ПРЕВИШЕ СОЛИ СКРАЋУЈЕ ЖИВОТ: Стављајте мање зачина у храну ако желите избегнете ризик од ране смрти

В. Н.

19. 07. 2022. у 19:50

ЉУДИ који додају више соли у храну током јела имају већи ризик од преране смрти, показало је ново велико истраживање.

ПРЕВИШЕ СОЛИ СКРАЋУЈЕ ЖИВОТ: Стављајте мање зачина у храну ако желите избегнете ризик од ране смрти

Фото Shutterstock

Истраживачи са Универзитета Тулане за јавно здравље и тропску медицину у Њу Орлеансу анализирали су податке од пола милиона одраслих који су део британске Биобанке.

Открили су да они који увек додају со у храну имају 28 одсто већи ризик од ране смрти у односу на оне који никада не додају више соли.

У доби од 50 година, мушкарци изгубе 1,5 година, а жене 2,28 година у поређењу с онима који никада или ретко додају додатне зачине.Студија, која је објављена у European Heart Journalu у понедељак, 11. јула, пратила је прехрамбене навике учесника у периоду од девет година почевши од 2012. до 2021. године.

БОНУС ВИДЕО - “5 МИНУТА СА” ПЧЕЛАРОМ: Све тајне племените вештине – ево како да препознате прави мед

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРЕД НАМА СУ ТРИ ВЕЛИКА ПРАЗНИКА У НИЗУ: Сутра је Крстовдан - ове обичаје би требало да испоштујете

ПРЕД НАМА СУ ТРИ ВЕЛИКА ПРАЗНИКА У НИЗУ: Сутра је Крстовдан - ове обичаје би требало да испоштујете

СРПСКА православна црква (СПЦ) сутра слави Крстовдан, као успомену на прве хришћане који су примили веру на самом почетку хришћанске проповеди. Потом следи Богојављење, па Јовањдан.

17. 01. 2025. у 15:55

Коментари (0)

МОЖЕШ ЛИ ДА ПОНОВИШ ТО ШТО СИ РЕКАО? Гвардиола остао у шоку кад је чуо за Халанда