КОЛИКО ДУГО ТРЕБА КУВАТИ ЈАЈА? Рецепт је много једноставнији него што мислите
ЈЕДЕ вам се ровито јаје, а када га скувате схватите да је жуманце трвдо. А када су вам потребна тврдо кувана јаја за салату, она не испадну баш онаква каква сте желели. Питате се у чему је штос.

Фото Shutterstock
Тајна је у дужини кувања. За почетак, да вам не би попуцала, у воду додајте мало соли и две-три капљице сирћета. Ако желите да меко кувано, односно ровито јаје, са готово течним жуманцетом, чим вода проври посуду склоните са рингле и оставите је поклопљеном три до пет минута, у зависности од тога колико течно желите да буде жуманце.
Потом једите јаја кашичицом, без претходног љуштења, јер ће и беланце бити мекано. Да бисте добили средње кувано јаје, оно чије је жуманце благо течно, а беланце чврсто, када вода прокључа склоните шерпу са рингле и тек након шест минута извадите јаја.
Тврдо кувана јаја направићете ако посуду оставите на рингли пет минута након што вода прокључа, али искључите шпорет. Уколико желите баш чврсто и суво жуманце, оставите јаје у посуди 10 уместо пет минута.

ТРАМП ЖЕСТОКО УДАРИО НА ЕУ: Послао писмо Урсули фон дер Лајен, царине од 30 посто ступају на снагу 1. августа
ЦАРИНЕ од 30 одсто на сву робу која се из Мексика или земаља Европске уније увози у Сједињене Америчке Државе ступиће на снагу 1. августа, саопштио је данас амерички председник Доналд Трамп.
12. 07. 2025. у 14:55

ОТКРИВЕН УЗРОК ПАДА БОИНГА СА 260 ПУТНИКА: Аудио снимак пилота из кокпита само продубљује мистерију
ИСТРАЖИТЕЉИ су открили узнемирујуће детаље у оквиру прелиминарне истраге пада авиона компаније Air India, на лету 171, у којем је у јуну страдало 260 особа.
12. 07. 2025. у 15:36

СЛАВИМО ПЕТРОВДАН: Шта се данас не ради и шта треба умесити
СРПСКА православна црква и њени верници данас прослављају Петровдан, празник који је посвећен светим апостолима Петру и Павлу.
12. 07. 2025. у 07:34
Коментари (0)