ВИШЕ КАРФИОЛА: Ево шта спречава да се појаве лоши ензими и направе штету организму

Марко Јелић

11. 01. 2022. у 14:35

ДА бисте помогли организму да се опорави од нездраве исхране и аерозагађења, једите више карфиола. Ово поврће из породице купуса има много корисних састојака.

ВИШЕ КАРФИОЛА: Ево шта спречава да се појаве лоши ензими и направе штету организму

Фото Shutterstock

Ипак, најважније дејство је смањење ризика од појаве карцинома. Он не садржи масти, има мало угљених хидрата, а садржи фитонутријенте.

Управо они спречавају да се појаве штетни ензими, који стварају појаве које су погодне за активирање рака. Ово поврће делује тако што активира позитивно деловање тих ензима и самим тим онемогућава долазак канцерогених супстанци.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМЦИ ХАПШЕЊА ШИПТАРСКОГ ТЕРОРИСТЕ: Овако је пао бивши припадник ОВК у Свилајнцу, ево за шта се сумњичи (ВИДЕО)

ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМЦИ ХАПШЕЊА ШИПТАРСКОГ ТЕРОРИСТЕ: Овако је пао бивши припадник ОВК у Свилајнцу, ево за шта се сумњичи (ВИДЕО)

ШИПТАРСКИ терориста и бивши истакнути припадник терористичке ОВК Халили Лулзин, ухапшен је данас у Свилајнцу, у заједничкој акцији Безбедносно-информативне агенције, Службе за откривање ратних злочина УКП МУП-а Републике Србије, а у сарадњи са Тужилаштвом за ратне злочине.

22. 07. 2025. у 20:54

НАУЧНИЦИ У СТРАХУ - РИЗИК ОД НЕСТАНКА: Ада Бојана и Бококоторски залив у опасности - море никада није било такво

НАУЧНИЦИ У СТРАХУ - РИЗИК ОД НЕСТАНКА: Ада Бојана и Бококоторски залив у опасности - море никада није било такво

НИВО Јадранског мора ће, према пројекцијама, до краја века порасти 35 центиметара (цм), што ће угрозити обалска подручја, посебно подручје Аде Бојане и делове Бококоторског залива, наводи се у прошлогодишњем Нацрту Националног плана Црне Горе за прилагођавање на климатске промене.

25. 07. 2025. у 08:55

Коментари (0)

„УЖИВАЈ, РЕЦИКЛИРАЈ И ОДГОВОРНО КОНЗУМИРАЈ“ порука Апатинске пиваре са 31. Дринске регате