ШУШКАВАЦ ТОРТА: Најкремастији слаткиш ком је немогуће одолети

Новости онлине

25. 04. 2025. у 10:00

Торте са сушеним корама од беланаца су фантастичне, али се не праве често јер сушење кора одузима јако пуно времена. Ипак, за ову шушкаву пуслицу вреди потрудити се - прочитајте рецепт и одмах ће вам бити јасно!

ШУШКАВАЦ ТОРТА: Најкремастији слаткиш ком је немогуће одолети

Foto: Profimedia

Састојци за 3 коре: 

  • 9 беланаца, 
  • 18 кашика шећера, 
  • 3 чепа сирћета

За крем: 

  • 9 жуманаца, 
  • 250 г шећера, 
  • 200 г чоколаде по избору, 
  • 250 г маргарина, 
  • 150 г шећера у праху,
  • 200 г шлага или слатке павлаке.

 

Припрема:

 Умутите три пута по 3 беланца са по 6 кашика шећера. Кад се добро умути додајте сирће и наставите мућење. Смеса треба да буде чврста, глатка и сјајна.

Од папира за печење искројите три једнака круга, ставите у највећи плех од рерне, па сипајте беланца на кругове тако да добијете три коре. Смеса је веома чврста, па се неће разливати. Сушите коре 2 сата на 100 степени уз вентилатор.

За то време, помешајте жуманца са шећером, па ставите да се кува на пари. Кад се згусне, склоните са ватре па додајте изломљену чоколаду и мешајте док се не отопи. Оставите да се охлади, а за то време умутите маргарин са шећером у праху пенасто, па њему постепено додајте охлађен крем уз мућење.

Умутите шлаг или слатку павлаку па почните са филовањем - кора, крем, шлаг. Декоришите по жељи.

(still)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
СЛИКА ИЗ СРБИЈЕ КОЈА СЛАМА СРЦЕ: Трагичан разлог зашто рода 2 дана не напушта згариште - изгорело 2 хектара жита

СЛИКА ИЗ СРБИЈЕ КОЈА СЛАМА СРЦЕ: Трагичан разлог зашто рода 2 дана не напушта згариште - изгорело 2 хектара жита

СВАКЕ године, упркос молбама и апелима, велики број људи пали стрљику и на тај начин долази до пожара у којима страдају туђи усеви, али нажалост и животи невиних бића.

27. 06. 2025. у 16:50

Коментари (0)

РУСИЈА ЗАПАЊЕНА: Легендарна Јелена Исинбајева се одрекла Путина, а сада је откривено - ово