ПРЕВИШЕ СОЛИ СКРАЋУЈЕ ЖИВОТ: Стављајте мање зачина у храну ако желите избегнете ризик од ране смрти
ЉУДИ који додају више соли у храну током јела имају већи ризик од преране смрти, показало је ново велико истраживање.

Фото Shutterstock
Истраживачи са Универзитета Тулане за јавно здравље и тропску медицину у Њу Орлеансу анализирали су податке од пола милиона одраслих који су део британске Биобанке.
Открили су да они који увек додају со у храну имају 28 одсто већи ризик од ране смрти у односу на оне који никада не додају више соли.
У доби од 50 година, мушкарци изгубе 1,5 година, а жене 2,28 година у поређењу с онима који никада или ретко додају додатне зачине.Студија, која је објављена у European Heart Journalu у понедељак, 11. јула, пратила је прехрамбене навике учесника у периоду од девет година почевши од 2012. до 2021. године.
БОНУС ВИДЕО - “5 МИНУТА СА” ПЧЕЛАРОМ: Све тајне племените вештине – ево како да препознате прави мед
Препоручујемо

ЧЕТИРИ ЗЕМЉЕ ЕУ ОДБИЛЕ ТРАМПОВ ПЛАН: Неће да купују америчко оружје за Украјину!
ЧЕТИРИ европске земље одбиле су да учествују у пројекту председника САД Доналда Трампа о куповини америчког оружја за Украјину.
16. 07. 2025. у 14:12

БЕБА ИЗ СРБИЈЕ СЕ УГУШИЛА НАОЧИГЛЕД РОДИТЕЉА: Незапамћена трагедија на Халкидикију
БЕБА из Србије, стара свега 13 месеци, изненада је изгубила живот у једном угоститељском објекту на Халкидикију. Како наводе грчки медији, ова незапамћена трагедија одиграла се пред очима дететових родитеља.
16. 07. 2025. у 14:33

Научници ајкулама спустили мртву краву на 1.629 метара дубине - нису могли да верују шта су рибе урадиле (ВИДЕО)
"ТО ПОКАЗУЈЕ стратегију преживљавања код врста које се не хране усамљено."
14. 07. 2025. у 13:06
Коментари (0)