"СТРАТЕШКИ ИНТЕРЕС ХРВАТСКЕ ЈЕ ДА АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ ВИШЕ НЕ БУДЕ НА ЧЕЛУ СРБИЈЕ" Ана Брнабић о актуелној ситуацији у нашој земљи
Председница Народне скупштине Србије Ана Брнабић рекла је да је стратешки интерес Хрватске да Александар Вучић више не буде на челу Србије.

фото: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ nr
“Ништа од тога није случајно. Живимо у тешким временима за Србију, притисци су кулминирали, никада нису били већи и више се и не крију. Скинули су рукавице. Морам признати да ми нешто није било јасно, зашто и како се нешто догађа, али сада се склапа читава слика. Утисак године, то је предизборна кампања у Хрватској за председничке изборе где смо чули, сасвим отворено, и никада не смемо заборавити, а то је да је стратешки интерес Хрватске да Александар Вучић не буде на челу Србије. Људи морају да разумеју шта значи када је нешто дефинисано као стратешки интерес једне земље, то значи да све институције раде на остваривање тог интереса, да пружају логистичку и финансијску подршку да се тај интерес оствари. Све што може да се уради, а да се то оствари, а то је да Вучић не буде на челу Србије, Хрватска томе пружа логистичку, обавештајну и финансијску подршку. Постоје људи у Срибији који свесно и намерно раде за хрватске обавештајне службе. Није ми било јасно шта се све дешава у овом тренутку, али та изјава да је стратешки интерес Хрватске да Вучић не буде на челу Србије, немојте никада то изгубити из вида - рекла је Ана Брнабић у јутарњем програму телевизије Пинк.
Блокадна кухарица из Загреба
“Блокадна кухарица је индикативно, да ми само две или три недеље након што почињу блокаде на нашим факултетама, по блокадној кухарици. На менију је обојена револуција, ми у Србији имамо законе и институције који функционишу, студентски парламент који је једино репрезентативно тело које може да одлучује, демократски. Пошто немају већину у студентском парламенту, они, по рецепту из блокадне кухарице, направе устрој студентске контроле на факултету, пленум. Одатле пленум, то код нас не постоји, то је рецепт из блокадне кухарице. Имате радне групе и секције, редаре, програмске секције, функционисање факултета за време студентске контроле... Све оно што чујемо у последњих неколико недеља. "Тло је плодно, шта даље", то је надстрешница, оно што се десило у мају 2023. године, то је литијум, то нема везе са темом или трагедијом. То је само разлог, а шта даље. То је разлог, алиби, шта ћемо да урадимо сада јер тло је плодно - објаснила је Ана Брнабић.
“Оно што је додатно тужно је што нам је блокадна кухарица ушла у средње и основне школе. Добро је да се мозаик склапа, да људи разумеју и знају. Детаљно пратим све шта се дешава и видите да вам се склапају слике и све видите јасно као дан. Чула сам од Чедомира Антића да је рекао да то "нису чак ни наши студенти", ти који су блокирали факултет. И то је чак из блокадне кухарице. Имате блокаду Филозофског факултета, могу да дођу са којег год факултета, направе пленум и блокирају факултет и видите да један по један факултет пада. Можете да имате групу од 50 студената који иду од факултета до факултета и блокирају редом. А то може да уради 100 студената”, рекла је Брнабићева.

НИЈЕ НИ КУПИЛА КАРТУ, НА ПЛАЖИ ЈОЈ ПОНУДИЛИ БЕСПЛАТНУ ВОЖЊУ: Нови детаљи трагичне смрти Новосађанке у Будви
ТИНЕЈЏЕРКА је, како каже њен близак пријатељ, била девојка пуна живота, имала је много планова за будућност, а тек је имала 19 година, и цео живот је био пред њом, а сада је читава њена породица завијена у црно.
30. 05. 2025. у 14:42

УКРАЈИНА ИЗВЕЛА ЈЕДАН ОД НАЈВЕЋИХ НАПАДА НА РУСИЈУ: Аеродроми у Москви затворени, уништена важна фабрика (ВИДЕО)
УКРАЈИНА је током ноћи извела један од највећих напада дроновима од почетка рата, гађајући више циљева на територији Русије. Због напада су московски аеродроми били приморани да привремено обуставе рад, што је изазвало хаос у ваздушном саобраћају.
28. 05. 2025. у 09:45

РЕЦЕПТ ИМА 3 МИЛИОНА ПРЕГЛЕДА: Ову питу од јабука из 1894. године некада су сматрали најбољим слаткишем на свету!
УПРКОС томе што им нису били доступни миксери и разни састојци који нас данас чекају на сваком кораку, у прошлости су се људи довијали и успевали да припреме сласне десерте који се памте и данас.
03. 06. 2025. у 13:25
Коментари (23)