КОЛАЧ ОД ЈАБУКА И ЦИМЕТА: Тако једноставан, а тако укусан!
Савршено миришљав и сочан колач од јабука који ће освојити све генерације.
ФОТО: Novosti
Састојци :
- 400 гр јабука
- 300 гр брашна + мало за посипање калупа
- ½ кесице прашка за пециво
- 1 кашичица цимета
- 200 гр путера (собне температуре) + мало за подмазивање
- 1 прстохват соли
- 200 гр шећера
- 3 јаја (величина M)
- 40 мл млека
За прелив:
- 50 гр смеђег шећера
- 4 кашичице цимета
Припрема:
Ољуштите јабуке, уклоните језгро и исеците их на ситне коцкице. Помешајте брашно, прашак за пециво и 1 кашичицу цимета.
Умутите путер, шећер и прстохват соли док не постану пенасти. Додајте јаја једно по једно, мешајући после сваког. Наизменично додајте мешавину брашна и млеко. Умешајте коцкице јабуке.
Калуп пречника 26 цм подмажите и побрашњавите. Сипајте тесто у калуп и по површини равномерно поспите мешавину смеђег шећера и преостале 4 кашичице цимета.
Пеците у претходно загрејаној рерни на 180 степени око 40 минута. По жељи прелити мало чоколадом.
Уживајте!
ВЕЛИКИ СТРАХ ЗАВЛАДАО У ЕВРОПИ Зеленског упозоравају: "Ништа не потписуј"
ЕВРОПСКИ челници потајно саветују украјинског председника Володимира Зеленског да буде опрезан поводом напора Сједињених Држава да постигну мировни споразум са Русијом.
07. 12. 2025. у 08:38
НОВИ ДЕТАЉИ У ИСТРАЗИ, ЗАВРШЕНО ВЕШТАЧЕЊЕ ВОЗИЛА Откривено како је дошло до несреће у којој су погинули Ана Радовић и Александар
ОТКРИВЕНИ су нови детаљи из истраге трагичне саобраћајне несреће у којој су страдали Ана Радовић (20) и Александар Масалушић (37).
07. 12. 2025. у 07:16
ДРСКО: Јелисавета Орашанин БЕЗ ДОЊЕГ ВЕША шета улицом (ФОТО)
ГЛУМИЦА Јелисавета Орашанин поново је привукла сву пажњу када се појавила у комбинацији која је изазвала праву буру на мрежама.
06. 12. 2025. у 20:35
Коментари (0)