ПАЛАЧИНКЕ СА БРЕСКВОМ: Мирисне, лагане и пуфнасте
Ове палачинке од брескви савршене су за викенд доручак или слатку поподневну ужину. Комадићи свежег воћа дају им природну слаткоћу и сочност, а у комбинацији са медом и шећером у праху добијају укус као из најбољег кафића.
ФОТО: Novosti
Састојци:
- 2 јаја
- 200 мл млека
- 200 гр брашна
- 2 кашике шећера
- 1 кашичица прашка за пециво
- прстохват соли
- 1 кашичица ванилин шећера (по жељи)
- 1 велика бресква (ситно исецкана)
- уље или пречишћени путер за пржење
- шећер у праху и мед за сервирање
Припрема:
У чинији умутите јаја са шећером и ванилин шећером. Додајте млеко и добро промешајте. Потом умешајте брашно, прашак за пециво и прстохват соли. Мешајте док не добијете глатко тесто без грудвица. Додајте ситно исецкану брескву и лагано промешајте кашиком.
Загрејте тигањ са мало уља или пречишћеног путера. Кашиком сипајте тесто у малим порцијама, обликујући мини палачинке. Пржите на умереној ватри са обе стране док не добију златну боју.
Палачинке поспите шећером у праху и прелијте медом. По жељи додајте свежу брескву или листић нане за освежавајући укус.
Уживајте!
ШОК У ЊУЈОРКУ: Погледајте шта је Путинов специјални изасланик донео на разговоре са САД (ФОТО)
СПЕЦИЈАЛНИ изасланик руског председника Владимира Путина Кирил Дмитријев донео је на разговоре са званичницима у Сједињеним Америчким Државама бомбоне које на омотима имају Путинове цитате.
26. 10. 2025. у 17:16
ШТА СЕ ДЕШАВА У ПОКРОВСКУ? Ситуација за Украјину је много гора него на мапама, Сирски побеснео
РУСКИ председник Владимир Путин изјавио је данас да је град Покровск у Доњецкој области опкољен, док његови генерали тврде да је у граду и околини блокирано више од пет хиљада украјинских војника.
26. 10. 2025. у 18:54
"ЦЕЦИН СИНЕ, ЋУТИ И УДАРАЈ, ЗА БОЉЕ И НИСИ!" Водитељка одбрусила Вељку - "Озбиљан комплекс!"
НАКОН што је боксер Вељко Ражнатовић покушао да исмеје перформанс водитељке Јоване Јеремић, који је уприличила током прославе њеног рођендана, она му је брзо јавно узвратила, у свом стилу.
26. 10. 2025. у 10:48
Коментари (0)