ДЕСЕРТ БОГАТОГ УКУСА: Штрудла са јабукама и брусницама
Брза посластица која ће вас одушевити, прави се од лиснатог теста, па је крцкава и укусна.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 1 паковање лиснатог теста
- 4-5 јабука
- 200 г сувих брусница
- 300 г шећера
- 50 г путера
- 1 кесица цимета
Припрема:
Јабуке ољуштите, очистите од семенки и исецкајте на комадиће. Ставите их у шерпу, додајте бруснице, шећер, цимет и 2-3 кашике воде. Динстајте на тихој ватри око 15 минута док се смеса мало не згусне. Оставите да се охлади. Одлеђено лиснато тесто растањите на дебљину 0,5 цм, премажите истопљеним путером, па распоредите фил од јабука и брусница. Уролајте, па исто поновите и са другим комадом лиснатог теста. Ставите у подмазан плех и одозго премажите остатком истопљеног путера. Пеците око пола сата. Кад се охлади по жељи поспите шећером у праху.
(trpeza)
Препоручујемо

ДОМАЋА ШТРУДЛА СА МАКОМ И ВИШЊАМА: Спој укуса који се памти
02. 03. 2025. у 12:00Јована Васић

ШТРУДЛА СА ОРАСИМА: Мирисна посластица мекана као душа, као она из бакине кухиње
16. 01. 2025. у 15:00Новости онлине

ПОСНА ШТРУДЛА С МАКОМ: Мекана и сочна, омиљени слаткиш многих генерација
10. 12. 2024. у 16:00

Kari’s on fire – Пешић се враћа на клупу Пирота!
СВУДА пођи, кући дођи – Пешић се враћа на клупу Пирота! Како Mozzart спорт сазнаје, селектор кошаркашке репрезентације Србије преузима још један важан задатак и диже цео свој родни крај на ноге! Ова одговорна дужност поверена му је у великој акцији Фондације Моззарт и КСС-а, а свечана промоција заказана је за суботу, 21. јун у 20.00 часова на Омладинском стадиону у Пироту!
19. 06. 2025. у 13:00

СРПСКА ПОСЛА: Никола Јокић запањио свет! Вратио се у Србију и урадио ОВО (ВИДЕО)
НИКОЛА Јокић је најбољи кошаркаш планете, али дајте му лопту и биће најбољи у сваком спорту. То је показао још једном.
08. 06. 2025. у 08:54

ДУШАН У ШОКУ: Шта је Трамп питао Влаховића
АМЕРИЧКИ председник Доналд Трамп угостио је у Овалном кабинету екипу Јувентуса, а онда поставио шкакљиво питање Влаховићу и друговима.
19. 06. 2025. у 10:33
Коментари (0)