У КУХИЊИ ЈОРДАНСКЕ КРАЉЕВСКЕ ПОРОДИЦЕ: Гордон Ремзи у новој сезони серијала "Скривени укуси света"
ЗА прослављеног светског кувара и ТВ лице Гордона Ремзија храна је капија за упознавање различитих култура, али и пролаз ка душама људи и њиховом дому.

Фото Национална географија
Управо зато овај гастро-уметник, у четвртој сезони, кулинарско-путописног серијала "Скривени укуси света", који се на каналу Национална географија емитује од 16. јуна, недељом, у 22.00, води нас у нову авантуру упознавања различитих кухиња света.
Пред нама је шест нових једночасовних епизода током којих ће Ремзи прошетати од Блиског Истока преко Хаваја до Шпаније. Овог пута чувени кулинар своју авантуру започиње на прелепом, али опасном Флорида Киз коралном архипелагу, где ће се на мору, али и копну, суочити са многобројним изазовима током сакупљања ретких, али неодољивих зачина за специјалитете типичне за тамошњу кухињу. Путешествије наставља на обалама Ирске, где час на стрмим литицама лови ракове, а затим се сели на копно како би са локалним становништвом учествовао у традиционалном купању оваца.

Фото Национална географија
Наравно, све у сврху откривања специфичних арома ове вечито зелене земље. Видећемо га и на Хавајима, где ће нам спремити чувени специјалитет познатији као "оно", а затим нас води у Мароко, где открива тајне берберске кухиње. Сакупљаће и шкољке на неприступачним литицама шпанске Галиције, истраживаће кубанску кухињу, а врхунац сезоне биће припремање специјалног оброка за краљевску породицу Јордана у Петри.
- Увек волим да изађем из своје кухиње и да се упустим у нову гастрономску пустоловину. Није лоше повремено упрљати руке, а овог пута тога је било доста. Највећи изазов био ми је лов на краљевске крабе. Чини ми се да сам напокон наишао на противника који уме подједнако добро да барата својим кљештима као ја ножем у кухињи - уз смех поручује прослављени шеф кухиње, додајући да му је ова сезона била и нова шанса за упознавање различитих кулинарских култура са којима до сада није имао додира.

Фото Национална географија
- Захваљујући овој емисији научио сам се скромности. Лако је бити шеф у својој кухињи, али када ти локалци са гађењем прокоментаришу неко од њихових јела које си припремио пун поноса, онда потпуно схватим како су се осећали кандидати у мојој "Пакленој кухињи". Сада знам да чак и најбољи увек могу још нешто да науче - каже Ремзи.
- Најважнији савет за све који се отисну у сличну авантуру јесте да увек буду отвореног ума, јер ће се тако лакше уклопити у локалну заједницу и на прави начин доживети културу и обичаје земље коју посећују - сматра познати ТВ водитељ који у овом серијалу преузима улогу ученика, тежећи да открије "Скривене укусе света".
Препоручујемо

ПАБ ПОЗНАТОГ КУВАРА ЗАУЗЕЛИ СКВОТЕРИ: Упад у лондонски локал вредан 13 милиона фунти
13. 04. 2024. у 16:47

ГОРДОН РЕМЗИ ОТКРИО КАКО ЈЕ КУВАО ЗА ПУТИНА: "Умало нисам умро од страха"
10. 01. 2022. у 14:28

У ВОДАМА СА БЕЛИМ АЈКУЛАМА: Гордон Ремзи о другој сезони "Скривених укуса света"
13. 09. 2020. у 10:15

ВЕЛИКА ПРОМЕНА У ШКОЛАМА У СРБИЈИ: Од данас ништа неће бити исто, односи се на родитеље
РОДИТЕЉИ школараца у Србији од данас добијају аутоматска звучна обавештења када наставник у електронски дневник упише изостанак детета са часа или нову оцену. Мада су деца годинама налазила начине да не кажу родитељима баш сва дешавања у школи, то сада више неће бити могуће.
17. 04. 2025. у 11:29

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ОТВОРЕН ХРИСТОВ ГРОБ Ево шта су нашли: "Колена су ми клецала, нисам то очекивао - вековима је био затворен" (ВИДЕО)
"АПСОЛУТНО сам задивљен. "
19. 04. 2025. у 08:39
Коментари (0)