Кулинарски спектакл укуса и иновација у Београду

Промо

13. 11. 2024. у 17:30

Овог новембра, очекује нас изузетан преплет уметности кувара, винара и дестилера на Винској визији, сајму вина, хране, и турзма, једног од водећих сајмова те врсте у југоисточној Европи.

Кулинарски спектакл укуса и иновација у Београду

Фото Промо

 Уз окупљање врхунских винарија из целог света, посебан сегмент сајма Винска визија, окупиће и лидере прехрамбене индустрије и кулинарске ентузијасте који ће показати уметност кулинарства Србије и региона кроз такмичења, импресивне гастрономске догађаје и најсавременије иновације у храни.

Током 23. и 24. новембра на Београдском сајму у халама 5 и 11 окупити нека од најистакнутијих имена кулинарског света, нудећи посетиоцима да науче, искусе, али и пробају у најновије глобалне трендове у исхрани. Овогодишњи фокус је на одрживости, наслеђу и модерним укусима, темама које су у складу са динамичном гастро сценом у Србији и визијом сарадње и размене сајма Винска визија. Реномирани кувари из региона Балкана и шире изаћи ће на сцену, представљајући ексклузивна јела направљена у комбинацији са истакнутим винима, наглашавајући регионалне састојке и кулинарске технике.

Фото Промо

 

Најважнији догађаји који очекују посетиоце током сајма су такмичење младих кувара и куварских тимова, као и бројне радионице и предавања, које ће као судије и као предаваче окупити најпознатија и најутицајнија имена у области кулинарства, гастрономије и угоститељства из Европе и света. Нека од ових имена укључују Алана Коксона, британског кувара и амбасадора британске кухиње, Драгана Унића, мастер шефа и сомелијера, Данијела Ајтона, Ђанлуку Томазиа, познатог италијанског кувара, као и Данијела Шадеа, директора Кулинарске Олимпијаде.

Теоријски, али и пратичан део током ког ће велики кувари поделити са посетиоцима своје мале тајне које праве разлику између добрих и врхунски јела су свакако предавањ и радионице које ће одржати италијански шефови Ћезаре Батисти (Cesare Batisti), шеф кухиње познатог миланског ресторана Ратана, као и Алесандро Негрино (Alessandro Negrini), италијански цхеф са две Мишленове звездице из ресторана Аимо е Надиа, такође из Милана. Уз њих, ту ће бити и Андреа Биађини (Andrea Biagini), експерт из области угоститељства и туризма, Иван Пажанин, најпознатији хрватски кувар и ТВ лице, затим Матеј Фишер, публициста, аутор књиге „Београдски кувар” као и шеф Ђилинг Чен(Zhiling Chen) и Шањинг Ву (Xianying Wu) из Кине.

Овакав програм свакако нуди неупоредиву прилику и професионалцима, али и љубитељима добрих вина, дестилата, али и кухиње да се препустите најбољим укусима и искуствима које сајам Винска визија из године у годину успева да подигне на виши ниво за све посетиоце. Ове године, Винска визија одржава се на Београдском сајму од 22. до 24. новембра.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МОЛДАВИЈА ДОНЕЛА ОДЛУКУ ВЕЗАНУ ЗА СРБИЈУ: Ограничили увоз ове намирнице из наше земље

МОЛДАВИЈА ДОНЕЛА ОДЛУКУ ВЕЗАНУ ЗА СРБИЈУ: Ограничили увоз ове намирнице из наше земље

ВЛАДА Молдавије донела је одлуку о привременом ограничењу увоза шећера из Србије, уз образложење да на тај начин жели да заштити домаћу производњу и стабилизује тржиште.

10. 10. 2025. у 13:22

РУСИ ОТКРИЛИ ЧИМЕ СУ СИНОЋ ГАЂАЛИ УКРАЈИНУ: Одговор на терористичке ударе по цивилним објектима

РУСИ ОТКРИЛИ ЧИМЕ СУ СИНОЋ ГАЂАЛИ УКРАЈИНУ: "Одговор на терористичке ударе по цивилним објектима"

РУСКЕ оружане снаге током ноћи извеле су масовни напад на енергетске објекте који напајају војно-индустријски комплекс Украјине, саопштило је Министарство одбране Русије.

10. 10. 2025. у 14:48

Коментари (0)

ДРАМАТИЧНО РУСКО УПОЗОРЕЊЕ: Американци групишу велике војне снаге, покушај инвазије сасвим могућ