СЛАНИ РОЛАТ ОД ТИКВИЦА, БЕЗ БРАШНА: Јело за све прилике, идеално за оне који реагују на глутен
ОВАЈ слани ролат се спрема без брашна, погодан је и за оне који су нетолерантни на глутен, а добар је и за дијете јер има мање угљених хидрата.
Генерално, свако ко воли поврће, обожаваће и ово јело.
Састојци:
- 2 тиквице средње величине (ситно исецкане или изрендане)
- 4 јајета
- 2 чена белог лука (изгњечен)
- ¼ шоље наренданог пармезана
- ¼ шоље наренданог качкаваља
- 2 кашике свеже сецкане мирођије
- 1 кашичица соли
- 1/4 кашичице бибера
- 250 г крем-сира
- 250 г шунке (или неког друго деликатесног меса по избору)
Припрема:
Укључите рерну и загрејте је на 200 степени.
Припремите и обложите плех са папиром за печење.
Оперите тиквице и ситно исецкајте или изрендајте у чинију, потом ставите у пешкир или
крпу и покушајте да исцедите што више воде из њих. Потом их вратите у чинију.
Разбијте јаја и додајте их у тиквице. Доспите бели лук, пармезан, качкаваљ, мирођију, со и бибер и све добро промешајте.
Преспите смесу из посуде у плех и спатулом формирајте правоугаоник.
Пеците кору на 200 степени око 15 до 20 минута. Када је печена, извадите је из рерне и охладите најмање 10-15 минута.
Када се охлади, кору пажљиво премажите са крем сиром и поређајте кришке шунке.
Заролајте кору у ролат уз помоћ пек-папира и ставите га у фрижидер да се охлади око пола сата.
Ролат опционо можете да декоришете са киселом павлаком и додатним наренданим пармезаном.
(Ona)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ВЕЛИКА ПОБЕДА РУСА У ЧАСОВОМ ЈАРУ: "Избачени су, у току чишћење стамбених зграда"
ОРУЖАНЕ снаге Руске Федерације избациле су украјинске трупе са територије фабрике ватросталних материјала у Часовом Јару, а непријатељ је потиснут у приватни сектор. У току је чишћење стамбених зграда у граду, изјавио је саветник председника ДНР-а Игор Кимаковски.
14. 01. 2025. у 10:56
ХРВАТСКИ СТРУЧЊАК: Поштовање до неба "Ер Србији", а вама неспособним олошима у Хрватској - срам вас било
ХРВАТСКА има битно више авио-путника него Србија. Међутим, Ер Србија је потпуно доминантна у региону, пише хрватски ваздухопловни аналитичар и стручњак Ален Шћурић са регионалног портала "Замааеро", чији текст преносимо у целости.
14. 01. 2025. у 11:38
ОД КОЛЕГА ИЗ "ПОТЕРЕ", САМО МЕМЕД: Зашто "трагачи" нису били на сахрани?
МИЛОРАД Милинковић преминуо је у 60. години на Божић, у цркви у Јабуковцу где је пратио литургију.
13. 01. 2025. у 20:59
Коментари (0)