из Србије, стара свега 13 месеци, изненада је изгубила живот у једном угоститељском објекту на Халкидикију. Како наводе грчки медији, ова незапамћена трагедија одиграла се пред очима дететових родитеља.
16. 07. 2025. у 14:33

Научници ајкулама спустили мртву краву на 1.629 метара дубине - нису могли да верују шта су рибе урадиле (ВИДЕО)
"ТО ПОКАЗУЈЕ стратегију преживљавања код врста које се не хране усамљено."
14. 07. 2025. у 13:06
Коментари (0)