ИТАЛИЈАНИ У ШОКУ: Италијански академик изазвао контроверзе тврдњом да карбонара није са Апенина

Танјуг

27. 03. 2023. у 19:37

ИТАЛИЈАНСКИ академик Алберто Гранди изазвао је контроверзу тврдњом да је рецепт за карбонару амерички, као и изјавом да једино место на свету где се налази веродостојни пармезан је Висконсин.

ИТАЛИЈАНИ У ШОКУ: Италијански академик изазвао контроверзе тврдњом да карбонара није са Апенина

Фото: Free Images Pixabay

Професор историје хране на Универзитету у Парми, такође је тврдио да су тирамису и панетон релативно нови изуми и да већина Италијана није ни чула за пицу пре 1950-их, пренео је Гардијан.

Овај академик је познат по храбрим изјавама о италијанској храни, али за ајвеће италијанско удружење фармера Колдирети, Грандијев "надреални напад на италијанску храну" веома је симптоматичан ако се зна да се влада у Риму недавно кандидовала за нематеријалну културну баштину на листи Унеска.

-Он тврди да су Американци измислили карбонару, а да су панетон и тирамису нови комерцијални производи, а то иде толико далеко да се поставља хипотеза о пармезану и оном произведеном у Висконсину у САД, домовини лажних сирева под ознаком „Мејд ин Итали", саопштило је удружење.

Гранди је такође изазвао гнев Матеа Салвинија, италијанског заменика премијера и лидера крајње десничарске Лиге, који је дуго користио храну као симбол националног идентитета Италије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
СЛИКА ИЗ СРБИЈЕ КОЈА СЛАМА СРЦЕ: Трагичан разлог зашто рода 2 дана не напушта згариште - изгорело 2 хектара жита

СЛИКА ИЗ СРБИЈЕ КОЈА СЛАМА СРЦЕ: Трагичан разлог зашто рода 2 дана не напушта згариште - изгорело 2 хектара жита

СВАКЕ године, упркос молбама и апелима, велики број људи пали стрљику и на тај начин долази до пожара у којима страдају туђи усеви, али нажалост и животи невиних бића.

27. 06. 2025. у 16:50

Коментари (0)

Тржишта уздрмана, али ова жаба остаје зелена: Wалл Стреет Пепе (WЕПЕ) скаче 84%