ХИТ ПОСЛАСТИЦА: Кремаста торта за коју вам не требају јаја ни млеко
ОВА кремаста торта нема ни млека ни јаја, а укусом је боља од већине које сте пробали. Направите најбржу, најбогатију торту за тили час!
Foto: Shutterstock
Да ли сте икада пробали торту која је толико кремаста, богата и заситна, а да се притом не пече, не садржи млеко ни јаја? Ова посластица постала је интернет сензација управо зато што руши сва правила. Верујте нам, да не знате да је посна, никада не бисте рекли.
Реч је о лудој торти без печења, савршеном споју нежне подлоге од кекса и млевених лешника и два баршунаста крема – са белом и црном чоколадом. Ова торта је идеално решење за свечане прилике, пост или ако имате госте са алергијама. А најбоље од свега је то што је готова за трен.
Састојци:
Доњи слој:
- 250 г млевеног кекса
- 100 г млевених печених лешника
- 100 г отопљеног маргарина
- 100 г шећера у праху
- 200 мл сока од поморанџе, сојиног или бадемовог млека, кока – коле или чаја
Крем И и ИИ:
- 1л сојиног млека
- 160 г пудинга са укусом ваниле
- 6 кашика шећера
- 200 мл воде
- 150 г маргарина
- 100 г шећера у праху
- 55 г или једна кесица шлага
- 50-60 мл минералне или обичне хладне воде
- 200 г беле чоколаде
- 100 г црне чоколаде
- 150 г кекса у комаду
- Декорација по избору
Припрема:
Прво скувати пудинг. Сојино млеко сипати у шерпу и ставити на ватру да проври. Посебно умутити пудинг, шећер и воду. Закувати пудинг у млеко и мешати док се не згусне. Склонити са ватре, преко ставити фолију и оставити да се охлади. Помешати млевени кекс, печене, млевене лешнике, шећер у праху, отопљен маргарин и сок од поморанџе и све заједно мешати док се потпуно не сједини. Обруч 26цм ставити на тацну па истрести целу масу од кекса.
Поравнати и оставити у фрижидер.
Отопити црну и белу чоколаду када се пудинг охлади. Умутити пенасто маргарин и шећер у праху. Умутити охлађен пудинг па да постепено додавати маргарину и шећеру и све мутити. Посебно умутити шлаг са водом па и њега додати крему. Крем поделити на два дела, па у један додати белу, а у други црну чоколаду и сваки сјединити. На кору нанети фил који желите. Преко послагати ред кекса у комаду. Нема потребе да га умачете у млеко или сок, отпустиће. Ако журите онда потапајте. Преко ставити други крем.
Декорисати по жељи одмах или сачекати да се торта стегне.
Пријатно.
(Ало)
Препоручујемо
ПОСНИ ХЕЉДИНИ УШТИПЦИ: Здрави, укусни и једноставни за припрему!
25. 12. 2025. у 07:00
БУГАРСКЕ РУЖИЦЕ: Нежне, слатке и неодољиве - Колач који ћете обожавати!
24. 12. 2025. у 17:00
ТРАМП ДОНЕО ОДЛУКУ: Повлачи амбасадоре и дипломате из окружења Србије
АДМИНИСТРАЦИЈА америчког председника Доналда Трампа повлачи скоро 30 каријерних дипломата са амбасадорских и других високих позиција у дипломатским представништвима САД у свету.
22. 12. 2025. у 10:32
РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета
РУСИЈА је померила своје планове за директну агресију са 2030. на 2027. годину, а Европа је све гласнија о ризику од директног сукоба, у којем би се балтичке државе могле наћи под окупацијом.
20. 12. 2025. у 09:41
"САД ЈЕ ТИТО ОДЈЕДНОМ ПОБИО ЈАДНЕ ХРВАТЕ..." Ведрана о бившој држави: "Све сам више Југословенка како време одмиче!"
ВЕДРАНА не бира речи када говори о времену Југославије...
24. 12. 2025. у 09:52
Коментари (0)