ДА ДУЖЕ БУДЕ СВЕЖА И ДА СЕ НЕ КВАРИ: Ево како се правилно чува храна у фрижидеру
Познато је да се храна брже квари на врућини, али нам је мање познато како би правилно требало да је одлажемо у фрижидер, и на тај начин је очувамо свежом и дуже употребљивом.
Већина нас „организује“ фрижидер онако како нам је најзгодније, а није сваки његов део погодан баш за све.
Тако је, рецимо, у фиокама на дну најхладније, али и највлажније, па би ту требало одлагати поврће и намирнице којима одговара присуство влаге. На доњим полицама би било добро да држимо млечне производе, сирово месо, јаја и рибу, јер је у ту најхладније после фиока.
На средњим и горњим полицама је нешто топлије те су оне намењене куваним јелима, алкохолним пићима и сухомеснатим производима. У вратима држите намирнице којима не смета промена температуре, попут сокова и зачина.
Трудите се да ништа не додирује зидове фрижидера и да су врата што краће отворена.
ЂОКОВИЋ ОТКРИО: Отровали су ме у Аустралији, имао сам висок ниво тешких метала у крви
НАЈБОЉИ српски тенисер Новак Ђоковић открио је да је пре три године када је депортован из Аустралије отрован храном у имиграционом хотелу, где је био смештен.
09. 01. 2025. у 21:40
АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)
РУСИЈА наставља да продире дубље у Украјину и враћа сопствену територију у Курској области, показују најновије мапе са украјинског ратиша које је објавио Институт за проучавање рата (ISW).
09. 01. 2025. у 20:45
ТИТОВ СИН СЕ ТУЖИ СА ХРВАТСКОМ: ОЗНА га натерала да потпише да се одриче наследства
ИМАЊЕ Јосипа Броза Тита у Самобору у Хрватској, удаљено само километар од центра града, некада је била једна од његових приватних резиденција.
12. 01. 2025. у 20:00
Коментари (0)