ЏЕЈМИ ОЛИВЕР ПРЕПОРУЧУЈЕ ЋЕВАПЕ И АЈВАР: Ево како славни кувар прави наше специјалитете
НА свом званичном сајту Џејми Оливер препоручује наше омиљене специјалитете, ћевапе и ајвар: "Ако вам другари долазе у госте, ове тортиље са ћевапима и ајваром су апсолутно идеалан избор". Уз то иде и рецепт.
Потребни састојци за припрему ове "посластице" су:
750 г млевеног говеђег меса
1 главица белог лука, плус 4 чена црног
2 кафене кашичице соде бикарбоне
1 кафена кашичица млевене паприке
1 јаје
150 мл киселе воде
Маслиново уље
6 црвених паприка
2 патлиџана
Першун
2 лимуна
Екстра девичанско маслиново уље
1 црни лук
6 тортиља
Љуте папричице (по избору)
Кисела павлака
А ево и начина припреме за ћевапе "а ла Џејми Оливер":
Убаците јаје и рукама гњечите смесу. Додајте колико је год потребно киселе воде како би смеса постала глатка.
Поделите месо у 10 до 12 комада у облику ћевапа, отприлике 10 цм дугачких и 2 цм широких. Ставите их у науљену тепсију, покријте пластичном фолијом и ставите у фрижидер.стабљике, и исецкајте поврће.
Исцедите 6 препечених ченова белог лука и додајте течност поврћу. Додајте и першун, а онда све исецкајте заједно.
Пошто исецкате сво поврће, зачините са мало соли и бибера, исцедите 1 лимун и додајте доста уља. Одложите посуду.
Потом ситно исецкајте преостали першун и сипајте га у чинију. Ољуштите, ситно исецкајте црни лук и додајте га у чинију, и након тога у њу исцедите други лимун. Промешајте све и одложите посуду.
За сервирање премажите ајвар преко тортиља, ставите на њих пар ћевапа и по једну љуту папричицу. Са стране ставите по кашику павлаке и преостале колутиће лука као декорацију.
А за ајвар, угрејте рерну на 230Ц/гас 8.
У нову тепсију ставите целе паприке, патлиџане и неољуштени црни лук, и пеците у рерни 30 до 40 минута, све док кора поврћа мало не поцрни.
Када се паприке и патлиџани запеку, ставите их у чинију, покријте пластичном фолијом и оставите 20 минута. Када се мало охладе, ољуштите им коре и одстраните стабљике, и исецкајте поврће.
Исцедите 6 препечених ченова белог лука и додајте течност поврћу. Додајте и першун, а онда све исецкајте заједно.
Пошто исецкате сво поврће, зачините са мало соли и бибера, исцедите 1 лимун и додајте доста уља. Одложите посуду.
Непосредно пре него што планирате да послужите јело, подгрејте тортиље и ставите тигањ на ватру. Када се тигањ угреје, пеците ћевапе једно 10 до 12 минута док се не испеку.
За сервирање премажите ајвар преко тортиља, ставите на њих пар ћевапа и по једну љуту папричицу. Са стране ставите по кашику павлаке и преостале колутиће лука као декорацију.
ШОК САЗНАЊА НА СУЂЕЊУ: Запослени у "Рибникару" нису пружили помоћ деци након што их је Коста упуцао?
ИЗ СНИМАКА се види да су теткица, којој још не знамо име, разредна Драгана Томић и домар Раде Симић, након што је Коста пуцао, а пре доласка наставника географије Зорана Нишевића и полиције, били на вратима учионице историје у којој је било "VII/2" и нико од њих није ушао унутра и пружио помоћ деци.
30. 09. 2024. у 14:56
МЛАДИЋИ РОЂЕНИ ОВЕ ГОДИНЕ ЋЕ ПРВИ У ВОЈСКУ: Генерал Мојсиловић открио све детаље о служењу војног рока
НАЧЕЛНИК Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић рекао је у емисији "Таковска 10" да Србија касни са увођењем обавезне војне обавезе. Суштина је да се изгради одбрамбени капацитет Србије, сваки дан и сваку годину коју чекамо, губимо генерације младих војника, рекао је генерал Мојсиловић. У једној класи рачунамо до 20.000 војника-регрута, на годишњем нивоу, два и по месеца по пет хиљада њих у једној класи, односно циклусу, рекао је Мојсиловић уз напомену да ће прво бити регрутовани млађи војници, почев од 2006. годишта.
25. 09. 2024. у 22:01
СРБИН ОБЈАВИО КОЛИКО ГА КОШТА ЖИВОТ НА СЕЛУ: Дао детаљан списак на шта троши - има питање за сународнике
СРБИН који живи са супругом и дететом на селу написао је на друштвеним мрежама да месечно троши између 2.000 и 2.500 евра. Објаву је поставио јер је, како каже, приметио да многи троше мање од њега, и то у граду, и занимало га је да ли у нечему претерује.
04. 10. 2024. у 18:13
Коментари (0)