ШУШКАВАЦ ТОРТА: Најкремастији слаткиш ком је немогуће одолети
Торте са сушеним корама од беланаца су фантастичне, али се не праве често јер сушење кора одузима јако пуно времена. Ипак, за ову шушкаву пуслицу вреди потрудити се - прочитајте рецепт и одмах ће вам бити јасно!

Foto: Profimedia
Састојци за 3 коре:
- 9 беланаца,
- 18 кашика шећера,
- 3 чепа сирћета
За крем:
- 9 жуманаца,
- 250 г шећера,
- 200 г чоколаде по избору,
- 250 г маргарина,
- 150 г шећера у праху,
- 200 г шлага или слатке павлаке.
Припрема:
Умутите три пута по 3 беланца са по 6 кашика шећера. Кад се добро умути додајте сирће и наставите мућење. Смеса треба да буде чврста, глатка и сјајна.
Од папира за печење искројите три једнака круга, ставите у највећи плех од рерне, па сипајте беланца на кругове тако да добијете три коре. Смеса је веома чврста, па се неће разливати. Сушите коре 2 сата на 100 степени уз вентилатор.
За то време, помешајте жуманца са шећером, па ставите да се кува на пари. Кад се згусне, склоните са ватре па додајте изломљену чоколаду и мешајте док се не отопи. Оставите да се охлади, а за то време умутите маргарин са шећером у праху пенасто, па њему постепено додајте охлађен крем уз мућење.
Умутите шлаг или слатку павлаку па почните са филовањем - кора, крем, шлаг. Декоришите по жељи.
(still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ТОРТА ПТИЧЈЕ МЛЕКО: Трослојна рапсодија савршеног укуса (ВИДЕО)
20. 04. 2025. у 16:00

ТОРТА ОД ЈАГОДА: Издашна и преукусна, сви ће вам тражити рецепт
08. 04. 2025. у 07:00

ШОЈГУ УПОЗОРАВА: Тај потез би могао довести до трећег светског рата
СЕКРЕТАР Савета безбедности Русије Сергеј Шојгу упозорио је да би увођење мировњака на историјске територије Русије могло довести до трећег светског рата.
24. 04. 2025. у 19:46

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

УСТАШЛУК НА ДЕЛУ И Хрватски кардинал велича Томпсона - тотално лудило у Хрватској
КОЛИКО је Хрватска огризла у мржњи према Србима говори чињеница да је чак и тамошњи кардинал говорио о концерту Топсона познатог по песмама које величају клање Срба.
24. 04. 2025. у 17:01
Коментари (0)