ПРЕСКУПА "ДУБАИ" ЧОКОЛАДА ЈЕ ЗАЛУДЕЛА СВЕТ: Наизглед ништа посебно - Тајна је у овоме
ПЛАНЕТАРНОЈ популарности ручно рађеног слаткиша допринеле и друштвене мреже којима се прича о њој ширила брзином светлости
Ниједан производ није тако брзо освојио срца потрошача као што је случај са Дубаи чоколадом. За само три године достигла је популарност на глобалном нивоу, а упркос високој цени потражња за њом не јењава.
Од њеног настанка 2021. године, као ручно рађеног производа тридесетосмогодишње предузетнице Саре Хамуде, британско-египатског порекла која већ девет година живи у Дубаију, чоколада се допала купцима, па је потражња за њом била већа него што је ова млада жена могла да направи.
Пар објава на друштвеним мрежама додатно је погурао ствар, па је ова чоколада која се производи у неколико различитих варијанти постала планетарно популарна.
У недостатку довољне количине оригиналне чоколаде рецепти су се брзо проширили на друштвеним мрежама, па је сада по оригиналној рецептури производе многи произвођачи чоколаде широм света.
КЉУЧ ПОПУЛАРНОСТИ ЈЕ У ИМЕНУ ЧОКОЛАДЕ
Социолог Зорица Мршевић, професор на Факултету за европске правно-политичке студије, истиче да само име чоколаде наговештава скупоћу и ту је кључ њене популарности.
- Нисам пробала чоколаду, ко хоће да проба, нека проба, било је и раније ручно прављених, али не видим шта може да буде толико укусно да постане толико популарно. Све што је скупо даје осећај веће важности онима који то себи приуште, чак и ако не воле чоколаду. Моја познаница продаје брендиране ципеле за 20.000 или 30.000 динара које се ништа не разликују од неких од 3.000 динара. Али људи их купују ради одржавања сопстевеног имиџа. Морате да платите нешто 10 или 20 пута скупље и то важи и за чоколаду. Можете и са малим аутомобилом да урадите све, не треба вам џип, али ко га има, жели да покаже да има. То је део менталитета поготово оних који нису имали, а сада су се опарили и морају да приуште све што је видљиво и луксузно - објашњава Мршевић.
(Курир)
Препоручујемо
ДУНАВСКИ ТАЛАСИ: Рецепт за сочни колач који успешно одолева трендовима
14. 11. 2024. у 16:00
ДА ЛИ СТЕ "СЛАТКИ" ТИП: Избор слатких грицкалица открива много о вашој личности
10. 11. 2024. у 00:00
СУПЕР РЕЦЕПТ ЗА ТОПЛУ ЧОКОЛАДУ: И греје и слади, идеална за хладне дане
05. 11. 2024. у 09:00
РЕЦЕПТ ЗА ПОПУЛАРНА СРНЕЋА ЛЕЂА: Чоколадно савршенство за чисту десетку
29. 11. 2024. у 11:00
ПРЕД НАМА СУ ТРИ ВЕЛИКА ПРАЗНИКА У НИЗУ: Сутра је Крстовдан - ове обичаје би требало да испоштујете
СРПСКА православна црква (СПЦ) сутра слави Крстовдан, као успомену на прве хришћане који су примили веру на самом почетку хришћанске проповеди. Потом следи Богојављење, па Јовањдан.
17. 01. 2025. у 15:55
"ЉУДИ ЋЕ УМРЕТИ" Ватрогасци недељама пре ужаса у Лос Анђелесу упозоравали на најгори сценарио
МАЊЕ од месец дана пре него што су пожари захватили Лос Анђелес, група искусних ватрогасаца окупила се на Градском већу како би тражили већа средства.
15. 01. 2025. у 14:03
СМРТ ЗА СРПСКУ НОВУ Преминула мајка популарне фолкерке, она се огласила: "Умрла је у миру"
ПОСЛЕДЊЕ тренутке провела је у Ваљеву, где је иначе и живела.
17. 01. 2025. у 15:45
Коментари (0)