КОЛАЧИ ОД БАНАНЕ И СУСАМА СА ЦРНОМ ЧОКОЛАДОМ: Здрава, брза и неодољива посластица

Новости онлине

21. 04. 2025. у 14:30

Колачи од банане и сусама са црном чоколадом се лако праве, и потребно вам је само пар састојака.

КОЛАЧИ ОД БАНАНЕ И СУСАМА СА ЦРНОМ ЧОКОЛАДОМ: Здрава, брза и неодољива посластица

foto: printskrin/instagram/canva / turkan_fitness

Састојци:

  • 2 банане
  • 150 грама сусама
  • 50 грама црне чоколаде
  • 1-2 кашике путера од кикирикија

Припрема:

Како бисте направили ове колаче, прво изгњечите банане виљушком. Сусам пропржите на тигању. Додајте га бананама. Све добро измешајте. Плех обложите папиром за печење. Одвајајте једнаке куглице од смесе у облику диска. У свакој направите удубљење. Пеците их док не порумене на 180 степени. На пари отопите чоколаду са кикирики путером. Колаче напуните овим филом, па у сваки додајте по један бадем за украс. Оставите да се стегне и уживајте.

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

СКАНДАЛ: Студенти блокадери траже да се пусте терористи