ДЕСЕРТ БОГАТОГ УКУСА: Штрудла са јабукама и брусницама

Новости онлине

14. 04. 2025. у 16:00

Брза посластица која ће вас одушевити, прави се од лиснатог теста, па је крцкава и укусна.

ДЕСЕРТ БОГАТОГ УКУСА: Штрудла са јабукама и брусницама

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 1 паковање лиснатог теста
  • 4-5 јабука
  • 200 г сувих брусница
  • 300 г шећера
  • 50 г путера
  • 1 кесица цимета

Припрема:

Јабуке ољуштите, очистите од семенки и исецкајте на комадиће. Ставите их у шерпу, додајте бруснице, шећер, цимет и 2-3 кашике воде. Динстајте на тихој ватри око 15 минута док се смеса мало не згусне. Оставите да се охлади. Одлеђено лиснато тесто растањите на дебљину 0,5 цм, премажите истопљеним путером, па распоредите фил од јабука и брусница. Уролајте, па исто поновите и са другим комадом лиснатог теста. Ставите у подмазан плех и одозго премажите остатком истопљеног путера. Пеците око пола сата. Кад се охлади по жељи поспите шећером у праху.

(trpeza)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ШОК ПРОГНОЗА ЗА ОКТОБАР: Најављено да ће пасти пола метра снега! Овакве екстреме ни метеоролози не памте

ШОК ПРОГНОЗА ЗА ОКТОБАР: Најављено да ће пасти пола метра снега! Овакве екстреме ни метеоролози не памте

ПРЕМА најавама метеоролога, октобар 2025. почеће у Србији под утицајем продора хладног ваздуха са североистока Русије који је дошао до Немачке и Пољске, али се полако приближава ка нама што ће проузроковати развој циклона у Јонском, Тиренском и делу Јадранског мора и већ 1. октобра, у среду, у вечерњим часовима на југу и југозападу Србије почеће да пада киша.

30. 09. 2025. у 20:58

Коментари (0)

РЕНОВИРАЊЕ СОБЕ уз повољно и веома практично решење