РЕЦЕПТ ЗА НАЈБОЉИ КАКАО КРЕМ ЗА ТОРТЕ И КОЛАЧЕ: Лако се прави и нису вам потребни посебни и скупи састојци

РЕЦЕПТ ЗА НАЈБОЉИ КАКАО КРЕМ ЗА ТОРТЕ И КОЛАЧЕ: Лако се прави и нису вам потребни посебни и скупи састојци

Важан аспект за добар какао крем је управо избор састојака. Користите квалитетан путер са високим процентом масти, јер игра важну улогу за текстуру крема. Потребно је да користите и какао прах са више од 55% какао масе. Ово је важно и за укус, али и за боју крема.

10. 05. 2024. у 17:00

МОЋАН НАПИТАК КОЈИ ОПОРАВЉА ЦЕО ОРГАНИЗАМ: Црна лимунда

МОЋАН НАПИТАК КОЈИ ОПОРАВЉА ЦЕО ОРГАНИЗАМ: Црна лимунда

Лимунада је многима омиљено летње пиће, освежава и врло је укусно, али када јој додате и активни угаљ добијате и савршен напитак за препород целог организма. Баш због активног угља, овај напитак има црну боју, док укус остаје непромењен. Црна лимунада ће очистити тело од токсина, очистити јетру и снизити холестерол.

10. 05. 2024. у 15:50

3 СУПЕР САВЕТА ЗА НАЈБОЉИ ПИРЕ КРОМПИР: Ако желите да ваш пире кромпир увек буде укусан и кремаст, онда следите наше савете

3 СУПЕР САВЕТА ЗА НАЈБОЉИ ПИРЕ КРОМПИР: Ако желите да ваш пире кромпир увек буде укусан и кремаст, онда следите наше савете

Кромпир спада у поврће од којег можете да правите прилоге, главна јела, салате, теста... Не кошта пуно, има га током целе године и јако је укусан. Не постоји особа која не воли бар једно јело спремљено са кромпиром, а оно што се најчешће служи као прилог јесте пире кромпир. Иако је врло једноставан за припрему, не уме свако да га направи савршено. Ми смо са вама поделили 3 савета који ће вам помоћи да пире кромпир увек испадне савршено.

08. 05. 2024. у 17:36

РЕЦЕПТ ЗА МАРЦИПАН МАСУ: Основни рецепт за слатко тесто од бадема који можете искористити за безброј колача

РЕЦЕПТ ЗА МАРЦИПАН МАСУ: Основни рецепт за слатко тесто од бадема који можете искористити за безброј колача

Мекани марципан неодољивог мириса и укуса је глатка маса која се користи за прављење колача, торти, медењака, бомбоница и других посластица и веома се лако обликује.

08. 05. 2024. у 13:00

ПРЕУКУСНА ДОМАЋА МОЦАРЕЛА: Уз два састојка је направите код куће, одушевиће вас

ПРЕУКУСНА ДОМАЋА МОЦАРЕЛА: Уз два састојка је направите код куће, одушевиће вас

Чувени италијански моцарела сир од сада можете направити и у свом дому, а потребна су вам само два састојка. Само је битно да набавите пуномасно млеко да би имала потребну масноћу. Приликом припремања омиљених специјалитета са њом такође ће се развлачити и имаће препознатљив укус.

07. 05. 2024. у 16:00

КАКО ДА СКУВАТЕ САВРШЕН ПИРИНАЧ: Да никада не буде лепљив ни гњецав,  у три корака можете да направите идеалан пиринач

КАКО ДА СКУВАТЕ САВРШЕН ПИРИНАЧ: Да никада не буде лепљив ни гњецав, у три корака можете да направите идеалан пиринач

Мале тајне великих кувара. У припреми пиринча увек постоје недоумице колико треба да се кува, на којој температури и у којој количини воде.

05. 05. 2024. у 09:00

КОЛИКО ДУГО СМЕЈУ ДА СТОЈЕ ЈАЈА ПОСЛЕ УСКРСА? Сви праве грешку, а ево како ћете знати да су се покварила

КОЛИКО ДУГО СМЕЈУ ДА СТОЈЕ ЈАЈА ПОСЛЕ УСКРСА? Сви праве грешку, а ево како ћете знати да су се покварила

УСКРШЊА јаја многима су укуснија него обична. Имају посебан укус и шмек, те деца, али и одрасли знају да их поједу и по десетак дневно. Наравно, не треба у томе претеривати. Они који имају здравтсвене проблеме, као што су повишени холестерол или неку другу хроничну болест, требало би да избегавају жуманца.

04. 05. 2024. у 15:47

ВАСКРШЊИ ГРЧКИ ХЛЕБ ЦУРЕКИ: Тесто је слатко, мекано и развлачи се, јешћете га са слашћу

ВАСКРШЊИ ГРЧКИ ХЛЕБ ЦУРЕКИ: Тесто је слатко, мекано и развлачи се, јешћете га са слашћу

Уколико желите да обогатите васкршњу трпезу, предлажемо да ове године направите цуреки - слатки грчки ускршњи хлеб. Изгледа као вeлика плетеница, а тесто је слатко, ваздушасто и развачи се. Предлажемо да га испечете ујутру и да га једете док је још топао.

03. 05. 2024. у 07:00

НАЈЛЕПША ТЕХНИКА ШАРАЊА ЈАЈА: Вулкан јаја изгледају као уметничка дела, а припрема никад лакша, све што вам треба већ имате

НАЈЛЕПША ТЕХНИКА ШАРАЊА ЈАЈА: Вулкан јаја изгледају као уметничка дела, а припрема никад лакша, све што вам треба већ имате

Вулкан јаја нису толико позната, али уверени смо да ће вам се допасти - не само што је резултат предиван, већ је и ово идеална метода за забаву деце.

01. 05. 2024. у 13:00

ПОСНИ ПРЕДЛОЗИ ЗА ПРВОМАЈСКИ УРАНАК: Ево шта уместо меса може да се нађе на вашем роштиљу

ПОСНИ ПРЕДЛОЗИ ЗА ПРВОМАЈСКИ УРАНАК: Ево шта уместо меса може да се нађе на вашем роштиљу

За многе људе, Први мај је симбол почетка топлијег времена, пролећа, али и прилика да се окупе са пријатељима и породицом у природи или дворишту како би уживали у роштиљу.

30. 04. 2024. у 11:00

ДОМАЋЕ БАДЕМОВО МЛЕКО: Одлична замена за право, сјајно иде уз колаче, кафе и посно је

ДОМАЋЕ БАДЕМОВО МЛЕКО: Одлична замена за право, сјајно иде уз колаче, кафе и посно је

Ако вам сметају производи животињског порекла, или сте веган или вегетаријанац или постите, ево решења. Биљно млеко може бити одлична замена. У наставку вам следи рецепт за млеко од бадема.

26. 04. 2024. у 15:00