КОЛИКО ДУГО ТРЕБА КУВАТИ ЈАЈА? Рецепт је много једноставнији него што мислите
ЈЕДЕ вам се ровито јаје, а када га скувате схватите да је жуманце трвдо. А када су вам потребна тврдо кувана јаја за салату, она не испадну баш онаква каква сте желели. Питате се у чему је штос.
Фото Shutterstock
Тајна је у дужини кувања. За почетак, да вам не би попуцала, у воду додајте мало соли и две-три капљице сирћета. Ако желите да меко кувано, односно ровито јаје, са готово течним жуманцетом, чим вода проври посуду склоните са рингле и оставите је поклопљеном три до пет минута, у зависности од тога колико течно желите да буде жуманце.
Потом једите јаја кашичицом, без претходног љуштења, јер ће и беланце бити мекано. Да бисте добили средње кувано јаје, оно чије је жуманце благо течно, а беланце чврсто, када вода прокључа склоните шерпу са рингле и тек након шест минута извадите јаја.
Тврдо кувана јаја направићете ако посуду оставите на рингли пет минута након што вода прокључа, али искључите шпорет. Уколико желите баш чврсто и суво жуманце, оставите јаје у посуди 10 уместо пет минута.
ПУТИН О ИСПОРУЦИ "ТОМАХАВКА": Ако Украјина нападне оружјем дугог домета, одговор ће бити запањујући
АКО Украјина покрене нападе оружјем дугог домета на Русију, одговор ће бити запањујући, изјавио је данас руски председник Владимир Путин.
23. 10. 2025. у 17:59
СТИЖЕ ЗИМА КАКВА СЕ ВИЂА ЈЕДНОМ У СТО ГОДИНА? Метеоролози одговорили на спекулације о "зими века"
НЕМАЧКИ портали су преплављени информацијама о екстремној зими, улицама прекривеним снегом и екстремним временским условима који прете земљи.
23. 10. 2025. у 17:38
ЗЕМЉОТРЕС УСРЕД ДНЕВНИКА: Водитељка се обратила у страху: "Надам се да ће бити све у реду" (ВИДЕО)
ДОК је читала вести у ноћном Дневнику, прекинуо ју је земљотрес...
24. 10. 2025. у 19:43
Коментари (0)