ЧИЗКЕЈК СТИГАО ИЗ ШТАМПАЧА: Наука и гастрономија руку под руку
Научници у Сједињеним Државама, уместо рерне, користили су штампач и, уз помоћ "јестивог" мастила, створили, како тврде, укусан колач. Овај подухват, у оквиру пројекта штампане хране, потписује тим инжењера са Универзитета Колумбија у Њујорку. Дезерт који по изгледу, али и укусу, личи на чизкејк направљен је од крекера, путера од кикирикија, нутеле, пиреа од банане и џема од јагода. Одозго је посут трешњама и глазуром од јагоде.

Foto: Shutterstock
- Овај чизкејк је најбоља ствар коју тренутно можемо да покажемо, али штампач може да уради много више - најављује Џонатан Блатинџер, инжењер у Универзитетској лабораторији "Креативне машине".
Тим инжењера каже да њихов рад поставља темеље за будућност у којој ће 3Д штампање хране бити свакодневица. Ови експерти, између осталог, раде на побољшању безбедности хране и пружању могућности корисницима да контролишу врсту и количину хранљивих материја у својим оброцима.

ЈЕДНА ОД НАЈБЛИЖИХ ТРАМПОВИХ САРАДНИЦА ШОКИРАЛА: Ванземаљци постоје, поделићемо истину са народом
ДИРЕКТОРКА националне обавештајне службе (ДНИ) Тулси Габард рекла је да верује у постојање ванземаљаца, али је истакла да мора да буде "опрезна" у вези с оним што износи у јавност, будући да има приступ великом броју поверљивих информација.
06. 08. 2025. у 17:35

ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМЦИ ХАПШЕЊА ШИПТАРСКОГ ТЕРОРИСТЕ: Овако је пао бивши припадник ОВК у Свилајнцу, ево за шта се сумњичи (ВИДЕО)
ШИПТАРСКИ терориста и бивши истакнути припадник терористичке ОВК Халили Лулзин, ухапшен је данас у Свилајнцу, у заједничкој акцији Безбедносно-информативне агенције, Службе за откривање ратних злочина УКП МУП-а Републике Србије, а у сарадњи са Тужилаштвом за ратне злочине.
22. 07. 2025. у 20:54

"ВРЕМЕ ЈЕ ДА СЕ РАТ ОКОНЧА!" Зеленски изнео три украјинска захтева за дугорочни мир са Русијом
УКРАЈИНСКИ председник Володимир Зеленски огласио се након што је договорен састанак Владимира Путина и Доналда Трампа и открио шта су његови циљеви на мировним преговорима.
07. 08. 2025. у 16:00
Коментари (0)