Кулинарски спектакл укуса и иновација у Београду
Овог новембра, очекује нас изузетан преплет уметности кувара, винара и дестилера на Винској визији, сајму вина, хране, и турзма, једног од водећих сајмова те врсте у југоисточној Европи.
Уз окупљање врхунских винарија из целог света, посебан сегмент сајма Винска визија, окупиће и лидере прехрамбене индустрије и кулинарске ентузијасте који ће показати уметност кулинарства Србије и региона кроз такмичења, импресивне гастрономске догађаје и најсавременије иновације у храни.
Током 23. и 24. новембра на Београдском сајму у халама 5 и 11 окупити нека од најистакнутијих имена кулинарског света, нудећи посетиоцима да науче, искусе, али и пробају у најновије глобалне трендове у исхрани. Овогодишњи фокус је на одрживости, наслеђу и модерним укусима, темама које су у складу са динамичном гастро сценом у Србији и визијом сарадње и размене сајма Винска визија. Реномирани кувари из региона Балкана и шире изаћи ће на сцену, представљајући ексклузивна јела направљена у комбинацији са истакнутим винима, наглашавајући регионалне састојке и кулинарске технике.
Најважнији догађаји који очекују посетиоце током сајма су такмичење младих кувара и куварских тимова, као и бројне радионице и предавања, које ће као судије и као предаваче окупити најпознатија и најутицајнија имена у области кулинарства, гастрономије и угоститељства из Европе и света. Нека од ових имена укључују Алана Коксона, британског кувара и амбасадора британске кухиње, Драгана Унића, мастер шефа и сомелијера, Данијела Ајтона, Ђанлуку Томазиа, познатог италијанског кувара, као и Данијела Шадеа, директора Кулинарске Олимпијаде.
Теоријски, али и пратичан део током ког ће велики кувари поделити са посетиоцима своје мале тајне које праве разлику између добрих и врхунски јела су свакако предавањ и радионице које ће одржати италијански шефови Ћезаре Батисти (Cesare Batisti), шеф кухиње познатог миланског ресторана Ратана, као и Алесандро Негрино (Alessandro Negrini), италијански цхеф са две Мишленове звездице из ресторана Аимо е Надиа, такође из Милана. Уз њих, ту ће бити и Андреа Биађини (Andrea Biagini), експерт из области угоститељства и туризма, Иван Пажанин, најпознатији хрватски кувар и ТВ лице, затим Матеј Фишер, публициста, аутор књиге „Београдски кувар” као и шеф Ђилинг Чен(Zhiling Chen) и Шањинг Ву (Xianying Wu) из Кине.
Овакав програм свакако нуди неупоредиву прилику и професионалцима, али и љубитељима добрих вина, дестилата, али и кухиње да се препустите најбољим укусима и искуствима које сајам Винска визија из године у годину успева да подигне на виши ниво за све посетиоце. Ове године, Винска визија одржава се на Београдском сајму од 22. до 24. новембра.
ВЕДРАНА РУДАН САОПШТИЛА ДА УМИРЕ: Потресна објава хрватске списатељице
ХРВАТСКА списатељица Ведрана Рудан месецима се бори с канцером, а сада је објавила тужну колумну у којој је саопштила "да умире".
15. 01. 2025. у 10:17
ХРВАТСКИ СТРУЧЊАК: Поштовање до неба "Ер Србији", а вама неспособним олошима у Хрватској - срам вас било
ХРВАТСКА има битно више авио-путника него Србија. Међутим, Ер Србија је потпуно доминантна у региону, пише хрватски ваздухопловни аналитичар и стручњак Ален Шћурић са регионалног портала "Замааеро", чији текст преносимо у целости.
14. 01. 2025. у 11:38
ОД КОЛЕГА ИЗ "ПОТЕРЕ", САМО МЕМЕД: Зашто "трагачи" нису били на сахрани?
МИЛОРАД Милинковић преминуо је у 60. години на Божић, у цркви у Јабуковцу где је пратио литургију.
13. 01. 2025. у 20:59
Коментари (0)