ЧУВА СРЦЕ, КОСТИ И МИШИЋЕ: Једите зеље због имунитета, а лист ставите на опекотину, код свраба или инфекције
БИТАН део пролећне исхране је и зеље. Доказано је да овај зелениш позитивно утиче на срце, расположење, имунитет, стварање црвених крвних зрнаца, чува кости и мишиће.

Фото Shutterstock
Не тако давно зеље је уз коприву третирано као "храна за сиромашне", али то дефинитивно није истина, јер ово поврће обилује хранљивим састојцима. Зеље се посебно препоручује дојиљама, али и онима који воле неку чашицу алкохола више.
Свеже листове зеља могуће је користити и у случају благих опекотина, других упала и инфекција на кожи, свраба и убода инсеката.
БОНУС ВИДЕО - УКУСНИ КАВИЈАР: У свету је јело богатих, а у Србији су га некада јели масовно и звали "рибљи ајвар"
Препоручујемо

ШЉИВЕ ЗА ЈАЧИ ИМУНИТЕТ: Богате су витамином Ц, пожељне у исхрани пушача
14. 03. 2022. у 13:50

КАМЕН У БУБРЕЗИМА ИЗБАЦИТЕ - ХРАНОМ: Ево какав јеловник богат влакнима се подразумева
03. 03. 2022. у 14:45

РАСПОРЕЂЕНО 110.000 ВОЈНИКА, РУСИ КРЕЋУ У ЗАВРШНИ УДАР НА ПОКРОВСК: "Са тиме би могли заузети средње велику европску државу"
РУСИЈА не показује знакове повлачења у рату против Украјине. Напротив, Москва је појачала далекометне ударе на украјинске градове и нападе дуж целе линије фронта. Војни стручњаци истичу да је руска страна усвојила нове тактике, ослањајући се на масовну употребу дронова и малих диверзантских јединица, пише The New York Times.
10. 08. 2025. у 20:18

ЕВО КО ЈЕ ТРОСТРУКИ УБИЦА ИЗ ГЊИЛАНА: Био у друштву са Куртијем, Османијевом и Харадинајем
ТРИ особе су убијене, а неколико је рањено у пуцњави која се догодила данас у Гњилану, док је осумњичени нападач у бекству, пренела је Коха. Болница у Гњилану саопштила је да је на лицу места констатована једна смрт, а да су две особе пребачене у Ургентни центар без знакова живота.
10. 08. 2025. у 18:11

Овако изгледа кућа Милана Борјана која је демолирана: Лопов однео и снимач видео надзора (ФОТО)
"ХВАЛА полицији града Београда на брзој реакцији и сјајном односу према послу."
11. 08. 2025. у 09:52
Коментари (0)