КАПРЕЗЕ ТОРТА: Очаравујућа италијанска чоколадна посластица

Новости онлине

11. 04. 2025. у 11:30

Са романтичног италијанског острва Капри потиче и један посебан слатки специјалитет – торта капрезе.

КАПРЕЗЕ ТОРТА: Очаравујућа италијанска чоколадна посластица

Foto: Shutterstock

Овај чувени десерт, познат по богатом укусу чоколаде, прави се једноставно и без брашна, па је идеалан за љубитеље безглутенских посластица.

Састојци:

  • 250 г црне чоколаде за кување
  • 200 г маслаца
  • 4 јаја
  • 180 г шећера
  • 300 г млевених бадема (или бадемовог брашна)
  • шећер у праху за посипање

Припрема:

Исецкајте чоколаду и растопите је на пари заједно с омекшалим маслацем, па добро сједините.

Одвојте беланца од жуманаца. Жуманца умутите са шећером док смеса не постане глатка и кремаста. Додајте смесу од жуманаца у смесу с чоколадом и маслацем и све лепо сједините. Беланца умутите у чврст снег и нежно их умешајте у смесу користећи шпатулу.

На крају додајте бадемово брашно или млевене бланширане бадеме и све прелијте у округли калуп претходно подмазан маслацем.

Пеците у унапред загрејаној рерни на 180 степени око 25 минута. Када је торта готова, оставите је да се охлади. Охлађену торту поспите шећером у праху и, по жељи, послужите са свежим воћем.

(still)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ШОК ПРОГНОЗА ЗА ОКТОБАР: Најављено да ће пасти пола метра снега! Овакве екстреме ни метеоролози не памте

ШОК ПРОГНОЗА ЗА ОКТОБАР: Најављено да ће пасти пола метра снега! Овакве екстреме ни метеоролози не памте

ПРЕМА најавама метеоролога, октобар 2025. почеће у Србији под утицајем продора хладног ваздуха са североистока Русије који је дошао до Немачке и Пољске, али се полако приближава ка нама што ће проузроковати развој циклона у Јонском, Тиренском и делу Јадранског мора и већ 1. октобра, у среду, у вечерњим часовима на југу и југозападу Србије почеће да пада киша.

30. 09. 2025. у 20:58

Коментари (0)

Малишани и ВОДАВОДА Водица заједно на Опленцу