ПРЕВИШЕ СОЛИ СКРАЋУЈЕ ЖИВОТ: Стављајте мање зачина у храну ако желите избегнете ризик од ране смрти
ЉУДИ који додају више соли у храну током јела имају већи ризик од преране смрти, показало је ново велико истраживање.

Фото Shutterstock
Истраживачи са Универзитета Тулане за јавно здравље и тропску медицину у Њу Орлеансу анализирали су податке од пола милиона одраслих који су део британске Биобанке.
Открили су да они који увек додају со у храну имају 28 одсто већи ризик од ране смрти у односу на оне који никада не додају више соли.
У доби од 50 година, мушкарци изгубе 1,5 година, а жене 2,28 година у поређењу с онима који никада или ретко додају додатне зачине.Студија, која је објављена у European Heart Journalu у понедељак, 11. јула, пратила је прехрамбене навике учесника у периоду од девет година почевши од 2012. до 2021. године.
БОНУС ВИДЕО - “5 МИНУТА СА” ПЧЕЛАРОМ: Све тајне племените вештине – ево како да препознате прави мед
Препоручујемо

ШПАНИЈА ПРОГЛАСИЛА ВАНРЕДНО СТАЊЕ
МИНИСТАРСТВО унутрашњих послова Шпаније прогласило је ванредно стање након данашњег нестанка струје.
28. 04. 2025. у 21:32

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ЗВАНИЧНО - РАЗВЕЛА СЕ ГАГА: Процес дуг 13 месеци, ПРОМЕНИЛА презиме, а Тони има нову девојку и то милионерку
ПАПИРИ за развод певачице Драгане Мирковић и Тонија Бијелића су потписани, а бракоразводни поступак је окончан после нешто више од годину дана.
29. 04. 2025. у 14:20 >> 14:21
Коментари (0)